به گزارش خبرنگار مهر از گرگان، اسماعیل متکی عصر شنبه در جلسه شورای کشاورزی استان در این زمینه افزود: محصول سیبزمینی همدان از طریق میدان میوه و ترهبار وارد استان شده و به دلیل آلودگی از کشاورزان درخواست میشود که از این محصول به عنوان بذر استفاده نشود.
وی اظهار داشت: عوامل آلودگی نظیر نماتد طلایی سبب خشکیدگی بوته سیب زمینی شده و سوسک کلراد از خود محصول تغذیه میکند.
وی تصریح کرد: این عوامل آلودگی، قابلیت انتقال به وسیله غده و خاک همراه غدهها از منطقه آلوده به سایر مناطق را دارد و در صورت استقرار این عوامل خطرناک در مزارع سیب زمینی استان، محصول به شدت کاهش خواهد یافت.
به گفته متکی با توجه به گزارش آلودگی برخی مناطق سیب زمینیکاری در استان همدان به عوامل خسارت زای خطرناک قرنطینهای، از محصولات این مناطق به عنوان سیب زمینی بذری، نباید استفاده شود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: بر این اساس از نقل و انتقال سیب زمینی از استان همدان به داخل استان گلستان باید خودداری شود و در صورت وارد شدن محموله سیب زمینی از صادرات آن به سایر کشورها و مصرف بذری در داخل استان، پرهیز شود.
وی یادآور شد: هر ساله برای کشت سیب زمینی در استان گلستان سیب زمینی بذری از سایر استانها وارد شده و کشاورزان مبادرت به تهیه آن میکنند.
سالانه 25 هزار تن بذر سیب زمینی برای هفت تا هشت هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در گلستان نیاز است.
نظر شما