جهانگیر عرب درگفتگو با مهر در خصوص توسعه باغات در اراضی شیبدار گفت: هدف از اجرای برنامه ها در زمینه توسعه باغات در اراضی شیبدار، استفاده بهینه از عرصه های مستعد و شیبدارکم بازده با هماهنگی اصولی بین مسئولان دولتی و بهره برداران محلی است، به نحویکه با انجام فعالیتهای فنی و اصولی در امر توسعه درختکاری، علوفه، گیاهان دارویی این امر محقق خواهد شد.
نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: جلوگیری از فرسایش بی رویه منابع آب و خاک به دلیل استفاده غیر بهینه و افزایش عمر مفید سدهای مخزنی و نیز تولید پایدار از عرصه های شیبدار و کم بازده در اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار دنبال می شود.
وی با اشاره به افزایش درآمد روستائیان، کشاورزان و دامداران در اجرای طرح مذکور تصریح کرد: در توسعه باغات در اراضی شیبدار تامین بخشی ازعلوفه کشور و کاهش فشار به عرصه های منابع طبیعی، توسعه فعالیتهای آبخیزداری از طریق توسعه کشت درختان مثمر و غیرمثمر و تامین بخشی از نیاز کشور به این محصولات و نیز تغییر شیوه بهره برداری از این عرصه ها مورد هدف است.
عرب اعلام کرد: در حال حاضر به منظور تحقق توسعه باغات در اراضی شیبدار،عرصه های مستعد توسعه باغات دیم در سطح یک میلیون هکتار شناسایی شده است، ضمن اینکه مصوبه هیئت وزیران جهت بهره برداری بهینه از اراضی شیبدار اخذ شده است.
وی اظهارداشت: در راستای اجرای این طرح هم اکنون کلیه دستورالعملهای فنی لازم در زمینه محصولات مورد نظر، شیوه واگذاری اراضی، پایش و ارزشیابی اقدامات انجام شده و مستندسازی فرآیند فعالیتها و نیز دستورالعملهای ترویجی و آگاه سازی بهره بردارن تهیه شده، ضمن اینکه یک برنامه 7 ساله اجرایی به تفکیک محصول، سال و استان با ذکر حجم عملیات و اعتبارات مورد نیاز آماده شده است.
نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی حجم عملیات طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار را شامل احداث 300 هزار هکتار باغات آبی و 700 هزار هکتار باغات دیم اعلام کرد و افزود: تحقق این حجم عملیات اعتباری بالغ بر 62 هزار و 641 میلیارد ریال را می طلبد، ضمن اینکه برای تامین آب در این طرح به اعتباری بالغ بر4 هزار و 675 میلیارد ریال مورد نیازاست، که در مجموع 67 هزار و 316 میلیارد ریال اعتبار به منظور احداث باغات دیم و آبی در طرح مذکور باید تامین و پرداخت شود.
وی با بیان مطلب فوق افزود: از رقم اعتبار مذکور جهت اجرای عملیات باغات دیم و آبی در اراضی شیبدار بالغ بر21 هزار و 523 میلیارد معادل 31.98 درصد اعتبارات تملک دارایی، 34.24 میلیارد ریال معادل 50.54 درصد تسهیلات بانکی و 11 هزار و 769 میلیارد ریال معادل 17.48 درصد سهم مشارکت مردم خواهد بود.
عرب سالهای اجرای برنامه باغات دیم در اراضی شیبدار را از سال جاری تا پایان سال 1393 اعلام کرد و افزود: در سال جاری احداث باغات دیم در سطح 56 هزار هکتار و در سال آینده در سطح 84 هزار هکتارصورت می گیرد، ضمن اینکه در سال 89 در سطح 112 هزارهکتار، در سال 90 در سطح 126 هزارهکتار، در سال 91 و 92 به ترتیب در سطح 133 هزار هکتار و 112 هزار هکتار توسعه باغات دیم انجام می شود.
وی بیان کرد: تحقق توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار از سال جاری تا سال 1393، به اعتباری بالغ بر 37 هزار و 352 میلیارد ریال نیاز دارد.
نظر شما