به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، بارش شدید باران و جاری شدن سیل عصر روز جمعه در برخی از شرستانهای شرق استان گلستان از جمله علی آباد کتول خساراتی به بار آورد.
شماری از آسیب دیدگان سیل این شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشتند: تمام زندگی و محصولاتمان بر اثر جاری شدن سیل از بین رفته است، بنابراین نیاز است تا متولیان امر برنامه جامعی برای جبران خسارات وارده اتخاذ نمایند.
به باور این عده، با گذشت نزدیک به 30 ساعت از جاری شدن سیلاب در این منطقه به رغم تلاشهای صورت گرفته، امداد رسانی و رفع نیازمندیهای سیل زدگان باید شدت یابد.
این عده یادآور شدند: سیل هرساله این شهرستان را تهدید می کند از اینرو مسئولان امر باید علاج واقعه قبل از بروز حادثه کنند.
بر اساس اعلام مسئولان امر، سیل بیش از یک هزار و 400 میلیون ریال در شهرستان علی آباد کتول خسارت برجای گذاشته است.
بانویی از علی آباد کتول که سیل به منزل مسکونی اش خسارت وارد کرده، گفت: تمام زندگی مان بر اثر جاری شدن سیل دو روز گذشته به زیرآب رفته است و اکنون هر شب برای اقامت به منزل اقوام و آشنایان خود می رویم.
صنوبر - م افزود: متاسفانه امداد رسانی و کمکهای ارسالی از سوی بخشهای مختلف به حادثه دیدگان در این شهرستان چندان مطلوب نیست و باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: همزمانی بروز سیل با ماه مبارک رمضان مشکلات حادثه دیگان را دو چندان کرده است.
کشاورز دیگری افزود: بر اثر جاری شدن سیلاب بخش زیادی از اراضی کشاورزی ام به زیر سیلاب رفته است و خسارت زیادی به من و خانواده ام وارد شده است.
ی - نذیری افزود: این در حالی است که معاش خانواده شش نفره ام را از راه کشاورزی تامین می کنم و منبع درآمدی دیگری ندارم.
وی از تاخیر در امداد رسانی به خسارت دیدگان این حادثه انتقاد کرد و خواستار توجه بیشتر مسئولان امر شد.
وی یادآور شد: هنوز اهالی منطقه خاطره سیل سال گذشته و خسارتهای آن را فراموش نکرده اند که بار دیگر دچار این حادثه شده اند.
این کشاورز منطقه عنوان کرد: مردم محروم و نیازمند منطقه تا چه زمانی باید بر اثر سهل انگاری و نبود برنامه ریزی جامع بر اثر کمترین حادثه طبیعی نظیر سیل خسارت ببینند و چرا برنامه جامعی برای پیشگیری از خسارتهای ناشی سیل اندیشیده نمی شود.
وی خطاب به مسئولان این شهرستان خاطرنشان کرد: به داد ما برسید و وعده ها را عملی کنید.
اهالی روستای زرین گل نیز عنوان کردند: پلهای این منطقه مدتها است که لایروبی و تنقیه نشده است و اگر مسئولان در این زمینه برنامه ریزی می کردند، اکنون شاهد خسارت وارده به ابنیه و تاسیات راهها نبودیم.
وی افزود: اکنون بیشتر اهالی منطقه نگران بروز دوباره سیل هستند و خطر جاری شدن سیلاب موجب نگرانی آنها شده است.
وی خاطرنشان کرد: سیل به مزارع، اماکن مسکونی، ابنیه راه و ... در این بخش خسارت وارد کرده است و کمکهای امدادی باید افزایش یابد.
این روستایی خواستار تلاش بیشتر مسئولان امر برای رفع مشکلات فراروی سیل زدگان شد.
فرماندار علی آباد کتول، میزان خسارت ناشی از سیل اخیر به بخشهای مختلف این شهرستان را یک هزار و 400 میلیون ریال اعلام کرد.
علی دنکوب در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اثر بارش شدید باران و جاری شدن سیل عصر جمعه در این شهرستان به 50 واحد مسکونی در این منطقه خسارت وارد شد.
وی اظهار داشت: در مجموع به این تعداد واحدهای مسکونی 750 میلیون ریال خسارت وارد شده است و به 25 هکتار از اراضی شالی منطقه نیز بین 20 تا 100 درصد آسیب وارد شد.
وی تصریح کرد: همچنین 5/2 هکتار از سطح زیرپوشش ذرت بین 50 درصد، 20 کیلومتر از جاده های روستایی و 10 کیلومتر از کانال روان آبها نیز خسارت وارد شد.
به گفته دنکوب، دو رشته قنات در این حادثه دچارآب گرفتگی شد و به دو واحد استخر ذخیره آب نیز خسارت زده شد.
فرماندارعلی آباد کتول ادامه داد: محورهای ارتباطی پنج روستای دهنه زرین گل، افراتخته، شیرین آواز، سیاه رودبار، خاک پیرزن و چینو نیز بر اثر جاری شدن سیل در این شهرستان آسیب وارد شد.
وی یادآور شد: متاسفانه لایروبی نشدن آبروها و پلهای منطقه سطح خسارت وارده را در این شهرستان افزایش داده است.
دنکوب ادامه داد: هم اکنون گروههای امدادی مشغول پاکسازی معابر و امداد رسانی به سیل زدگان منطقه هستند.
وی بیان داشت: از ساعت 17 تا 19 روز گذشته حدود 90 میلی مترباران در این شهرستان باریدن گرفت که منجر به جاری شدن سیلاب شد.
مدیرکل راه و ترابری گلستان نیز به خبرنگار مهر گفت: این حادثه به برخی از محورهای روستایی این شهرستانها خسارت وارد کرد که اکنون گروههای راهداری در حال مرمت و پاکسازی نقاط حادثه دیده هستند.
محمدتقی جوان شورابی اظهار داشت: قسمتی از راههای روستایی دهنه محمدآباد، زرین گل و رامیان، شش آب، اولنگ و محورهای روستای میانسرستاق، زرین گل، رامیان، شش آب، اولنگ، شیرین آباد، چینو، خاک پیرزن، افراتخته بر اثر جاری شدن سیل آسیب وارد شد.
وی یادآور شد: سیل همچنین تردد در محورهای علی آباد- ایمر و بزرگراه علی آباد- آزادشهر محدوده سه راهی زرین گل را با مشکل مواجه ساخته بود که با حضور راهداران این نقاط نیز پاکسازی و تردد هم اکنون در آنها جریان دارد.
به گفته شورابی، اکنون گروههای راهداری مشغول مرمت و پاکسازی محورهای ارتباطی آسیب دیده هستند و تمامی راههای این حوزه باز است.
رسول حسام، مدیرکل ستاد حوادث غیرمترقبه گلستان، خسارت وارده به محورهای ارتباطی این استان بر اثرجاری شدن سیل را جزیی اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: هم اینک کارشناسان مشغول بررسی میزان خسارت وارده این حادثه طبیعی هستند.
وی اظهار داشت: بارندگی شدید روز گذشته به بخشی از راههای روستایی فرنگ، لیرو، سیجان و ترسه مرسه و همچنین محور دروک به قلعه قافه نیز در بخش گالیکش خسارت وارد کرده است.
استان گلستان پنج هزار کیلومتر شبکه راه ارتباطی و 977روستا دارد.
نظر شما