به گزارش خبرنگار مهر، حسین علیپور امروز چهارشنبه در نشستی خبری در ساری افزود: میزان درختان سرپای فعلی استان، 144 میلیون متر مکعب است.
وی خاطر نشان کرد: 40 درصد مساحت استان را عرصه های جنگلی و 90 درصد از خاک مازندران را مرتع تشکیل می دهد.
مدیر کل منابع طبیعی مازندران، منطقه ساری با اشاره به اینکه تولید نهال، خروج دام، حصار کشی و حفاظت از اعم وظایف مجریان طرح های جنگلداری استان است تصریح کرد: این افراد سال گذشته توانستند 22 میلیارد تومان در بخش های فوق سرمایه گذاری کنند.
علیپور با بیان اینکه پیش بینی سرمایه گذاری مجریان طرح های جنگلداری استان در سال جاری به 35 میلیارد تومان افزایش یابد یادآور شد: حدود 427 هکتار از عرصه های جنگلی مازندران در قالب طرح های جنگلداری دارای مجری طرح هستند.
وی با اشاره به اینکه سالانه یازده میلیون اصله نهال در حوزه اداره کل منابع طبیعی منطقه ساری تولید می شود خاطر نشان کرد: پارسال در سطح 102 هزار هکتار از اراضی استان جنگل کاری صورت گرفته است.
مدیر کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری اعلام داشت: طرح ساماندهی خروج دام از جنگل از سال 81 در قالب صیانت از عرصه های منابع طبیعی و ملی و به صورت طرح ساماندهی به اجراء در آمد.
به گفته علیپور، تا پایان سال گذشته، 370 هزار واحد دامی با سرمایه گذاری 31 میلیارد تومان از جنگل ها خارج شدند و حدود دویست هکتار از عرصه های جنگلی با خروج دام آزاد سازی گردیدند.
وی بیان داشت: متاسفانه فقط ده درصد تعهدات اداره کل منابع طبیعی از مجموع هفتاد درصد خروج دام از جنگل در استان عملیاتی شده است.
این مسئول منابع طبیعی استان نیز با تاکید بر حفاظت از عرصه های جنگلی و مراتع استان از سوی مردم اظهار داشت: تقویت حفاظت فیزیکی جهت تامین عرصه های جنگلی حوزه اداره کل برنامه های محوری امسال است.
به گفته وی، هشت واحد اداری با 39 سرجنگلبان کار حفاظت از عرصه های جنگلی منطقه ساری را عهده دار بوده و حدود چهار هزار کیلومتر مرز مشترک با روستاها در حوزه اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری قرار دارد.
علیپور در زمینه برخورد با متجاوزان عرصه های کشاورزی نیز گفت: به دلیل برخورد قاطع این اداره کل، تجاوز به عرصه های کشاورزی این منطقه به حداقل خود رسیده است.
وی در پایان گفت: اداره کل منابع طبیعی مازندران با کمبود سیصد نیروی انسانی شامل سرجنگلبان و نیروی های حفاظتی مواجه است که باجذب این افراد می توانیم بخشی از قاچاق چوب استان را مدیریت نماییم.
نظر شما