به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقر لاریجانی روز گذشته در نشست مشترک روسای دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری و مدیران عامل شرکتها، بان ها و موسسات انتفاعی بزرگ دولتی افزود:دانشگاههای علوم پزشکی با همکاری صنعت می توانند در زمینه تولید فناوریهای متعدد مشارکت داشته باشند که ارزش افزوده بالایی داشته باشد، ضمن اینکه این دانشگاههادر حوزه ارائه آموزشهای کوتاه مدت و بلند مدت نیز می توانند برای بخشهای صنعتی کارآمد باشند.
وی افزود: بهداشت حرفه ای، مدیریت بیماریها، طب کار از حوزه هایی است که دانشگاهها می توانند خدمات خوبی در این بخش ارائه دهند چرا که دستگاهها و شرکتها نمی توانند با یک گروه بیمار فعالیتهای اقتصادی و خدماتی خود را به پیش برند .
لاریجانی ادامه داد: 30 درصد تولیدات علمی کشور متعلق به گروه پزشکی است و با وجود 167 مرکز تحقیقاتی پتانسیل زیادی در این بخش وجود دارد که می تواند در صنعت بکار گرفته شود.وی یادآور شد: سازمان دهی برای حوزه های فناوری مانند نانو و بیو و همکاری مشترک برای ایجاد آزمایشگاههای مرجع و همکاری در نوآوری حوزه سلامت از بخشهایی است که می توانند این دو گروه با هم همکاری داشته باشند. پژوهش های مورد نیاز در کشور با همکاری دو جانبه دستگاههای اجرایی و دانشگاهی به پیش می رود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حوزه سلامت دو رسالت اساسی رسیدن به جامعه سالم و حرکت در مرزهای دانش را تعقیب می کند . یکی از نکاتی که بسیاری از دانشمندان بر آن تاکید دارند این است که سلامتی به عنوان عاملی بحرانی در قرن 21 مطرح است. اگر به ابعاد این مسئله توجه کنیم متوجه می شویم که عوامل متعدد تاثیر گذاری بر سلامت وجود دارد که عوامل محیطی و کیفیت مراقبت از بیماریها و ... از آن جمله هستند.
وی افزود: این عوامل بر همه بهره وران نظام سلامت تاثیرگذار است، دولت ها و صنایع و گروه های تجاری بخش عمده ای بهره وران نظام سلامت را تشکیل می دهند که اگر مدیریت خوبی بر این عوامل داشته باشیم می توانیم به کاهش هزینه ها و افزایش امید به زندگی در این گروه ها کمک کنیم.
لاریجانی یکی از علت های بحران نظام سلامت را عدم تطابق در رقابتهای اقتصادی و عدم تطابق میان هزینه های درمانی دانست و گفت: هزینه های پیشگیری نسبت به درمان کمتر است و متاسفانه جامعه به دلیل هزینه های بیشتر درمان به آن سمت کشیده شده است. نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف در کشور افزایش داشته و به همین ترتیب شرایط را برای نیروی کار نامرغوب تر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر راهبری درستی در بخش سلامت وجود نداشته باشد در نهایت نیروی کار سالم جامعه از دست می رود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مثالهایی در زمینه تولید داروهای نوین در دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص صرفه جویی ارزی آن در کشور گفت: تولید داروی اسورال 164 میلیون دلار و تولید داروی سینوکس نیز 40 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه داشت.
وی گفت: میکروسکوپ STM که در زمینه نانوفناوری کاربرد دارد، ایران را جزیی از 5 کشور تولید کننده این میکروسکوپ قرار داده است.
لاریجانی با اشاره به رصد نیازهای کشور در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: ما در حوزه سلامت در حال رصد 20 سال آینده هستیم و نیازهای حوزه سلامت، زیست فناوری، آموزش پزشکی، دارو و محیط زیست را برآورد کرده ایم و پتانسیلهای خوبی هم در این زمینه داریم.
نظر شما