به گزارش خبرنگار مهر ، محمد رضا فرزین امروز در نشستی با خبرنگاران از برگزاری یک جلسه مشترک میان اعضای کارگروه تحولات اقتصادی و نمایندگان کمیسیون ویژه تحول اقتصادی مجلس در هفته گذشته خبر داد و گفت: در این جلسه سه طرح تفضیلی گمرک ، نظام باز توزیع و مالیات مطرح و ادامه این جلسه روز گذشته با موضوع هدفمند کردن یارانه ها برگزار شد.
سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی دولت همچنین از برگزاری دو جلسه میان اعضای کار گروه تحول اقتصادی و ارائه سه طرح در این جلسات خبرداد و افزود: بحث اصلی جلسه کارگروه در هفته گذشته به موضوع تهیه لایحه اخذ اختیارات قانونی از مجلس برای هدفمند سازی یارانه ها اختصاص یافت و ادامه این موضوع در جلسه امروز کارگروه به علاوه موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه لایحه اخذ اختیارات قانونی ازمجلس در مراحل اتمام قرار دارد و مهر ماه آتی تقدیم مجلس می شود ، گفت: جلسات دبیرخانه کارگروه تحول اقتصادی هم اکنون بر روی این لایحه متمرکز شده است.
به گفته فرزین جهت گیری اساسی لایحه استفاده از روش جدید هدفمند سازی یارانه ها و گسترش عدالت اجتماعی همراه با آن و درنهایت کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان کاری در واحدهای تولیدی ( اصلاح روشهای تولیدی ) است.
وی اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها را نیازمند فرصتی سه ساله عنوان و تصریح کرد: اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها نیازمند اخذ مجوز ازمجلس است.
مشارکت 90 درصدی مردم در تحویل فرم اطلاعات اقتصادی خانوار
سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی دولت از ارائه فرم اطلاعات اقتصادی خانوار توسط 63 میلیون نفر از جمعیت 70 میلیون و 900 هزار نفری کشور خبر داد و گفت: به عبارت دیگر، 90 درصد جمعیت کشور نسبت به تکمیل فرم مذکور اقدام کرده اند .
وی افزود: از لحاظ بعد خانوار نیز 17 میلیون و 609 هزار خانوار از 18 میلیون و 194 هزار و 324 خانوار کشور نسبت به تکمیل وارائه فرم اقدام کرده اند .
فرزین از جمع آوری 12 میلیون و 179 هزار فرم اطلاعات اقتصادی خانوار در تهران خبر داد و افزود: تاکنون 8 میلیون و 358 هزار فرم اسکن و 5 میلیون و 361 هزار فرم نیز بازنگری شده است.
به گفته وی اولین راستی آزمایی براساس اطلاعات سازمان ثبت احوال صورت گرفته که حاکی از صحت 32/99 درصد اطلاعات ارائه شده توسط مردم بوده و پیش بینی می شود تا پایان مهر ماه آتی اطلاعات مربوط به فرم ها توسط مرکز آمارایران به کارگروه طرح تحول ارائه شود.
بانک مرکزی به حذف 3 صفر پول ملی تمایل بیشتری دارد
وی در مورد طرح حذف سه صفر از واحد پول ملی اظهار داشت: کارگروه تحول اقتصادی سه سنایوری پیشنهادی بانک مرکزی مبنی بر حذف 4 یا 3 صفر از واحد پول ملی و برابری ارزش طلا با ریال را به کارگروه مطرح کرده که البته رئیس کل بانک مرکزی نیز براساس کارهای کارشناسی انجام شده به حذف 3 صفر تمایل بیشتری دارد.
وی با تاکید بر اینکه این پیشنهاد در کارگروه اصلی تحول اقتصادی نهایی یا تصویب نشده است ، گفت: اما این طرح در کارگروه تخصصی مطرح و اجماع کارشناسی رسیده است و به هر حال احتمال حذف 3 صفر از پول ملی از سایر سناریوها بیشتر است.
سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: برنامه ما اجرای طرح تحول اقتصادی در نیمه دوم سال جاری است اما این امر نیز بستگی به سرعت اخذ مصوبات قانونی از مجلس دارد.
سناریوهای اولویت بندی حذف یارانه های بخشهای مختلف
وی از تدوین سناریوهایی برای اولویت بندی حذف یارانه های بخشهای مختلف خبر داد و یکی از روشهای باز توزیع یارانه ها را روش نقدی عنوان کرد.
به گفته فرزین برای اصلاح قیمتها در لایحه یک دوره سه ساله پیش بینی شده که به صورت مرحله بندی خواهد بود. همچنین در باز توزیع یارانه ها نیز حذف قدرت خرید مردم و توان تولیدی واحدهای تولیدی به صورت رقابتی دیده شده است، به عبارت دیگر تلاش می کنیم با پرداخت یارانه قدرت خرید مردم حفظ شود.
وی در مورد اثرات تورمی اجرای طرح تحول اقتصادی گفت: ارقام تورمی این موضوع به نحوه ومیزان اصلاح قیمتها بستگی دارد اما نمی توانم رقمی را مطرح کنم واعلام این رقم منوط به نهایی شدن بسته های سیاستی مربوط به طرح تحول دارد ولی به هر حال نیت ما کاهش آثار تورمی اجرای طرح است.
سخنگوی کار گروه تحولات اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در سالهای آینده تورم را کنترل و رشد اقتصادی را افزایش دهیم اثرات تورمی اجرای طرح کاهش می یابد.
وی ادامه داد: هم اکنون بخش زیادی از منابع کشور به یارانه اختصاص می یابد و این امر تراز بودجه دولت را با مشکل کسری مواجه می کند که برای حل این مسئله دولت مجبور به استفاده از در آمدهای حاصل از فروش نفت خام است.
فرزین افزود: اما با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها منابع حاصل از اجرای این طرح در اختیار دولت قرار می گیرد واین امر باعث کاهش استفاده دولت در مواقع کسری از در آمدهای نفتی و در نهایت کنترل تورم می شود.
وی گفت: اجرای 7 محور طرح تحول اقتصادی و اجرای اصل 44 قانون اساسی در کنار آن نیز منجر به حضور بخش خصوصی ، افزایش سرمایه گذاری و افزایش تولید ناخالص ملی و در نهایت افزایش رشد اقتصادی می شود.
فرزین هدف اجرای طرح تحول اقتصادی را افزایش رشد اقتصادی و گسترش عدالت اقتصادی و ابزار مورد استفاده آن را اصل 44 عنوان کرد . فرزین خاطرنشان کرد: کاهش ارزش دلار نیز در کارگروه طرح تحول اقتصادی مطرح نیست.
نظر شما