این مستندساز درباره نقش مستندهای جنگی در بیان واقعیتهای دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: از اهداف و کارکردهای مستند ثبت و حفظ واقعیت است. مستندهایی که در طول جنگ و پس از آن ساخته شدند، وفادارانه پاسدار حقیقتی بودند که در جنگ جریان داشته است.
وی که همکار شهید آوینی در گروه روایت فتح بوده، نقش این مستندساز را در ارائه تصویر واقعی جنگ انکارناپذیر دانست و گفت: مستندهایی که شهید آوینی درباره جنگ ساخت فضای آن مقطع را به خوبی به نمایش میگذارد. او 70 برنامه در زمان جنگ ساخت که مسیر مستندسازان بعدی را هموار کرد. تعداد مستندهای جنگی با فیلمهای سینمایی قابل مقایسه نیست.
فارسی ادامه داد: تنوع و تعدد مستندها بستری فراهم کرده تا واقعیت جنگ در این بخش بیشتر عیان شود. بخشی از این به کمهزینه بودن سینمای مستند برمیگردد. ساختن فیلم جنگی هزینه زیادی میخواهد و حتی صرف هزینههای میلیاردی هم باعث خلق یک فیلم جنگی باارزش نمیشود.
این کارگردان درباره محدودیتهایی سینمای دفاع مقدس گفت: گاهی احساس میشود امکانات یکسان به همه تعلق نمیگیرد و همه آنها یک مایلند وارد این حوزه شوند شرایط یکسان ندارند. این محدودیتها انگیزه فیلمسازان را برای کار در این عرصه کم میکند. دفاع مقدس حماسهای ملی است که میشود از مناظر مختلف به آن نگاه کرد و باید این فرصت را به همه داد تا در این بخش کار کنند.
فارسی درباره لزوم حمایتهای دولتی از سینمای دفاع مقدس گفت: سینمای دفاع مقدس نیاز به حمایت دارد، اما این حمایت نباید با اعمال فشار روی فیلمسازها همراه باشد. فیلمسازها را نباید به خودی و غیر خودی تقسیم کرد. باید با رفع موانع انگیزه ساخت فیلم دفاع مقدس را در همه کارگردانها تقویت کرد.
نظر شما