به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا حیدری کردزنگنه امروز در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه سازمان خصوصی سازی با ابلاغ قانون سیاستهای کلی اصل 44 وارد فضای جدیدی شده و وظایف تازه ای را بر عهده گرفته است، گفت: وظیفه این سازمان فقط واگذاری شرکتهای دولتی به بخش غیر دولتی نیست، بلکه توانمند سازی بخش غیر دولتی، خصوصی سازی و تعارنی را بر عهده دارد که در اساسنامه جدید سازمان به آن توجه بیشتری شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از واگذاری 366 هزارو 775 میلیارد ریال ( 36 هزارو 677 میلیارد تومان) از سهام شرکتهای دولتی از ابتدای سال 84 تا پایان مردادماه سال جاری توسط این سازمان خبرداد و افزود: میزان واگذاری سال 84 حدود 76 میلیارد تومان، سال 85 حدود دو هزارو 700 میلیارد تومان، سال 86 حدود 23 هزارو 200 میلیارد تومان و در 5 ماهه ابتدای سال جاری نیز 10 هزارو 600 میلیارد تومان بوده است.
به گفته وی تعداد شرکتهای دولتی واگذار شده به بخش خصوصی طی مدت مذکور 333 شرکت بوده که بیشترین آن با 167 شرکت مربوط به واگذاری های سال 86 بوده است، همچنین در 5 ماهه ابتدای سال جاری نیز سهام 51 شرکت دولتی به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 10 هزار و 600 میلیارد تومان سهام واگذار کرده ایم که 2.5 برابر پیش بینی واگذاری یک ساله است.
سهام ترجیحی
کردزنگنه با تاکید بر اینکه واگذاری شرکتهای دولتی در نیمه دوم سال جاری سرعت می گیرد، تصریح کرد: طی مدت مذکور به 57 هزارو 675 نفر به ارزش 196 میلیارد تومان سهام ترجیحی واگذار شده که تعداد سهام واگذار شده یک میلیارد و 575 میلیون سهم بوده است.
سهام عدالت
وی از اتمام واگذاری سهام عدالت به مشمولان مرحله اول تا سوم خبرداد و افزود: تعداد مشمولان این سه مرحله که همگی سهام خود را دریافت کرده اند، 22 میلیون و 500 هزار نفر با میزان سهام یک میلیون تومانی بوده است، همچنین سود سهام عدالت مرحله اول در سال گذشته نیز توزیع شد.
مدیرعامل سازمان خصوصی سازی گفت: پیش بینی می شود که امسال سود سهام عدالت این افراد مربوط به 50 شرکت به هزارو 800 میلیارد تومان بالغ شود که از مهر و آبان ماه سال جاری پرداخت این سود در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه جمع آوری فرمهای سهام عدالت ایثارگران در هفته جاری آغاز شده است، اظهار داشت: همچنین فرمهای یک میلیون و 470 هزار نفر از مشمولان دریافت سهام عدالت افراد تحت پوشش بهزیستی نیز در حال انجام است، همچنین فرم 6.5 میلیون نفر از کارکنان دولت و روستائیان نیز که جزو مشمولان مرحله دوم و سوم هستند در سراسر کشور در حال توزیع است.
کردزنگنه خاطرنشان کرد: همچنین در انتظار دریافت اطلاعات 2.5 میلیون نفر از زنان کارگر سرپرست خانوار، گروه های خاص، خدام و برخی گروه های کوچک به منظور واگذاری سهام عدالت به آنها هستیم و در مجموع باید به 42 میلیون نفر از افراد سهام عدالت واگذار شود.
وی تاکید کرد: تنها کارهای مربوط به شناسایی 6 میلیون نفر از افراد که دارای کار آزاد بوده و تحت پوشش هیچ نهادی نیستند به منظور واگذاری سهام عدالت انجام نشده که البته کارگروهی نیز برای انجام این کار تشکیل شده است. وی از واگذاری سهام عدالت به 36 میلیون نفر و در حال انجام بودن واگذاری این نوع سهام به 13.5 میلیون نفر خبر داد.
وی از دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی در شورای راهبری این وزاتخانه برای تشکیل ستادی به منظور تدوین آئین نامه ها، دستور العملها و غیره در راستای واگذاریها خبرداد و افزود: 48 تکلیف از قبیل تصویب نامه هیئت وزیران، مصوبه شورای عالی اجرای اصل 44، مصوبه هیئت عالی واگذاری و سایر نظام نامه ها در این آئین نامه است که 43 مورد آن راسا توسط وزارت اقتصاد یا مشترکا با سایر وزارتخانه ها انجام می شود و 5 مورد آن نیز مستقلا توسط سایر دستگاه ها اجرا می شود.
ارزیابی شرکتها پس از واگذاری
مدیرعامل سازمان خصوصی سازی بر توجه به مرحله پس از واگذاری شرکتهای دولتی و مسائلی از قبیل نظارت بر عملکرد آنها، افزایش بهره وری، کارآئی، سرمایه گذاری های جدید، افزایش اشتغال، طرح های توسعه ای و غیره تاکید کرد و از انجام یک طرح مطالعاتی در یک سال اخیر برای تدوین یک مدل ارزیابی عملکرد برای زمان پس از واگذاری سهام شرکتهای دولتی خبرداد و افزود: یکسری از شرکتها در این زمینه ارزیابی شده اند، البته در دو سال گذشته حتی یک مورد شکایت از واگذاری شرکتها صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: مدل تدوین شده شامل 8 محور، معیارهای اقتصادی و بهره وری، فرآینده ها و استانداردهای مدیریت کیفیت، آموزش کارکنان و مدیریت، تحقیق و توسعه فناوری، بازار و مشتری مداری، اشتغال زایی و مسئولیت اجتماعی و مسئولیت ذی نفعان و معیار های مالی و بورس است.
کردزنگنه یکی از وظایف سازمان خصوصی سازی را نظارت پس از واگذاری ذکر کرد و افزود: این شرکتها از این لحاظ که آیا زمانیکه در دست دولت بوده کارآئی بهتری داشته و یا زمانیکه خصوصی شده، ارزیابی می شود.
وی از واگذاری یک سوم از داراییهای دولت طی 3.5 سال گذشته خبرداد و افزود: ایران جزو کشورهایی است که دارای بالاترین واگذاری ها به خصوص در سال گذشته بوده است، بر همین اساس نیز طی سال 88 باید واگذاری شرکتهای دولتی خارج از صدر اصل 44 به پایان برسد و تا سال 93 نیز کل واگذاری ها باید به اتمام برسد.
مخابرات
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از تلاش برای اخذ مجوز واگذاری بقیه سهام شرکت مخابرات از هیئت دولت در هفته جاری خبرداد و افزود: هنوز مشخص نیست که سهام این شرکت به صورت بلوکی یا خرد واگذار خواهد شد.
پالایشگاه اصفهان
وی از عرضه 30 درصد سهام پالایشگاه اصفهان به زودی در بورس خبرداد و افزود: البته هنوز مشخص نیست که این سهام یکجا و یا ترجیحی واگذار شود.
بانکها
وی از رفع مشکلات واگذاری بانکها در خصوص اساسنامه و مشکل صندوق بازنشستگی آنها و تشکیل کارگروهی در این خصوص خبرداد و افزود: در 1.5 سال گذشته کارهای واگذاری سهام بانکها بسیار فشرده انجام شد و واگذاری سهام آنها جزو سیاستها بوده و قطعی است.
کردنگنه ادامه داد: برای واگذاری سهام بانکها ممکن است از روش ترکیبی استفاده شود یعنی افزایش سرمایه و فروش حق تقدم داشته باشیم که در اینصورت بانکها به بخش خصوصی واگذار می شود و سهم دولت کاهش می یابد، البته این موضوع بستگی به تصمیم دولت دارد.
وی در مورد واگذاری سهام بانک رفاه نیز اظهارداشت: زمانی سازمان تامین اجتماعی مدعی بود که 94 درصد سهام این بانک متعلق به این سازمان است، اگر این امر ثابت شود فقط 6 درصد از سهام آن که در اختیار دولت است، واگذار خواهد شد.
بیمه ها
مدیرعامل سازمان خصوصی سازی گفت: برنامه واگذاری بیمه های مشمول خصوصی سازی نیز در حال نهایی شدن است و جزو برنامه های امسال ما محسوب می شود.
کشتیرانی
وی از واگذاری کل سهام کشتیرانی به بخش خصوصی و باقی ماندن تنها 20 درصد از سهام این شرکت در دست بخش خصوصی خبرداد و افزود: این شرکت به دلیل اینکه صدر اصل 44 است 20 درصد آن در اختیار دولت باقی خواهد ماند و 80 درصد سهام آن واگذار شده است.
نظر شما