به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، ینس پلویتنر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: بسیاری از کشورهای عضو شورای حکام بر توافق با لغو تحریم های هسته ای هند این ایراد را وارد می کردند که آن با اصول وجودی ان پی تی (پیمان منع و گسترش سلاح های هسته ای) در تناقض است، اما در نهایت تصمیم متعادلی در این مورد صورت گرفت.
وی در پاسخ به سئوالی درباره تاثیرات لغو تحریم های هسته ای هند در شورای تامین کنندگان هسته ای بر برنامه های هسته ای ایران گفت: رای به لغو تحریم های هند با نگاه آرمانگرایانه ان پی تی تضاد داشت، اما موضوع هند یک استثناء بود و ایران نخواهد توانست انتظارات مشابهی از سازمان بین المللی انرژی هسته ای داشته باشد.
16 مرداد، شورای تامین کنندگان هسته ای آژانس بین المللی انرژی هسته ای تحت فشار آمریکا به لغو تحریم های هند رای داد.
موافقت با صادرات سوخت و فناوری هسته ای به هند بر اساس قوانین این گروه ممنوع است، اما فشارهای آمریکا باعث شده تا بار دیگر در عرصه بین المللی شاهد یک دوگانگی دیگر در برخورد با کشورهای مختلف باشیم.
موافقت با لغو تحریم های هسته ای هند به عنوان کشوری که ان پی تی را امضاء نکرده است و تحریم هسته ای ایران به عنوان یکی از امضاء کنندگان این پیمان بین المللی نشاندهنده تناقض و تبعیض در نهادهای بین المللی تحت تاثیر قدرت ها است.
نظر شما