۴ شهریور ۱۳۸۷، ۱۳:۳۴

استفاده از رنگها در جراحی سرطان

استفاده از رنگها در جراحی سرطان

محققان موفق به ارائه شیوه ای جدید در انجام جراحی های سرطان شده اند که با استفاده از رنگهای شیمیایی دقت جراحی را به میزان زیادی افزایش خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ماساچوست اعلام کردند این روش می تواند در افزایش دقت جراحی تومورهای سرطان  سینه، پروستات و ریه بسیار موثر بوده و مانع از بین رفتن ارگانهای حیاتی بدن مانند شریانها و اعصاب، در هنگام جراحی شود.

در این روش از دستگاهی مجهز به یک سیستم تصویر برداری مادون قرمز(NIR)، یک نمایشگر ویدئویی و یک رایانه استفاده می شود که هیچ یک از اجزای آن متحرک نبوده و با بدن بیمار هیچ گونه تماسی ندارد.

محققان در این شیوه از رنگهای شیمیایی خاصی (NIR Fluorophores) استفاده می کنند که برای هدف گیری سلولهای سرطانی طراحی شده اند، به این معنی که بعد از تزریق رنگ به بیمار، رنگها به سلولهای سرطانی چسبیده و تحت تاثیر اشعه مادون قرمز دستگاه تصویر برداری باعث درخشان شدن سلولهای سرطانی می شوند که این رویداد در نمایشگر به تصویر کشیده خواهد شد.

در این صورت جراح می تواند به راحتی حتی در زمینه ای که پوشیده از خون و یا ارگانهای دیگر بدن باشد تومورها را شناسایی کرده و تمام قسمتهای آن را از بدن جدا کند.

بر اساس گزارش ScienceDaily، دوره آزمایش این شیوه که به گفته پزشکان از دقت بسیار بالایی برخوردار است بر روی حیوانات با موفقیت انجام گرفته و متخصصان اعلام کردند که دوره آزمایش بر روی انسان از این تابستان آغاز خواهد شد. هم اکنون دانشمندان در تلاشند تا ارگانهای حیاتی و تومورها را با رنگ های خاص خود از یکدیگر مجزا ساخته تا بر دقت هر چه بیشتر عملیات جراحی بیافزایند.

کد خبر 738027

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha