دبیر کل حزب موتلفه اسلامی که اخیرا از مهر بازدید داشته، در گفتگویی با خبرنگار مهر به تحلیل وضعیت تحزب در کشور و موضع دولت نهم در این ارتباط و توسعه سیاسی درکشور واصلاح قانون انتخابات پرداخت که بخش پایانی از گفتگو به این شرح می آید .
موفقیت دکتر احمدی نژاد محصول کارتشکیلاتی قوی بود
محمدنبی حبیبی در مورد اهمیت تحزب درکشور و موضع دولت نهم در این مورد گفت: تاکید دارم که در این مورد صریح صحبت کنم، شهردار شدن آقای رئیس جمهور محصول یک حرکت تشکیلاتی قوی بود. ایشان عضو رسمی جامعه اسلامی مهندسین است و آنگونه که من مطلع هستم عضو جمعیت ایثارگران نیز بودند.
وی ادامه داد: دکتر احمدی نژاد درفعالیت های انتخاباتی برای تشکیل شورای دوم وانتخابات مجلس هفتم نقش بسیارموثری داشتند .
مسئول کمیته استانهای جبهه پیروان خط امام و رهبری در عین حال گفت : اما سئوال اینجاست که اگر گروه های اصولگرا یک کار تشکیلاتی منسجم مبتنی بر وحدت انجام نداده بودند ، آیا باز هم 15 اصولگرا وارد شورای دوم می شدند و دکتر احمدی نژاد سهم قابل تقدیری در پیروزی اصولگرایان در شورای دوم داشتند.
حبیبی ادامه داد: اگربگوییم دکتر احمدی نژاد عنایتی به دوستان رایحه خوش ندارند سخت در اشتباهیم، و آنهایی که می گویند ایشان با تشکیلات مخالف هستند اشتباه می کنند و بعید می دانم که اینگونه باشد و من به خود زحمت نمی دهم که این تناقض را حل کنم و دوستان دولتی باید به این مسئله پاسخ دهند که چگونه است که از یک طرف حضور دکتر احمدی نژاد برآیند یک کار تشکیلاتی قوی بوده است و از طرفی دیگر دوستان دولتی نسبت به تشکیلات حزبی کم عنایتی دارند و این از مواردی است که انتقاد جدی به دولت نهم وارد است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه تشکیلاتی 45 ساله در عرصه سیاسی کشور هستیم، تصریح کرد: از این فراز و نشیب ها خیلی مهمتر و خطیر تر در گذشته را پشت سرگذاشته ایم و باز هم معتقدیم که باید فرهنگ تحزب در کشور جا بیفتد.
به توسعه متوازن بیاندیشیم
وی با بیان اینکه توسعه سیاسی الزاما با بالا بودن تعداد احزاب محقق نمی شود تصریح کرد: آنچه که من از توسعه سیاسی باور دارم این است که در کشور زمینه ای فراهم شود که چند حزب مقتدر پایبند به انقلاب ونه پایبند به یک جناح خاص به شدت با هم رقابت کنند و بر اساس برنامه ها و مدیرانی که به مردم معرفی می کنند وارد عرصه شوند اگر چنین توسعه ای اتفاق بیفتد قطعا به نفع کشور است.
حبیبی در عین حال گفت: توسعه سیاسی به این معنا نیست که هر کسی آمد و از وزارت کشور درخواست مجوز کرد به وی مجوز دهیم ودرمورد توسعه برای اینکه با شکست مواجه نشود باید به یک توسعه متوازن بیندیشیم یعنی توسعه یک بعدی به هیچ عنوان در کشور کارساز نخواهد بود.
وی در ادامه تاکید کرد: وقتی از توسعه صحبت می کنیم، توسعه فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی مورد توجه است و در دولت دوم خرداد که از این موضوع صحبت شد تا جائی که مقداری توسعه اقتصادی تحت الشعاع قرار گرفت و معتقدم نگرش تک بعدی به مقوله توسعه منجر به عدم تحقق این اصل خواهد شد.
رقابت مدیریتی جایگزین رقابت هیجانی شود
محمد نبی حبیبی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اصلاح قانون انتخابات و ضرورت آن گفت : ایراد اساسی نسبت به چگونگی انتخابات هم در مجلس ، شوراها و هم در ریاست جمهوری دارم و آن این است که رقابت ها بیشتر جنبه لفظی و هیجانی دارد و مبتنی بر شعار است، به نظرم باید مدلی جایگزین این رقابتها شود که اسمش را رقابت برنامه ای و مدیریتی می گذارم.
وی در تشریح این نگاه تصریح کرد: وقتی می گوییم رقابت برنامه ای یعنی اینکه یک تشکل درمواقعی که می خواهد درانتخابات شرکت کند برنامه های خود را به صورت فرمولی و مثل نسخه نویسی یک پزشک با مردم در میان بگذارد و صراحتا اعلام کند مثلا اگر رئیس جمهور شد چه برنامه هایی برای اداره شئون مختلف کشور دارد.
حبیبی ادامه داد: اگر فردی که می خواهد به عنوان رئیس جمهور در رقابت های انتخاباتی شرکت کند ، حتی اعلام کند اگر رئیس جمهور شدم مثلا وزرای خود را از میان فلان لیست انتخاب می کنم و رقیب او نیز این کار را انجام دهد در آن صورت است که مردم خواهند دانست که به چه کسی و با چه برنامه ای رای دهند و من این نگاه را می پسندم.
وی با تاکید براینکه فرهنگ تحزب در کشور باید توسعه پیدا کند تصریح کرد: اینکه معتقدم رقابت چند حزب قدرتمند که هم به لحاظ توانائی و هم به لحاظ کادری قوی هستند، موجب رشد کشور می شود، در صورتی که این مسئله در زمان انتخابات لحاظ شود بسیاری از مشکلات حل می شود و آن زمان است که مردم دنبال بهترین برنامه ها می روند و امکان ارزیابی برنامه ها از طرف آنها وجود دارد.
حبیبی با بیان اینکه آنهایی که با تحزب مخالف هستند در مقابل راهکارتقویت جمهوریت نظام حرفی برای گفتن ندارند، تصریح کرد: اینکه می گوییم باید با ایجاد شرایط برای رشد تحزب در کشور به تعمیق ایجاد چند حزب مقتدر و با برنامه در کشور کمک کنیم ، برای آن است که مردم با آگاهی بیشتر به میدان بیایند و رای دهند که باید در اصلاح قانون انتخابات این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در تغییر قانون انتخابات از دیگر مواردی که باید مد نظر قرار گیرد این است که پول بتواند رای آوری داشته باشد که این خطر بزرگی برای جمهوری اسلامی است و باید با اصلاح قانون تا حدودی این خطر را محدود کرد.
حبیبی افزود: اگر قرار باشد سرنوشت انتخابات در بعضی از حوزه های انتخابیه به پول نامزدها گره خورده باشد ، خرج کردن در این موضوع برای دشمنان ما به راحتی امکانپذیر است و آنها حاضرند با صرف مبالغ گزاف در انتخابات اثر گذار باشند و ما با این احساس خطر خواهان تجدید نظر در قانون انتخابات هستیم.
نظر شما