۸ شهریور ۱۳۸۷، ۱۲:۲۳

در گفتگو با مهر اعلام شد:

اجرای طرح ساماندهی عشایر با 2 راهبرد اساسی

اجرای طرح ساماندهی عشایر با 2 راهبرد اساسی

رئیس سازمان عشایر کشور گفت: طرح ساماندهی عشایر بر اساس دو راهبرد اسکان عشایر داوطلب، برنامه ریزی و حمایت از آن و ساماندهی عشایر کوچنده اجرا می شود.

جهانشاه صدیق در گفتگو با مهر گفت: ساماندهی عشایر کشور بر اساس دو راهبرد اسکان عشایر داوطلب، برنامه ریزی و حمایت از آن و ساماندهی عشایر کوچنده صورت می گیرد و در گام نخست مطالعات امکان سنجی و برنامه ریزی در این رابطه  توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود.

رئیس سازمان عشایر کشور بیان کرد: تعیین نقاط مناسب برای اسکان عشایر داوطلب، پس از کسب نظر شورای برنامه ریزی و توسعه استان در کمیسیونی متشکل از نمایندگان تام الختیار وزارتخانه های کشور، مسکن و شهرسازی، نیرو و جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان امور عشایر ایران و دفتر امور مناطق محروم با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی تصویب و جهت اجرا ابلاغ می شود.

وی با بیان اینکه اسکان عشایر بر اساس برنامه راهبردی توسعه جامع مناطق عشایری به صورت کانونهای خودجوش و یا کانونهای هدایتی  صورت می گیرد افزود: وزارت کشور موظف است حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از وصول فهرست مراکز جمعیتی عشایر از سازمان امور عشایر ایران نسبت به شناسایی و انطباق آن با قانون تقسیمات کشوری اقدام نماید.

صدیق اظهارداشت: وزارت جهاد کشاورزی و نیرو در آئین نامه ساماندهی عشایر مکلف شده اند به منظور تسریع در ساماندهی به اسکان عشایر داوطلب، میزان متناسبی از اراضی موات و مراتع ملی متعلق به دولت در پایاب سدهای ساخته شده و یا در دست احداث را جهت اجرای این آئین نامه به عشایر اختصاص دهند.

به گفته وی نرخ کارمزد تسهیلات بانکی به میزان حداقل و بخشودگی یا معافیتهای مالیاتی معادل حداکثر معمول در مناطق محروم روستایی در کانونهای اسکان عشایر لحاظ خواهد شد.

رئیس سازمان عشایر کشور با اشاره به ساماندهی عشایر کوچنده از طریق ساماندهی کوچ، ایجاد اشتغال پایدار، ارتقاء شاخصهای برخورداری و خدمات عمرانی و زیربنایی اظهارداشت: ساماندهی کوچ شامل تدوین تقویم کوچ عشایر، نظارت بر نحوه چرای دام، تامین آب شرب، خدمات آموزشی، فرهنگی و بهداشتی و درمانی، خدمات دامپزشکی، کمک به تامین علوفه، حفظ امنیت راه های عشایری، مرمت و نگهداری ایل راهها و تجهیز مسیرهای کوچ است.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال پایدار برای عشایرکوچنده تصریح کرد: به منظور تحقق این منظور اراضی موات و مراتع مستعد تغییر کاربری در عرصه سامانه های عرفی و قلمرو عشایر شناسایی می شوند، ضمن اینکه آموزش، ترویج و تامین تسهیلات مورد نیاز مربوط به نحوه احیاء، اصلاح و بهره برداری از مراتع، زراعت، باغبانی و روشهای نوین دامپروری و پرواربندی، توسعه بیمه دام عشایر تعاونی های عشایری برای اجرای این امر در اولویت خواهند بود.

صدیق با بیان اینکه اجرای برنامه ساماندهی عشایر در استانهای عشایری برعهده استانداران استانها است افزود: شورای برنامه ریزی و توسعه استان باید بخشی از اعتبارات دستگاههای اجرایی را به تناسب جمعیت و نیازهای جامعه عشایری استان به ارایه خدمات و اجرای طرحهای عمرانی مورد نیاز عشایر اختصاص دهد.

وی با اشاره به اولویت تخصیص یارانه ها به مناطق کمتر توسعه یافته برای اجرای برنامه ساماندهی عشایر خاطرنشان کرد: بیش از 100 نقطه به عنوان نقاط اسکان عشایر در مدت سه برنامه توسعه گذشته شناسایی شده و در این مدت بالغ بر65 تا 68 هزار خانوار عشایری اسکان دائم یافته اند و با اسکان 20 هزار خانوار دیگر در پایان برنامه چهارم توسعه، بالغ بر 68 هزار خانوار عشایری اسکان دائم خواهند یافت.

کد خبر 739793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha