به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نسیج، علما و فقهای مصر با اشاره به اینکه نماز کسی که قرآن را در آن از رو بخواند، صحیح است، گفتند: به این شرط که تا جاییکه می تواند در نماز حرکت نداشته باشد، بنابراین از نظر شرعی مشکلی ندارد. اگر چه حفظ قرآن کریم عملی پسندیده است، اما اگر کسی هم نماز را از روی قرآن بخواند مشکلی ندارد. زیرا با رعایت احکام شرعی و کم تحرکی در نماز و حفظ خشوع و خضوع می تواند این کار را انجام دهد.
دکتر مبروک عطیه مبلغ مصری که فتوای ابطال نماز کسانی را که قرآن را در نمازهای واجب یا نماز تراویح از رو می خواند، صادر کرد، اظهار داشت: احترام بسیاری برای نظر مخالفان خود قائل هستم، اما برخی از مسائل شرعی باعث شد تا من این فتوا را بدهم. اگر کسی بخواهد در نماز قرآن را از رو بخواند، می تواند در مواقعی غیر از نماز نیز این کار را انجام دهد و اجر و ثواب آن نیز محفوظ می ماند.
وی افزود: نماز عبادتی است که باید در آن تدبر کرد. رکن اصلی در نماز خواندن هر آیه ای است که نمازگزار حفظ است، حتی اگر آیات و سوره ها بسیار کوتاه باشد. نماز از روی قرآن با خشوع و خضوع انسان در تعارض است و بنابراین چگونه نمازگزار با خواندن قرآن از روی کتاب می تواند خشوع داشته باشد؟
دکتر عبدالحی عزب رئیس دانشکد مطالعات اسلامی و عربی دانشگاه الازهر با اعتراض به سخنان دکتر عطیه تصریح کرد: وی نمازی را که از روی قرآن خوانده شود باطل اعلام کرده است، در حالی که میزان حرکت نماز را باطل می کند. همه فقها معتقدند که حرکات اضافی نماز را باطل می کند و این یعنی خروج انسان از خشوع.
وی افزود: اما درباره کسی که قرآن را از رو می خواند، نمی توان گفت که خشوع ندارد و بدون ضرورت حرکت کرده بنابراین حکم صادر کنیم که نمازش باطل است. بسیاری هم هستند که نمی توانند قرآن را حفظ کنند مانند کسانی که زبان عربی را نمی دانند، بنابراین نمی توان گفت باید حتما قرآن را حفظ کنند در غیر این صورت نماز آنها باطل است.
نظر شما