به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از حساسترین اندامهای بدن انسان که عملکردهای ویژه ای به خصوص صحبت کردن، بلعیدن و چشیدن را انجام می دهد زبان است.
اکنون تیم تحقیقاتی میثم قوانلو استادیار ایرانی موسسه تکنولوژی جورجیا در آتلانتا سیستمی را طراحی کرده اند که زبان را به نوعی "دسته فرمان" تبدیل می کند و می تواند به معلولان در کنترل اشیا برای مثال صندلی چرخدار و یا لوازم خانگی یاری رساند.
میثم قوانلو در این خصوص توضیح داد: "با کمک این سیستم یک معلول می تواند با ضربه زدن به زبان محیط پیرامون خود را کنترل کند."
سیستم نوآورانه این محقق ایرانی از یک آهنربای سه میلیمتری تشکیل شده است که زیر نوک زبان گذاشته می شود و حسگرهایی که در داخل دو گونه صورت قرار می گیرند حرکات آن را تشخیص می دهند. این حسگرها اطلاعات دریافت شده را به پردازشگر مرکزی که در داخل بازوی معلول کار گذاشته می شود ارسال می کند. این پردازشگر مرکزی حرکات زبان را برای هدایت و کنترل دستگاههای الکترونیکی تبدیل به فرمان می کند.
با یک بار فعال کردن، این سیستم می تواند حداقل شش حرکت راست، چپ، جلو، عقب، کلیک و دابل کلیک را تشخیص دهد. میثم قوانلو امیدوار است که به زودی بتواند با کمک این سیستم به موقعیتهای دیگر حرکتی نیز دست یابد.
در تفاوت با دیگر سیستمهایی که در حال حاضر استفاده می شوند همانند دستگاههایی که برپایه حرکات چشم استوار هستند به نظر می رسد این سیستم زبانی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار باشد.
سیستم نوآورانه این محقق جوان ایرانی با استقبال زیاد بنیاد ملی علوم آمریکا و بنیاد کریستفور و دانا ریو مواجه شده است به طوری که بنیاد ملی علوم به منظور توسعه این تحقیقات 120 هزار دلار و بنیاد ریو 150 هزار دلار به این تیم تحقیقاتی کمک کرده است.
به گفته میثم قوانلو این سیستم هنوز مشکلاتی دارد که باید حل شوند. برای مثال دوره زمانی شارژ باتری، ابعاد آهنربا، توانایی نرم افزار و زیبایی دستگاه باید مورد بازبینی دوباره قرار گیرند.
دکتر میثم قوانلو در سال 1997 در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه تهران مدرک لیسانس اخذ کرد و در سالهای 2003 و 2004 از دانشگاه میشیگان درجه دکتری دریافت کرد.
نظر شما