۴ شهریور ۱۳۸۷، ۹:۵۶

دهه بهداشت و نکوداشت مساجد- 3

نداشتن متولی مشخص؛ عامل کم‌توجهی به مساجد

نداشتن متولی مشخص؛ عامل کم‌توجهی به مساجد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: یکی از مشکلات اساسی مساجد که ضعفهایی را موجب می‌شود نداشتن متولی مشخص است که به صورت منسجم و یکپارچه فعالیتها و امور مربوط به این پایگاهها را هماهنگ و سازماندهی کند .

حفظ ظاهر زیبا و تمیز برای مساجد ، از جمله عواملی است که جذب مخاطبان بیشتری را در پی داشته و ارج و منزلت آن را ارتقا خواهد بخشید، توجه به نظافت و زیبایی مساجد امری شرعی و خداپسندانه است . 

متأسفانه برخی از مسئولان مساجد به بهانه پرهیز از تجملات، کوچکترین امکانات و نیازها، چون وضوخانه و جالباسی را نیز از مساجد دریغ می کنند، در پی این بی توجهی ، ظاهر چنین مساجدی نیز مطلوب نبوده، کهنگی، خرابی و کثیفی آن وضعیت رقت باری برای این فضاهای معنوی ایجاد می کند .

مسجد یکی از مراکز بسیار مهم، کلیدی و فرهنگی است که اقشار مختلف مردم، در شهر و روستاها با آن در ارتباط هستند .

مسجد در ارتقای فکری و فرهنگی مردم منطقه دخیل است، بی تردید وقتی مسجد از برنامه، غنای فرهنگی و جایگاه شایسته برخوردار باشد جذابیت، تأثیرگذاری و سازندگی آن نیز بیش از پیش مؤثر و سازنده خواهد بود .

مساجد به طور قطع باید مردمی اداره شوند اما با درنظر گرفتن اینکه به دلیل شرایط اقتصادی امروز کمکهای مردم به این پایگاهها کاهش یافته، این اماکن نباید از حمایتهای دولتی محروم شوند .

مساجد فضاهایی بسیار ارزشمند به منظور بهره گیری در راستای سازندگی فکر و اندیشه اقشار مختلف مردم هستند که با توجهات بیشتر مادی و معنوی، امروز نیز با همه وسایل ارتباطی گسترده ، این اماکن می توانند به رسالتهای تعیین شده به منظور سازندگی افکار، هدایت و راهنمایی اقشار مختلف عمل کرده، به عنوان پایگاه هایی برای نشر ارزشها مورد استفاده قرار گیرند .

بسیاری از مساجد امروز به بهسازی، نوسازی و تجهیزات مختلف نیاز دارند و دستیابی به این امکانات و تحقق آنها نیز نیازمند اعتبار است .

یکی از مشکلات اساسی مساجد که شاید عاملی مهم برای بروز ضعفهای امروز است، نداشتن متولی مشخص است . در حال حاضر به طور مشخص کسی نیست از حق مساجد دفاع کند . در شرایط فعلی مساجد به حال خود رها شده اند و هر یک از نهادها و سازمانهایی که به نوعی متولی امور مختلف مساجد هستند، به طور پراکنده کارهایی را انجام و البته در صورت بروز مشکل و ضعف هم اغلب شانه از بار مسئولیت خالی و کار را به دیگری می سپارند .

این امر موازی کاریهای را ایجاد و از هماهنگی در امور مختلف مساجد می کاهد . به عنوان مثال این احتمال وجود دارد که مسجدی از سوی دو ارگان کمکهای مالی دریافت و مساجد دورافتاده از کوچکترین حمایتی بی بهره بمانند .

کد خبر 737609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha