به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، مصطفی صفوی شامگاه گذشته در نشست تخصصی بازرگانان با مدیر کل و معاونین سازمان اداره کار و امور اجتماعی استان اصفهان افزود: ما در راستای رسیدن به سند چششم انداز 20 ساله زمان را از دست می دهیم و تا کنون در راستای رسیدن به این سند در بخش صنعت حرکتی جدی انجام نشده است.
و ی با انتقاد از اینکه در حال حاضر نه تنها وارد بازار جهانی نشده ایم بلکه باعث وارد شدن هزینه ای سنگین به بخش خصوصی شده ایم گفت: ما قدرت رقابتی بخش خصوصی را ضعیف کرده و به نوعی این قدرت از آنان گرفته ایم.
وی در ادامه یکی دیگر از مشکلات بخش صنعت را حضور دولت در تمام ساختارهای کشور دانست و ادامه داد: بالا بودن سهم دولت در بخش صنعت و معدن یکی از موانع عمده بخش صنعت کشور تلقی می شود.
صفوی همچنین به اجرای اصل 44 قانون اساسی در کشور اشاره و گفت: انتظار می رود با نگاه به کشورهای دنیا راه و روش بلوک شرق و غرب را الگو برداری و بومی سازی کنیم و در نهایت اصل 44 قانون اساسی را در کشور به نحو مطلوب انجام دهیم که متاسفانه این اتفاق هنوز در کشور عملیاتی نشده است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان ادامه داد: تا زمانی که شرکتهای بزرگ ما به صورت شبه دولتی اداره شوند و عزل و نصب مدیران آن توسط دولت اجرا شود ما هیچ حرکتی به سمت خصوصی سازی انجام نداده ایم.
تامین نقدینگی نیاز اصلی بخش صنعتی کشور است
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تامین نقدینگی در صنایع اشاره کرد و گفت: در بخش پولی و بانکی پرداخت نقدینگی و تخصیص منابع بانکی، تصمیمات غیر کارشناسانه و عدم تمرکز در تخصیص منابع و ثابت نگه داشتن نرخ ارز ضربه سنگینی را به بخش صنعت کشور وارد کرده است.
صفوی تصریح کرد: مشکل عمده اکثر واحدهای تولیدی عدم نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی و نقدینگی در گردش مورد نیاز این واحدهای تولیدی است که در گام نخست این عدم نقدینگی باعث تعدیل نیرو خواهد شد و پس از آن کاهش تولید و تعطیلی واحد تولیدی را به دنبال خواهد داشت.
برداشتهای مکرر دولت از صندوق ذخیره ارزی به صنعت ضربه می زند
صفوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بخش حساب ذخیره ارزی انحراف از اهداف از قبل تعیین شده و برداشتهای مکرر دولت از حساب ذخیره ارزی یکی دیگر از مشکلات پیش روی ما است.
وی ادامه داد: قرار نبود که دولت از حساب ذخیره ارزی برای نیاز عمومی کشور برداشتی داشته باشد و تنها مقرر بود تا در بخش توسعه زیرساختهای کشور از این حساب استفاده کند.
صفوی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین به بحث بیمه تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: چرا دولت باید با تمام پشتوانه هایی که دارد تنها 10 درصد از بیمه کارمندان خود را پرداخت کند و بخش ضعیف و تازه شکل گرفته بخش خصوصی باید 23 درصد پرداخت کند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان همچنین کارفرمایان و کارگران در بخش صنعت را دو بال اقتصاد کشور نامید و گفت: باید منافع کشورمان به صورت منطقی دیده شود و هیچ اجحافی به هیچ یک از طرفین نشود.
وی همچنین به ارائه راهکارهای خروج از وضعیت موجود نیز پرداخت و گفت: کاهش حضور دولت در سرمایه گذاریهای صنعتی و معدنی، حرکت به سمت خصوصی سازی، حذف قوانین دست و پاگیر در مسیر و ارائه وام و راه اندازی گردش مالی صنعت، افزایش راندمان بهره وری، ایجاد تعادل منطقی، هدفمند کردن نظام تعرفه ای که در حال حاضر هدفمند نیست، جلوگیری از قاچان کالا، تلاش دولت و بانک مرکزی برای ارائه راه حل مناسب و مسائل تحریم اقتصادی، استفاده از فرصتهای استان اصفهان از جمله راهکارهای خروج از وضع موجود است.
وی ادامه داد: بیش از سه دهه است که اصفهان به عنوان استانی برخوردار شناخته شده است و از هر توسعه ای در این استان جلوگیری می شود و توسعه محوری در اصفهان مغفول مانده است.
صفوی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: در حال حاضر استان اصفهان با داشتن بیش از چهار هزار و 500 واحد تولیدی که حدود 160 هزار نفر اشتغالزایی دارد و وجود 300 معدن فعال با تعداد اشتغال هفت هزار نفر و استخراجی بالغ بر 171 میلیون تن در سال و وجود 59 شهرک صنعتی و یک شهرک علمی تحقیقاتی دارای جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور است.
نظر شما