۳۰ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۰۲

لزوم ارتقای سطح سالن‌های نمایش سینماهای تهران

لزوم ارتقای سطح سالن‌های نمایش سینماهای تهران

نبود تعادل در کیفیت سالن‌های سینمای تهران که با شروع به کار سینما آزادی بیشتر نمود پیدا کرده، واکنش‌های متفاوت اهالی سینما را به همراه داشته که اغلب معتقدند ارتقای سطح کیفی سالن‌های سینما می‌تواند باعث ایجاد توازن بشود.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ راه‌اندازی سینما آزادی تبعاتی برای سینمای ایران داشته است. یکی از آن ها تشکیل صف‌های طولانی مقابل سینمایی است که تا یک سال و نیم قبل باعث حسرت سینماگران و مخاطبانش بود.

از سوی دیگر ارتقای سطح کیفی پخش صدا و تصویر و امکانات رفاهی موجود در این سالن بر فروش دیگر سینماها بی‌تاثیر نبوده، به گونه‌ای که برخی از سینماداران معتقدند با راه‌اندازی سینما آزادی تعداد مخاطبان سینماهای آنها کاهش یافته است. بازنگری شرایط کنونی سینماها لزوم تعمیرات سالن‌ها را بیش از پیش نمایان می‌کند که هر یک از اهالی سینما راهکار خود را برای نجات سینما از این شرایط در گفتگو با مهر اظهار کردند.

جمشید ارجمند در این زمینه تاثیر سالن سینما را در جذب مخاطب بسیار بالا دانست و تاکید کرد دورانی که تماشاگر تنها برای دیدن فیلم و بدون توجه به سالن به سینما می‌رفت، به پایان رسیده است.

این منتقد قدیمی سینما گفت: سینما آزادی با استانداردهایی که الان اهمیت دارد، هماهنگتر است. برای اینکه بتوان مخاطب دور شده از سینما را به سالن‌ها کشاند، در کنار تولید فیلم خوب باید کیفیت سالن‌ها را نیز بالا برد و با توجه به وجود چند سالن حرفه‌ای و باکیفیت در سطح شهر، سینماهایی که از این رقابت عقب بمانند در فعالیت خود دچار مشکل می‌شوند.

محمدرضا صابری، مدیر سینما آفریقا درباره شروع فعالیت سینما آزادی و تاثیر آن بر فروش سینماهای اطراف از جمله سینما آفریقا گفت: افتتاح سینمایی با موقعیت و اعتبار سینما آزادی قطعا روی فروش سالن‌های دیگر تاثیر می‌گذارد و فعالیت سینماهای چندسالنه چنین تاثیری روی سینماهای مجاور دارد. این سالن‌ها به دلیل تنوع فیلم تماشاگر بیشتری جذب می‌کنند.

او ادامه داد:  فروش خوب فیلم‌ها در سینما آزادی، پردیس تماشا و سالن‌های جدید سینماهای جمهوری و کارون نشان می‌دهد اگر سینماها شرایط مطلوب داشته باشند مردم به فیلم دیدن ترغیب می‌شوند. البته فیلم ضعیف در بهترین شرایط و بهترین سالن هم نمی‌تواند تماشاگر داشته باشد.

محمد علی سجادی نیز اظهار داشت: در شرایطی که بسیاری حرف‌ها درباره فرهنگ و سینما جنبه شعاری و تبلیغاتی دارد، بازسازی سینما آزادی نشان داد مسئولان اگر همت کنند می‌توانند در زمانی کوتاه و شرایط دشوار به وعده‌ها عمل کنند. سینما آزادی نماد تحقق وعده‌ها و رویاهاست. به نظرم بازسازی این سالن آنقدر فرخنده است که بهتر است بعضی ضعف‌ها و کاستی‌های آن را نادیده گرفت.

مجید مسچی،‌ مدیر عامل موسسه سینماشهرهم معتقد است به دلیل نیاز تماشاگران به سالن‌های متعدد در سطح شهر تهران، سینماهای باکیفیت برای هم تهدید محسوب نمی‌شوند. او با اشاره به بازسازی سینماها گفت: سینماهای کارون، پایتخت و جوان پس از بازسازی با استقبال بیشتر مخاطب مواجه شده‌اند و این نشان می‌دهد تماشاگر امروز برای فضایی که قرار است در آن فیلم ببیند ارزش قائل است.

محمد اشرفی درباره تاثیر سینما آزادی بر فروش سینماها گفت: افتتاح هر سینما در کنار سینمایی دیگر روی فروش آن موثر است. امتیاز سینما آزادی بر دیگر سالن‌ها این است که محصولات متنوع به مخاطب ارائه می‌دهد. در این سینما همزمان پنج فیلم اکران می‌شود و داشتن حق انتخاب برای مخاطب جذاب است. فروش فیلم‌ها هم از موقعیت خاص این سینما نسبت به دیگر سالن‌ها حکایت دارد.

رئیس انجمن سینماداران تاکید کرد: اغلب سالن‌های سینما 70 سال عمر دارند، فرسوده شده‌اند و اصول ابتدایی یک سالن که کیفیت صدا و تصویر است در آنها وجود ندارد. در چنین شرایطی طبیعی است که مخاطب جذب سینما آزادی و سینماهای چندسالنی و مجهز شود، سینماهایی که رفاه مخاطب در آنها تامین می‌شود.

اکبر تشکری‌نیا، مدیرعامل موسسه توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران،‌ درباره وضعیت فعلی اغلب سالن‌های سینمای شهر تهران گفت: سینماهایی که 30 یا 40 سال قبل ساخته شده با نیازهای امروز تماشاگران چندان هماهنگ نیست. کیفیت پخش، صندلی‌های 40 سال قبل و امکانات آن دوره را می‌توان از عوامل دور شدن مخاطبان از سینما دانست.

وی ادامه داد: امنیت سالن و کیفیت آن می‌تواند مخاطب را به سینما بیاورد. از این رو اگر سالن سینما با کیفیت مناسب ساخته شود و بازسازی آن کیفیت را به حد قابل قبول برساند، می‌توانیم انتظار داشته باشیم مخاطب به سینما بیاید. به همین دلیل وقتی سینمایی چون آزادی ساخته می‌شود، تماشاگر با در نظر گرفتن امکانات موجود ترجیح می‌دهد آن را برای تماشای فیلم انتخاب کند.

امیرهوشنگ پاسبانیان، مدیر سینما استقلال، درباره تاثیر فعالیت مجدد سینما آزادی بر سینماهای دیگر گفت: سینما آزادی فیلم‌هایی را که در سینماهای سرگروه نمایش داده می‌شود همزمان اکران می‌کند و به مخاطب حق انتخاب می‌دهد که این مسئله در سینماهای دیگر وجود ندارد. بنابراین طبیعی است مردم این سینما را انتخاب کنند. در عین حال آنچه از این سینما در ذهن مردم باقی مانده و خاطره‌هایی که از سینما آزادی و شهر فرنگ دارند باعث می شود مردم به این سینما بروند. با این حال شروع فعالیت سینما آزادی به فروش سینماهای دیگر لطمه نزده است.

پاسبانیان تاکید کرد: در سینمای ایران فیلم‌ها تعیین‌کننده‌تر از سالن‌ها هستند. فیلم‌های رکوردشکن و پرفروش در سینماهای کم‌مخاطب هم رونق به وجود آورده‌اند. نوع فیلم و ارتباطی که مخاطب با آن برقرار می‌کند در رونق سالن‌های سینما اهمیت زیاد دارد. عامل اصلی در جذب مخاطب فیلم‌ها هستند و سالن‌ها در مرتبه دوم قرارمی‌گیرند.

محمدرضا فرجی، مسوول امور سینماهای معاونت سینمایی درباره تاثیر کیفیت سالن‌های سینما در جذب مخاطب و نقش سینما آزادی در این زمینه گفت: این مسئله کاملا روشن است که مخاطب به سالن خوب در سطح فرهنگ و شعور خود نیاز دارد. اگر سینما آزادی یا سینماهایی چون استقلال، آفریقا، جوان و ... فروش مناسب دارند، به دلیل همین سطح کیفی مناسب سالن است.

او در مورد اقدام‌های معاونت سینمایی برای بهبود و ارتقای سطح کیفی سالن‌ها گفت: سینماشهر طبق سیاست‌های معاونت سینمایی وزارت ارشاد در طول سال حدود 10 تا 12 سالن سینما را در مناطق مختلف کشور انتخاب می‌کند و سپس اقدام‌های لازم را برای بازسازی و تعمیر این سالن‌ها انجام می‌دهد.

مدیر امور سینماهای معاونت سینمایی وزارت ارشاد ادامه داد: این حرکت که چند سال است در سینماشهر صورت می‌گیرد و منجر به تعمیر بیش از 60 سالن سینما در مناطق مختلف کشور شده نشاندهنده اهمیتی است که مدیران سینمایی برای ارائه خدمات مناسب به مخاطب قائل هستند.

ایرج تقی‌پور و فرزاد موتمن هر دو نگاهی متفاوت به تاثیرات سینما آزادی بر فروش دیگر سینماها دارند. تقی‌پور در این زمینه گفت: احیای چنین سینمایی به معنای ساخت عمارت مدرن و زیبا نیست. باید برای پویا ماندن این سینما و به دست آوردن جایگاه قبلی‌اش برنامه‌ریزی کرد. سینما آزادی باید مدیریت فرهنگی و قوی داشته باشد تا از امتیازهایی که دارد استفاده کند. اگر این اتفاق نیفتد سرنوشتی خوب در انتظار این مجموعه نیست.

تقی‌پور گفت: گاهی فکر می‌کنیم با صرف بودجه زیاد و با شتاب می‌توانیم به هدف‌هایمان برسیم، اما در این شتاب و عجله کیفیت و سرمایه را نابود می‌کنیم. سینما آزادی ضعف‌هایی دارد. امیدوارم با برنامه‌ریزی درست و مدیریت هوشمند این کاستی‌ها مرتفع شود و این سینما جای خالی یک مجتمع فرهنگی سینمایی موفق را در پایتخت پر کند.

فرزاد موتمن نیز اظهار داشت: در مراسم افتتاحیه سینما آزادی حضور داشتم. ظاهر ساختمان را نمی‌پسندم و معماری آن را دوست ندارم. ساختمان خشک و انعطاف‌ناپذیر است و خطوط تند دارد. سالن‌ها کوچک و فاصله صندلی‌ها کم است و بیننده هنگام تماشای فیلم راحت نیست.

او تاکید کرد: بودجه‌ای که صرف ساخت این مجموعه عظیم شده به شکلی دم دستی هدر رفته و نتیجه قابل قبول به دست نیامده است. این سینما، سینما آزادی و شهر فرنگ قبلی نیست. ساختمان جدید پر است از پله برقی و اینطور که به نظر می‌رسد قرار است در آن فروشگاههایی ساخته شود.

کد خبر 735090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha