۲۷ شهریور ۱۳۸۷، ۱۶:۳۹

یک کارشناس ایرانی مطرح کرد:

قالب "3+3" با مشارکت ایران بهترین شکل برای تاسیس پیمان قفقاز

قالب "3+3" با مشارکت ایران بهترین شکل برای تاسیس پیمان قفقاز

یک کارشناس ایرانی در تحلیلی از تحولات اخیر در منطقه قفقاز و طرح تاسیس یک ائتلاف در آن با شرکت کشورهای منطقه با اشاره به اینکه عدم مشارکت ایران آن را ناقص خواهد کرد اعلام داشت که قالب" 3+3" می تواند بهترین چارچوب برای تاسیس این ائتلاف منطقه ای باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه پس از بحران و تنش اخیر در اوستیای جنوبی طرح تاسیس یک ائتلاف منطقه ای را در قالب یک پیمان که در آن کشورهای منطقه برای حل مناقشات مشارکت داشته باشند، ارائه داد.

ارائه این طرح از سوی یکی از اعضای ناتو حرف و حدیث هایی را در پی داشت. اینکه چه کشورهایی در آن حضور داشته باشد و اینکه شرح وظایف این پیمان و محتوای آن چه خواهد بود از مواردی بود که پس از آن مطرح شد.

همچنین این مسئله که آیا ایران به عنوان یک کشور مهم منطقه ای در آن حضور خواهد داشت یا خیر یکی از مهمترین مسائلی بود که مطرح گردید.

"کمال زارع" کارشناس سیاسی سفارت ایران در ارمنستان در این رابطه در مصاحبه با روزنامه "آزگ" گفت که کشورهای منطقه ای درک می کنند که برای حل مسائل خود نباید به کشورهای فرامنطقه ای امید ببندند.

زارع همچنین با اشاره به اینکه عدم شرکت ایران در این ابتکار آن را "ناقص" می سازد، اضافه کرد: این مسئله که ما برای حل مسائل به همکاری و همگرایی منطقه ای می رسیم بسیار خوب است، اما هنگام طرح ایده های جدید باید معادلات سنتی در نظر گرفته شوند. اگر نگوئیم که ایده ترکیه خیلی با عجله ارائه شد، حداقل می توانیم بگوئیم که این ایده صادق نبود زیرا برای حل مسائل منطقه ای باید همکاری منطقه ای فعال تر شود و ایران در امر تأمین تعادل نیروهای منطقه نمی تواند نادیده گرفته شود.

این دیپلمات ایرانی همچنین افزود: "بهترین راهکار قالب 3+3 است که شایسته ترین مدل حل مشکلات خواهد بود. این مدل شرکت 3 کشور قفقاز جنوبی و همچنین روسیه، ایران و ترکیه را پیش بینی می کند".

گفتنی است که منوچهر متکی وزیر خارجه ایران در دیدار اخیر خود با الهام علی اف رئیس جمهوری و "المار محمدیاروف" همتای آذری خود اطلاع داد که تهران پیشنهاد آنکارا پیرامون ایجاد پیمان ثبات و امنیت قفقاز را مثبت می داند و تأکید دارد که بدون شرکت ایران این پیمان ناقص خواهد بود.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد قالب "3+3" که مورد توجه ایران است جایگزین پیشنهاد "2+3" شود که ترکیه به عنوان کشور پیشنهاد دهنده آن را مد نظر دارد.

کد خبر 751653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha