به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فرانسوی لوموند نوشت: مقامات بلندپایه نظامی آمریکایی همچون مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنجشنبه 28 اوت در ناوهواپیمابر "آبراهام لینکلن" بر روی اقیانوس هند با ژنرال اشفق کیانی رئیس ستاد مشترک ارتش و فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد.
مولن یک روز پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: ما درباره چالش های عمیقی که در منطقه مرزی با افغانستان با آن روبه رو هستیم، به گفتگو پرداختیم.
آمریکا در ماههای اخیر از تاکید بر اشتباهات راهبردی پاکستان تردیدی به خود راه نداده است. "یوسف رضا گیلانی" نخست وزیر پاکستان که در ماه مارس به این سمت رسید، به مهمترین تشکیلات سیاسی این کشور یعنی حزب مردم پاکستان تعلق دارد و برای برقراری آشتی ملی با گروههای طالبان این کشور تلاش کرد. در این راستا، تعداد حملات و انفجارها در پاکستان کاهش یافت.
در عوض، افغانستان شاهد افزایش حملات شورشیان که ازسوی طالبان پاکستان تقویت مسلحانه شده اند، شد.
پاکستان تحت فشار آمریکا و رویارویی با تیره شدن وضعیت امنیتی در منطقه تصمیم به رویارویی مستقیم برای کم کردن نفوذ طالبانی ها گرفت.
دیوید پتریوس فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، دیوید کرنان فرمانده نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان، اریک اولسون فرمانده عملیات ویژه نیز در ناو هواپیمابر لینکلن حضور داشتند.
دریادار مولن تاکید کرد: حل مسائل امنیتی در مرز افغانستان و پاکستان زمان بر است.
در این دیدار، مولن همچنین مشکلات ایجاد شده ازسوی سرویس های مخفی نظامی پاکستان را مطرح کرد. این دریادار آمریکایی از اوائل ماه ژوئیه اطلاعاتی را به نخست وزیر گیلانی داده است تا بتواند از وقوع انفجارهای مختلف جلوگیری کند.
حضور واشنگتن در پاکستان همچنین با مجادلات بسیاری در دولت آمریکا روبه رو بوده است. ریچارد بوچر معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور جنوب آسیا به شدت از "زلمای خلیل زاد" نماینده آمریکا در سازمان ملل برای مشاوره دادن و کمک کردن به "آصف علی زرداری" مورد انتقاد قرار گرفته است. ظاهرا این کمک ها بدون مجوز بوده است.
خلیل زاد از این پس از هرگونه تماس با زرداری ممنوع شده است.
انتخابات ریاست جمهوری پاکستان با حضور "آصف علی زرداری" همسر بی نظیر بوتو رهبر ترور شده حزب مردم پاکستان، "سعید الزمان صدیقی" ازسوی حزب مسلم لیگ شاخه نواز به رهبری نواز شریف، نخست وزیر اسبق پاکستان و "مشاهد حسین سید" وزیر پیشین دولت پرویز مشرف رئیس جمهوری مستعفی پاکستان در انتخابات ریاست جمهوری ششم سپتامبر (16 شهریور) شرکت دارند.
نظر شما