به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتد پرس، شمار نیروهای انتظامی در دوشنبه دو برابر شده و تمام جاده های اصلی این شهر در مدت برگزاری اجلاس بسته خواهد بود.
یاداور می شود تاجیکستان پیش از این نشست هایی همچون اجلاس سه جانبه سران جامعه همسود ، پیمان امنیت جمعی و اتحادیه اقتصادی اورآسیا در اکتبر 2007 را میزبانی کرده است.
در این اجلاس که 7 شهریور برگزار خواهد شد قرار است روسای جمهور روسیه ، چین ، قزاقستان ، تاجیکستان ، ازبکستان و قرقیزستان به عنوان اعضای دائم و روسای جمهور ایران ، هند ، مغولستان و وزیر امور خارجه پاکستان به عنوان اعضای ناظر و همچنین روسای جمهور ترکمنستان و افغانستان به عنوان مهمان حضور داشته باشند.
بر پایه گزارش های وزارت کشور تاجیکستان ؛ شمار مهمانان و هیئت های خارجی و داخلی بیش از پنج هزار نفر خواهند بود. همچنین بیش از 700 خبرنگار نشست سران اجلاس شانگهای را پوشش خبری خواهند داد.
در هشتمین نشست سران سازمان همکاری های شانگهای پیش از همه مسایل اقتصادی کشورهای عضو ، سیاست این کشورها در مراحل کنونی و همکاری های داخلی سازمانی بررسی می شوند.
گفته می شود بحث عضویت ایران در شانگهای نیز یکی از محورهایی است که احتمالا درباره آن بحث و رایزنی انجام می شود.
برخی تحلیلگران معتقدند روسیه قصد دارد ماجرای اوستیای جنوبی و گرجستان را در این اجلاس مطرح کند. همچنین احتمال می رود که موضوع توافقنامه استقرار سپر موشکی آمریکا در لهستان نیز برای برخی اعضای سازمان مطرح شود زیرا با این که شانگهای سازمانی نظامی نیست ولی مسائل امنیتی کشورهای عضو را می تواند بررسی کند.
کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، و تاجیکستان در سال ۲۰۰۱ سازمان همکاریهای شانگهای را برای تقویت محور همکاریهای خود تاسیس کرده و سپس ازبکستان و قرقیزستان به عنوان عضو دائم و کشورهای ایران، هند، پاکستان و مغولستان به عنوان ناظر به آن پیوستند.
این سازمان همچون دارای اهدافی است که دستیابی به آنها به طور مشترک توسط اعضاء پیگیری می شود. این اهداف عمدتا امنیتی و سپس سیاسی و بعد نظامی و اقتصادی است.
نظر شما