محمد سبحانی در گفتگو با مهر در ارتباط با واردات دام زنده به کشور گفت: قرنطینه دام زنده در کشور مبداء توسط کارشناسان اعزامی سازمان دامپزشکی کشورصورت می گیرد و پس از ورود بلافاصله در اولین کشتارگاه مرزی مجاز صنعتی دارای پروانه بهداشتی از سازمان کشتار و گوشت آن در بازار مصرف عرضه می شود.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشوراعلام کرد: مجوز کشتار و نیز پرواربندی دام از سوی سازمان صادر نمی شود و در حال حاضر مجوز واردات دام زنده از کشورارمنستان صادر شده و توافقات جهت انجام واردات از کشورهای آسیای میانه در حال بررسی است.
وی با اشاره به ممنوعیت واردات دام زنده از افغانستان و پاکستان اظهارداشت: با توجه به ممنوعیت واردات دام از این کشورها و ایجاد مشکل در تامین گوشت و فرآورده های پروتئینی مورد نیاز بازار مصرف، از سوی وزارت جهاد کشاورزی به سازمان دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان و استانداری اختیار کامل برای صدورمجوز دام به سایر استانهای کشور داده شد.
سبحانی عنوان کرد: در 5 ماه گذشته امر نظارت بر پرواربندی ، کشتار و بسته بندی گوشت در استان سیستان و بلوچستان توسط سازمان دامپزشکی صورت می گرفت، که در راستای تنظیم بازار سازمان تصمیم گرفت به دامهایی که در استان پرواربندی شده اند، پس از طی دوره قرنطینه 10 تا 21 روزه برای کشتار به استان های مورد نظرصادر شوند.
وی با بیان مطلب فوق افزود: از آنجایی که دامهای وارداتی در استان سیستان و بلوچستان دوره پرواربندی را سپری کرده اند؛ لذا به عنوان دام بومی تلقی می شوند و به آنها اجازه صادرات به استانهای تهران، کرمان، اصفهان و یزد جهت کشتار و توزیع گوشت در بازار مصرف داده شده است.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: در سال گذشته بالغ بر حدود 30 هزار راس دام زنده از کشور ارمنستان وارد کشور شده، ضمن اینکه میزان واردات دام از استان سیستان و بلوچستان در این سال حدود 12 هزار راس بوده است.
وی اظهارداشت: آمار حمل دام زنده از سیستان و بلوچستان به استان تهران از ابتدای سال جاری تا 24 مرداد ماه معادل 10 هزار و 371 راس بوده است.
نظر شما