فرهنگ فرخی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان در تبین فعالیتها پژوهشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، افزود: در ادامه برنامه های پژوهشی و باستانشناسی استان، 500 اثر تاریخی و فرهنگی شامل تپههای باستانی، محوطهها و بنا ها در محدوده شهرستانهای زنجان، طارم، ابهر و خدابنده شناسایی شده که قدمت این آثار از دوره ما قبل تاریخ تا دوره متاخر اسلامی است.
وی خاطر نشان کرد: در صورتی که آثار شناسایی شده شرایط ثبت ملی را دارا باشند، پیشنهاد ثبت این آثار در فهرست آثار ملی کشور داده خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، فعالیتهای پژوهشی، مرمت آثار تاریخی و تهیه نقشه باستاشناسی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: زنجان در رابطه با عملکرد معاونت صنایع دستی در سطح کشور رتبه نخست را کسب کرده است.
فرخی تاکید کرد: استان زنجان از نظر تاریخی و فرهنگی، دارای آثار ارزشمندی است که قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی و جهانی را دارند و از این نظر این استان جزء استانهای ویژه کشور محسوب میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: این استان به لحاظ تعداد آثار تاریخی ثبت شده جزو 10 استان اول کشور است.
فرخی بر لزوم حرکتهای بنیادی جهت معرفی هرچه بیشتر آثار تاریخی و نقاط گردشگری استان تاکید کرد و افزود: استان زنجان به لحاظ هنرهای بومی و صنایع دستی نگین کشور است.
وی، با اشاره به انکار ناپذیربودن نقش صنایع دستی در زمینه اشتغالزایی یادآورشد: برخی از صنایع دستی استان زنجان به عنوان نماینده هنر اصیل کشور از شهرت جهانی برخوردار است.
فرخی بر لزوم حمایت از صنعتگران صنایع دستی استان زنجان تاکید کرد و گفت: حمایت از صنعتگران صنایع دستی موجب اشتغالزایی، ایجاد رفاه، توسعه، حفظ و احیای هنرهای نیاکان میشود.
نظر شما