به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، برهم صالح پس از این دیدار که در دفتر آیت الله سیستانی برگزار شد و به مدت دو ساعت به طول انجامید در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: مذاکرات به مراحل پایانی خود رسیده و طرف عراقی درانتظار پاسخ آمریکا به مسائل مورد درخواست خود است.
معاون نخست وزیر عراق در ادامه گفت: این یک تصمیم ملی است و ما می خواهیم که توافقنامه امنیتی ضامن [حفظ] حاکمیت عراق باشد.
نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
مصونیت نظامیان آمریکایی مستقر در عراق از قانون اساسی این کشور، موضوع زندانیان و تعیین موعد نهایی برای خروج نظامیان آمریکایی مستقر در عراق از جمله موضوعاتی که همچنان اختلاف بر سر آن بین دو طرف وجود دارد و همین اختلافات روند مذاکرات دوجانبه را متوقف کرده است.
نظر شما