علی جعفری مفیدآبادی در گفتگو با مهر گفت: در سال جاری به دلیل بروز خشکسالی معرفی ارقام مقاوم پنبه به کم آبی در دستور کار قرار گرفت، به نحویکه در سال گذشته دو رقم و امسال نیزبالغ بر 5 رقم مقاوم جدید جهت تکثیر به بخش کشاورزی معرفی شده است.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان کرد: در حال حاضر سه رقم جدید پنبه در استان گلستان، یک رقم در استان اردبیل و یک رقم نیز در استان داراب در حال تکثیر است، این در حالی است که به دلیل طولانی بودن سیکل تکثیر همزمان با معرفی و ثبت ارقام جدید، آنها را وارد سیکل تکثیر نموده ایم.
وی با اشاره به کشت دوم پنبه در استان گلستان، عنوان کرد: اقدام به کشت دوم پنبه علاوه بر تامین نیاز داخلی می تواند کشور را به عنوان صادر کننده این محصول وارد بازارهای جهانی کند.
مفیدآبادی اظهارداشت: در حال حاضر 400 هزار هکتار از اراضی استان گلستان به کشت گندم و کلزا اختصاص یافته و اگر20 درصد این اراضی به زیر کشت پنبه برود، در نهایت توان تولید وش در این استان از 30 هزار تن فعلی به 120 هزار تن افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه از طریق کشت نشایی پنبه آبیاری سنگین اولیه در اراضی پنبه کاهش می یابد، افزود: در حال حاضر در برخی از مناطق برای کشت پنبه با آبیاری سنگین اولیه مواجه هستیم که از طریق به کارگیری کشت نشایی این مشکل مرتفع می شود.
نظر شما