۸ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۲:۰۹

به بهنه فرا رسيدن 9 ارديبهشت ( روز شورا ها )

كارنامه يك ساله شوراي شهر ؛ اعتماد دوباره مردم به پارلمان هاي محلي

 كارنامه يك ساله  شوراي شهر ؛ اعتماد دوباره مردم به پارلمان هاي محلي

نهم ارديبهشت سالروز تشكيل شوراهاي اسلامي شهر و روستا است. نهادهايي كه با هدف توزيع قدرت و كاستن از اختيارات دولت شكل گرفتند تا بتوانند در مسير حقوق تضييع شده شهروندان مفيد واقع شوند.

دوره اول فعاليت پارلمان هاي محلي منجر به اين امر شد كه شهروندان نسبت به وظايف و كاركرد شوراها دچار ترديد شوند. به گونه اي كه در هنگام برگزاري اعتراض و انتقاد به عملكرد اين نهادها، حضور پرباري در پاي صندوقهاي راي نداشته باشند. در حالي كه جامعه براي گام برداشتن در مسير "توسعه يافتگي" نيازمند مشاركت مردم در تمام امور مرتبط با خودشان است، اما شوراي شهر تهران در دوره اول اين مسير هموار و آماده را سنگلاخي ساخت تا شهروندان در ادامه حركت شوراها نسبت به فرايند تشكيل پارلمان هاي محلي دچار شك و ترديد شوند.

اما آنچه در طول يكسال گذشته از عملكرد و فعاليت شوراي شهر تهران شاهد بوده ايم، همان است كه قانون اساسي براي نهادهاي مشاركتي تعريف و تبيين كرده است ، يعني مخالف پيش بيني هاي منتقدان شوراهاي دوره دوم كه اعتقاد داشتند در دوره دوم نيز فضاي سياسي حاكم بر شوراها را شاهد خواهيم بود، اما اين چنين نشد و كارنامه درخشان شوراي شهر تهران منجر به اين امر شد كه مردم دوباره به پارلمان هاي محلي اعتماد كنند.

كارشناسان مسائل اجتماعي معتقدند:  دوري جستن اعضاي شوراي شهر از مباحث سياسي و تشكيل مداوم و منظم جلسات، هماهنگي با برنامه هاي شهرداري ، تصويب طرحهاي ضروري شهروندان، توجه به رفاه و آسايش عمومي شهروندان، برقراري ارتباط و ملاقات هاي مردمي و ... از جمله نكات برجسته اي بوده است كه شوراي شهر تهران توانسته با عملياتي كردن آنها موجبات رضايت و خشنودي شهروندان مغضوب و معترض به عملكرد شوراي شهر دوره اول را فراهم آورد.

 يكي ديگر از ويژگي ها و نكات برجسته در كاركرد شوراي شهر تهران طي يكسال گذشته ، دوري جستن از دعواهاي جنجالي بوده است، به گونه اي  كه آنچه تاكنون در مصاحبه هاي اعضاي شوراي شهر مشاهده كرده ايم، بحث هايي بوده كه در حيطه وظايف و اختيارات قانوني شوراي شهر لحاظ مي شود.

امروز بعد از گذشت يكسال از عملكرد شوراي شهر دوم تهران، عقايد و نظرات شهروندان در خصوص كاركرد پارلمان هاي محلي به ويژه شوراي شهر تهران چرخش 360 درجه اي داشته و همگان متفق القول بر اين باورند كه مي توان به تشكيل شوراهاي اسلامي در جهت دفاع از "حقوق شهروندي" اميدوار بود.

در هر حال شوراي شهر تهران در گام دوم توانسته اعتماد دوباره شهروندان را به ايفاي نقش خود اميدوار سازد و اين موفقيت را مي توان مقدمه حضور پرصلابت تر و بنيادي تر شوراهاي اسلامي شهر و روستا قلمداد كرد.

 

 

کد خبر 73737

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha