به گزارش خبرگزاری مهر ، علیاصغر پرهیزگار گفت: عمارت تاریخی شاپوری که در مرکز شهر شیراز، اواسط خیابان انوری قرار دارد، به مدت دو سال مرمت و 25 سال بهرهبرداری به سرمایهگذار خصوصی واگذار شد .
وی خاطر نشان کرد : عمارت شاپوری در اوایل دوره پهلوی بین سالهای 1310- 1315 به سفارش عبدالصاحب شاپوری یکی از تجار سرشناس شهر و توسط معماری به نام حاج آقا ابوالقاسم مهندسی ساخته شده است .
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی افزود: از ویژگیهای ارزشمند معماری عمارت شاپوری میتوان به تزئینات نمای غربی ( نمای اصلی )، ستونهای مدور و منقش گچی و نیز کاشیکاری با طرح فروهر بر پیشانی ایوان فوقانی اشاره کرد.
پرهیزگار با بیان اینکه عمارت شاپوری در مجموعهای ناپیوسته قرار دارد که هریک از بناهای آن متناسب با موقعیت مکانی خود، کاربریهای خاصی دارند، تصریح کرد: علاوه بر عمارت مرکزی بنای شاپوری، دو ساختمان در جبهه شمالی و ورودی خانه قرار دارند که در طرح تغییر کاربری قرار است که عمارت اصلی به عنوان رستوران و خانههای اطراف به اقامتگاه گردشگری تبدیل شوند .
وی گفت: عمارت شاپوری سال 1378 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در قالب طرح پردیسان مرمت شد؛ اما براساس طرح تهیهشده برای احیای دوباره، این بنا از سوی صندوق حفظ و احیای اماکن و بناهای تاریخی برای بهرهبرداری و مرمت به یک سرمایهگذار خصوصی واگذار شد.
لازم به ذکر است، عمارت تاریخی شاپوری در مرکز شهر شیراز، اواسط خیابان انوری در باغی مشجر به مساحت 5 هزار و 324 متر مربع واقع شده است. مسجد جامع عتیق، مسجد وکیل، بازار وکیل، باغ عفیف آباد (باغ گلشن)، باغ ارم، نارنجستان قوام، بقعه شیخ یوسف سروستانی، عمارت نصیرالملک، ارگ کریمخانی، آرامگاه خواجوی کرمانی، آرامگاه سعدی، حافظیه، آرامگاه شاه شجاع و ... از جمله آثار تاریخی و طبیعی پیرامونی عمارت شاپوری است .
نظر شما