۲۷ شهریور ۱۳۸۷، ۱۰:۴۱

یوسف پور به مهر اعلام کرد:

انعقاد قرارداد ساخت 20 هزار مگاوات نیروگاه با بخش خصوصی

انعقاد قرارداد ساخت 20 هزار مگاوات نیروگاه با بخش خصوصی

معاون وزیر نیرو در امور حقوقی، مجلس و پشتیبانی گفت: قرارداد ساخت حدود 20 هزار مگاوات نیروگاه با بخش خصوصی بسته شده که 4 تا 5 هزار مگاوات آن در مدار تولید قرار گرفته و مابقی نیز در دست ساخت و طراحی است.

علی یوسف پور در گفتگو با مهر در خصوص عملکرد وزارت نیرو در خصوص واگذاری شرکتهای زیرمجموعه اصل 44 گفت: وزارت نیرو در بحث واگذاری شرکتهای مشمول اصل 44 قانون اساسی، کار را به سه بخش تقسیم کرده بود؛ بخش اول شرکتهای پشتیبان(مجموعه ساتکاب) است که سازنده قطعات نیروگاهی و پشتیبانی کننده از صنعت آب و برق کشور است که بر این اساس، 70 درصد این شرکتها به فروش رفته و خصوصی شده اند.

معاون وزیر نیرو در امور حقوقی، مجلس و پشتیبانی افزود: در سال 86 این بخش به لحاظ خصوصی سازی شرکتهای زیرمجموعه رتبه اول را به خود اختصاص داده بود.

وی تصریح کرد: در بخش برق نیز حسب تکلیف باید ساخت نیروگاه ها به بخش خصوصی واگذار می شد که بر این اساس، قرارداد ساخت حدود 20 هزار مگاوات نیروگاه با بخش خصوصی بسته شده که 4 تا 5 هزار مگاوات آن در مدار تولید قرار گرفته و مابقی نیز در دست ساخت و طراحی است.

یوسف پور گفت: انتظار می رفت که در این بخش کار بیشتری صورت گیرد ولی برخی مشکلات پیش رو به عهده وزارت نیرو نیست؛ چراکه بخش خصوصی در کشور اعتماد لازم برای سرمایه گذاری در این بخش را کسب نکرده و سرمایه های خود را به خارج از کشور منتقل می کند.

به گفته وی، طبق آمار، ایرانیان در کشورهای همسایه 400 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند بنابراین باید این فضا را برای حضور آنها در ایران فراهم کرد که البته وزارت نیرو در این جهت در حال حرکت است.

معاون وزیر نیرو با اشاره به بحث واگذاری سهام نیروگاه ها خاطرنشان کرد: در بخش فروش نیروگاه ها به بخش خصوصی تاخیری حاصل شده که قرار بر این است که تا 6 ماه آتی سرعت بیشتری به خود گیرد.

یوسف پور گفت: در بخش آب نیز با توجه به ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی اظهار نظری برای واگذاری ها صورت نگرفته و در حقیقت تکلیفی برای وزارت نیرو نیست.

وی اظهار داشت: در این راستا وزارت نیرو پیشنهاد می دهد که در بخش آب نیز بتواند این قانون را اجرا کند اما متاسفانه قوانین لازم برای این کار فراهم نیست و به نوعی نیاز به تدوین قوانین جدید در این حوزه حس می شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: قطعا اگر واگذاری ها با سرعت بیشتری انجام شود، مطلوب تر است اما وزارت نیرو در برخی از بخش ها خوب، در برخی موارد متوسط و در برخی موارد ضعیف عمل کرده است.

کد خبر 751230

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha