به گزارش خبرنگار مهر در رشت، در این نشست مسائلی همچون مناطق نمونه گردشگری، سرمایه گذاری در مناطق نمونه گردشگری، ساخت هتل، متل، مجتمع های بین راهی، سرویس های بهداشتی، بهره برداری منابع طبیعی، فرهنگی و تاریخی، تقویت زیرساختهای صنعت گردشگری، حفاظت بیشتر از میراث فرهنگی، آزادی سازی حریم دریا و غیره مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس در این نشست ضمن تاکید بر حفظ و پاسداشت آثار با ارزش تاریخی، خواستار توجه بیشتر به راهکارهایی در خصوص توسعه و رونق صنعت گردشگری در استان شد.
یوسف قاسمی همچنین با اشاره به اینکه تعامل و آگاهی تمامی اقشار مردم یکی از عوامل موثر در حفظ میراث فرهنگی با ارزش است، افزود: با پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره به ساکنین بافت تاریخی، مشارکت و همکاری سازمان و مردم پررنگ تر خواهد شد.
وی در ادامه همچنین به پروژه های مصوب سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت:اجرای این پروژه ها زمینه ساز تحول اساسی در توسعه ارتقاء جایگاه استان در سطح ملی است.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس هشتم، بافت طبیعی این منطقه را یکی از زیباترین مناطق گردشگری کشور یاد کرد و گفت: محور سیاهکل دیلمان گردنه اسپیلی معروف به گاودیلان، غار دیارجان، مناطق تی تی کاروانسرایی و حمام دیلمان و آبشار لونک ازمناطق دیدنی این شهرستان است.
قاسمی خاطر نشان کرد: از مجموع 60 نقطه گردشگری مصوب دور اول سفر هیئت دولت به گیلان، سه منطقه شامل گردنه اسپیلی، تی تی کاروانسرا، منطقه اسپیلی در شهرستان سیاهکل قراردارد.
نماینده مردم بندرانزلی در شورای اسلامی نیز گفت: آثار باستانی، مناطق و مراکز گردشگری به حمایتهای بیشتری نیاز دارند.
حسن خسته بند افزود: وجود آثار تاریخی و باستانی بدیع و ظرفیتهای بکر میراث فرهنگی در نقاط مختلف استان به ویژه شهرستان انزلی نیازمند توجهی ویژه است.
وی همچنین گفت: مسئولان میراث فرهنگی استان برای شناسایی و شکوفایی مجموعه استعدادها و قابلیتهای سیاحتی و توریستی موجود در مناطق مختلف شهری و نیز روستایی سطح این شهرستان مستعد و ترانزیتی باید بیشتر تلاش کنند.
وی همچنین با اشاره به تاثیر گذاری اصولی برنامه های گردشگری و توریستی در تقویت ساختار اقتصادی و نیز بهبود وضعیت معیشتی مردم، خاطرنشان کرد: در اجرای تمامی اهداف و برنامه های توریستی و گردشگری باید حدود ماهیت فرهنگی و اصالت اصول اعتقادی و اخلاقی مردم نیز به عنوان یک مقوله حیاتی، مورد اولویت و توجه کافی و موثر قرار گیرد.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس هم گفت: گردشگری بهترین فرصت برای توسعه و شکوفایی استان گیلان است و باید زیر ساختهای لازم این صنعت به خوبی در منطقه فراهم شود.
اسدالله عباسی افزود: موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی استان و پتانسیلهای توریستی و گردشگری این منطقه نیازمند اجرای دقیق و به موقع طرحهای گردشگری برای توسعه صنعت توریسم دراین منطقه است.
وی، همچنین به هنر صنایع دستی استان اشاره کرد و بیان داشت: صنایع دستی به عنوان میراث نیاکان، هنر و ابتکارات مردم کشور ما بعد از انقلاب رشد خیلی خوبی داشته ولی همچنان با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی گفت: استعدادها، هنرها، ابتکارات، خلاقیت در زمینه های مختلف صنایع دستی در کشور فراهم است و با اندک توجه و حمایت علاوه بر تامین مصرف داخلی می توان به خارج کشور صادر و ارز مناسبی را عاید کشور کرد.
عباسی همچنین به مقوله سرمایه گذاری در بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: در چند ساله اخیر سرمایه گذاری خوبی در زمینه احداث هتل های مناسب، مجتمعهای فرهنگی، هنری و گردشگری برای اسکان گردشگران احداث شده است.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز خیلی خوب عمل کرده و وام های مناسب و کم بهره در اختیار صاحبان سرمایه گذاری قرار داده و می دهد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نیز در این نشست گفت: شهرستان آستانه اشرفیه یک شهر توریستی زیارتی است و کارکرد مهم این شهرپیوندی معنوی و وحدت بخش میان همه آحاد مردم است.
مهدی صادق افزود: غنای فرهنگی - تاریخی و توان اقتصادی موجود و ویژگیهای گردشگری این شهر، نقش مهمی در فرآیند توسعه استان می تواند ایفا کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز با اشاره به اینکه باید به بخش گردشگری نگاه حرفه ای شود، گفت: رویکرد مسئولان باید تغییر کرده و توجه ویژه به موضوع گردشگری داشته باشند.
محمدحسین مهدی پوراظهار داشت: در سازمان میراث فرهنگی گیلان استراتژیها و اهداف کوتاه و بلند مدت در حوزه گردشگری تعریف شد و در این راستا گامهای اساسی نیز برداشته شده است.
مهدی پور تصریح کرد: توسعه گردشگری در هر سطحی به اقتصاد، اشتغال، جوامع محلی، بازار،هتل ها، مراکز اقامتی و سایر مراکز خدماتی فواید بسیار و ارزش افزوده زیادی خواهد داشت.
وی همچنین به شناسایی ۶۰ منطقه نمونه گردشگری در گیلان اشاره کرد و گفت: این مناطق بعد از مطالعه با حفظ موازین لازم از جمله ملاحظات زیست محیطی در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.
مهدی پور بیان داشت: دولت و سازمان میراث فرهنگی تنها زیرساختها را فراهم میکند و تمام سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان میراث، صنایع دستی و گردشگری گیلان یادآور شد: در حال حاضر افزون بر 54 گروه سرمایهگذار مشغول مطالعه روی مناطق نمونه استان هستند.
وی تصریح کرد: زمینهایی که در محدوده مناطق نمونه گردشگری در اختیار سازمان میراث و جهاد کشاورزی قرار دارد برای ایجاد تاسیسات فرهنگی، اقامتی، تجاری و ورزشی به صورت اجاره در اختیار سرمایهگذار قرار میگیرد.
مهدی پور، تضمین اصل و فرع آوردههای سرمایهگذاران خارجی از طریق سازمان مرکزی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، بانک مرکزی و سازمان اقتصاد و دارایی را از دیگر تسهیلات این سازمان عنوان کرد.
استان گیلان از قطبهای گردشگری کشور به شمار میرود که سالانه بیش از پنج میلیون گردشگر را از نقاط مختلف کشور به خود جذب میکند.
نظر شما