به گزارش خبرگزاری مهر، محققان لابراتوار شتاب دهنده ملی فرمی (فرمی لب) موفق شدند در شتاب دهنده ذرات "تواترون" یکی سری از حوادثی را شناسایی کنند که وجود نسل سوم ذرات کوراک موسوم به "کوارک تاپ" را تاکید می کنند.
کوارک تاپ به گروهی از ذرات کوارک اطلاق می شود که با ضد ذرات خود با عنوان "آنتی تاپ" ممزوج نمی شوند. شناسایی ذرات کوارک تاپ از سال 1995 در این لابراتوار آغاز شد.
فیزیکدانان "فرمی لب" امیدوارند بتوانند از این تکنیک برای شناسایی ذرات "بوزون هیگز" نیز استفاده کنند. ذره بوزون هیگز تاکنون تنها از نظر تئوری پیش بینی شده است. این ذره می تواند به وسیله استانداردی که تاکنون کشف نشده است تولید شود و مسئول ارزش جرم ذرات پایه باشد.
همچنین شناسایی ذره "بوزون هیگز" یکی از اهداف اصلی شناب دهنده ذرات LHC محصول مرکز تحقیقات هسته ای اروپا (سرن) است که در حال حاضر مراحل آزمایشی خود را پشت سر می گذارد.
براساس گزارش PhysOrg، این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "ذره کوارک تاپ کوچکترین ذره ای است که تاکنون موفق به شناسایی آن شده ایم."
این دانشمندان به منظور کسب این نتایج از حدود یک میلیون میلیارد برخورد پروتون و ضد پروتون حدود هزار و 400 حادثه ای را که می توانست منجر به تولید یک ذره کوارک تاپ شود استخراج کردند و از تجزیه آنها موفق شدند 60 حادثه بحرانی را شناسایی کنند که منجر به تولید کوارک تاپ می شدند.
نظر شما