جهانگیر عرب در گفتگو با مهر گفت: در سال جاری با دستیابی به نتایج مطالعات و تحقیقاتی که ظرف سالهای اخیردر خصوص توسعه باغات زیتون دیم در کشور صورت گرفته، استانهای گلستان، فارس، کرمانشاه، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد مستعد توسعه این باغات شناخته شده اند.
نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی باغات زیتون دیم کشور را حدود 10 درصد اعلام کرد و افزود: در استانهای مذکور با بیش از 350 میلی متر بارش و با یک پراکنش منطقی حداقل 5 ماهه، ظرف یک سال امکان توسعه باغات زیتون دیم در این مناطق وجود دارد.
وی عنوان کرد: در سال جاری برای استانهای مذکور بالغ بر 50 درصد توسعه باغات زیتون دیم هدف گذاری شده که در سالهای آینده توسعه اینگونه باغات با آهنگ بیشتری رشد خواهد کرد.
عرب تاکید کرد: توسعه سالانه 50 هزار هکتار باغات دیم در کشور ظرف مدت برنامه پنجم وششم در قالب برنامه ای 10 ساله، مورد نظر است که در صورت تامین ملزومات میزان باغات زیتون دیم از حدود 10 هزار هکتار به 300 هزار هکتار افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه از سال جاری توسعه باغات زیتون دیم در کلیه استانها به صورت پایلوت در راستای توسعه پایدارکشور و نیز حفظ منابع آب و خاک انجام می شود، افزود: در حال حاضر دستورالعملهای فنی اجرای طرح توسعه باغات دیم در کشور تهیه و تدوین شده و امیدواریم تا زمان کشت باغات زیتون دیم در زمستان و بهارآینده، اعتبارات و ملزومات آن تامین شود.
نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی در پایان کیفیت فرآورده های تولید زیتون در کشور را بسیار بالا ارزیابی کرد و گفت: کیفیت روغن زیتون در کشور قابل رقابت با کیفیت محصولات جهانی است.
نظر شما