به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمید گورابی شب گذشته در مراسم اختامیه جشنواره علمی و تحقیقاتی بین المللی رویان با تاکید بر همکاریهای علمی گفت: این همکاریها منجر به اجرای پروژه های تحقیقاتی مهمی در این پژوهشگاه شده است و امسال نیز پروژه های جدیدی با همکاری دانشگاهها و مراکز پژوهشی و دانشمندان داخلی و خارجی در دست اجرا است.
وی پژوهشگاه رویان را نمادی از پیشرفتهای علمی ایران دانست و افزود: پژوهشکده رویان از 17 سال قبل آغاز به کار کرد و در این مدت توانست با توان علمی به جمع موسسات مشابه علمی جهان برسد و در عرصه تحقیقات و پژوهش در خط مقدم تحقیقات جهان قرار گیرد.
رئیس پژوهشکده رویان، پیشرفت در درمان ناباروری با تمام روشهای درمانی و تشخیصی روز دنیا مانند انجام سالیانه 3500 تا 4 هزار سیکل ART با میزان موفقیت بالای 40 درصد (Pre Transfer)، انجام روشهای اسکرین و تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی جنین، انجام بلوغ آزمایشگاهی تخمک (IVM) به همرام پروتکلهای تحریک تحمدان و انجماد سریع تخمک و جنین در مرحله پلاستوسیست و نظایر آن را از جمله اقدامات مرکز درمان ناباروری این پژوهشکده دانست که با انجام آنها این مرکز به مرکزی نمونه در جهان تبدیل شده است.
وی سال 2003 را سال شکوفایی این پژوهشکده ذکر کرد و ادامه داد: در این سال گروههای تحقیقاتی با توسعه و تکثیر و نگهداری سلولهای بنیادی، نام ایران را در میان 10 کشور برتر دنیا در این شاخه علمی قرار دادند.
گورابی به فعالیتهای اخیر پژوهشکده اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مرکز پژوهشی با هدف رساندن سلولهای بنیادی از آزمایشگاه به بالین بیماران تحقیقات گسترده ای با همکاری چندین مرکز تحقیقاتی پزشکی در دستور کار قرار داده است. ضمن آنکه پروژه هایی چون ترمیم ضایعات ناشی از سکته های قلبی، سیروز کبدی، ضایعات قرنبه، ترمیم خون رسانی به اندامهای تحتانی و دفع کلیه نیز از دیگر اقدامات موفق این پزوهشکده است.
وی تحقیقات نوین این پژوهشکده در زمینه تولید سلولهای بنیادی پر توان القایی را از جمله تحقیقات اخیر این مرکز نام برد و اضافه کرد: محققان این پژوهشکده موفق به تولید این نوع سلول از فیبروبلاست پوستی شده اند. این گونه تحقیقات می تواند ما را به پیوند سلولهای پرتوان در آینده ای نه چندان دور امیدوار سازد.
وی از آغاز تحقیقات در زمینه تولید فرآورده های بیوتکنولوژی خبر داد و افزود: تولید BFGF (فاکتور رشد فیبروبلاستی) که عملا توسط محققان پژوهشکده در چرخه تولید و استفاده قرار گرفته است، حاصل این تحقیقات است.
گورابی همچنین به تولد اولین بره شبیه سازی شده در سال 2006 اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر این تولید پروتئینها و داروهای خاص از طریق تولید حیوانات ترانس ژن در سایتهای تحقیقاتی تهران و اصفهان آغاز شده است.
وی از تغییرات برگزاری جشنواره دهم خبر داد و گفت: در سال آینده در کنار سایر جوایز، جایزه ویژه دکتر کاظمی آشتیانی به یکی از برترینهای جشنواره اعطا می شود. این جایزه به طرحهایی ارائه می شود که تحقیقات آنها به رفع یکی از معضلات بشر کمک کند.
نظر شما