۲۹ مرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۴۱

سخن روز /

نزاع چالشهای امنیتی ، آینده پاکستان بدون مشرف

نزاع چالشهای امنیتی ، آینده پاکستان بدون مشرف

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل :سرانجام ژنرال پرویز مشرف بعد از 9 سال شش روز از قدرت در ایوان صدر ( کاخ ریاست جمهوری ) در یک نطق تلویزیونی با گفتن سخنان احساسی ،" خداحافظ پاکستان ،زنده باد پاکستان وخدا پاکستان را حفظ کند" از مقام ریاست جمهوری استعفا کرد.

پرویز مشرف در ادامه نطق تلویزیونی خود گفت: " به خاطرمنافع ملت از مقام خود کناره گیری می کنم ،خود را بدست مردم می سپارم ، بگذارید مردم درباره من قضاوت کنند". این سخنان مشرف در هنگام خداحافظی از قدرت بیانگراین است وی بخاطر منافع ملی پاکستان در یک حرکت آرام از سمت ریاست جمهوری کناره گیری کرد.

اکنون این سئوال مطرح می شود چرا مشرف تصمیم گرفت از راس قدرت پاکستان کناره گیری کند و این اقدام چه پیامدهایی برای پاکستان در پی خواهد داشت؟ البته برای مشرف غیر قابل قبول بود بعنوان یک ژنرال نظامی در بالاترین سطح که زمانی تمام امور پاکستان  زیر نظر وی اداره می شد توسط ائتلاف پاکستان آنهم بدلیل پوشش ضعف خودشان او را استیضاح کنند.

مشرف هم در نطق تلویزیونی به صراحت گفت ائتلاف پاکستان می خواهند  با استیضاح من اشتباه های خود را بپوشاند. بدین ترتیب هدف اصلی استیضاح مشرف توسط محمد نواز شرف رهبر مسلح لیگ ( شاخه نواز) و آصف علی زرواری رهبر حزب مردم پاکستان سیاسی بود تا در راستای منافع ملی پاکستان، به همین دلیل مشرف صلاح دید با دفاع از عملکرد خود در دوران ریاست جمهوری پاکستان از یک موضع دست بالا و با یک وجهه منطقی از قدرت خداحافظی کند.

بامطالعه دوران حکومت رانی مشرف در پاکستان این کشور با وجود بحرانهای متعدد توانست با رهبری ژنرال از این بحرانها گذر کند.گرچه دولت مشرف هم با ضعفهایی رو به رو بود اما بطور کلی اوتوانست با اتخاذ یک سیاست سخت افزاری ( نظامی ) - نرم افزاری ( همکاری با احزاب ) اقتصاد پاکستان و به نوعی دموکراسی متناسب با مولفه های این کشور را در طول دوران صدارت خود رونق بخشد.

از سوی دیگر گرچه مشرف از بعد داخلی بخصوص بعد از ترور بی نظیر بوتو چندان مورد اقبال مردم پاکستان نبود ولی وی توانست در دوران ریاست جمهوری پاکستان به این کشور هویتی جهانی بخشد و به قول خود پاکستان را در نقشه دنیا و اذهان جهانیان برجسته کرد.

اما آنچه از همه مهمتر است آینده پاکستان بعد از مشرف است. بطور قطع پاکستان در روزهای آینده تحولات جدیدی را تجربه خواهد کرد. مهمترین چالش پاکستان امنیتی است، ائتلاف پاکستان بدون توجه به این چالش مهم در راستای استیضاح مشرف آنهم فقط بخاطر فراراز ضعفهای خود در برآورده کردن برنامه هایشان حرکت کردند. بدون شک چالش امنیتی، آینده پاکستان را بدون مشرف  بیشتر تحت تاثیرقرار خواهد داد. با توجه اینکه مشرف بارها اعلام کرده بود حاضر است با دولت جدید  پاکستان برای عبور از تمامی بحرانها برای ثبات سیاسی این کشور همکاری لازم را داشته باشد اما نواز شریف و آصف علی زرداری فقط به دنبال کنار گذاشتن مشرف بودند.

بهر حال، پاکستان بدون مشرف چه چهره ای پیدا خواهد کرد باید منتظر ماند چه کسی جایگزین وی خواهد شد و اینکه آیا با خداحافظی مشرف اکنون نواز شریف به دوستی با حزب مردم ادامه خواهد داد یا نه؟ اگر نواز شریف ائتلاف خود با آصف علی زرداری را بر هم زند آینده روشنی برای پاکستان بدون مشرف نمی توان انتظار داشت.

....................

علی کرمی

کد خبر 734597

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha