مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت اظهار داشت: با ابتکار و نوآوری میتوان در گسترش فعالیتهای وقف و ترویج آن برای جلب بیشتر مشارکتهای مردمی اقدام کرد.
وی ترویج این فرهنگ را نیازمند تبلیغات گسترده دانست و افزود: رسانه های جمعی، ائمه جمعه و جماعات و روحانیون با برپایی همایشها و برنامههای مختلف میتوانند وقف را در بین مردم ترویج دهند.
اشکوری با ذکر اینکه برای ارتقاء سطح فرهنگ وقف به حد مطلوب فاصله زیادی وجود دارد، گفت: با تبلیغات گسترده فرهنگ و روحیه وقف کردن باید در بین مردم بیشتر احیاء شود.
مدیرکل اوقاف گیلان در ادامه با اعلام اینکه اصلی ترین وظایف اوقاف اجرای نیات واقفان است، افزود: اجرای نیات واقفان در وقف نامهها ذکر شده و کسی را یارای تخطی از این موضوع نیست.
وی اظهار داشت: اگر حقوق موقوفات توسط مردم و برخی ادارهها پرداخت نشود، دست ما در اجرای نیات واقفان و انجام خیرات و مبرات بسته است.
اشکوری خاطرنشان کرد: عده ای به اشتباه اوقاف را یک بنگاه تولید پول تصور میکنند که تنها وظیفه اش که به مردم، سازمانها و ارگانها کمک کند.
وی همچنین با اعلام اینکه ۵۰ درصد بقاع متبرکه در گیلان، فعالیت خوبی دارند، یادآور شد: در حال حاضر ۹۹۱ بقعه متبرکه در مناطق مختلف استان گیلان وجود دارد.
این مسئول عنوان کرد: بقاع امام زاده هاشم(ع)، سید جلالالدین اشرف(ع)، امام زاده ابراهیم(ع)، امام زادگان آستارا، دانای علی، سید محمد نجفی در بندرانزلی، خواهر امام، سفیدآستان لنگرود، محمد حنفیه لوشان و بیبی حوریه بندر انزلی از پردرآمد ترین بقاع متبرکه در گیلان هستند.
اشکوری در ادامه با اشاره به موارد مصرف درآمد بقاع افزود: از مجموع درآمد بقاع ۴۰ درصد برای کارهای عمرانی، ۳۰درصد برای فعالیتهای مدیریتی و ۲۰درصد درآمد بقاع برای کارهای فرهنگی و ۱۰درصد هم به عنوان حق تصدی به تهران واریز میشود.
نظر شما