به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس اکبر تشکری نیا با بیان این مطلب افزود: باغ موزه دفاع مقدس در زمینی به وسعت 20 هکتار در اراضی عباس آباد و روبروی پارک طالقانی در ضلع جنوبی ایستگاه متروی حقانی در حال احداث است وعملیات اجرایی آن در دو فاز انجام می شود .
وی با اشاره به این که ساختمان باغ موزه 30 هزار متر مربع بنا دارد که 20 هزار متر مربع آن را ساختمان و 10 هزار متر دیگر آن مربوط به فضاهای جانبی است ،اظهار داشت: ساختمان باغ موزه از هفت تالار تشکیل شده و فضای باز آن نیز تداعی کننده فضای جنگ است و تاکنون 58 درصد از کل پروژه اجرا شده است .
تشکری نیا از افتتاح بخشی از باغ موزه با عنوان باغ دره درهفته دفاع مقدس خبر داد و گفت : درحال حاضر 95 درصد از عملیات اجرایی این بخش انجام شده است .
وی با اشاره به دیگر بخش های باغ موزه دفاع مقدس ، افزود: تالار آستانه بخش دائمی و مجموعه واقعی از پیروزی انقلاب تا زمان جنگ است و تنها موزه ای است که به جای آن که عنوان جنگ را داشته باشد ، به نام دفاع مقدس نامگذاری شده است و در این تالار از لحظه شروع جنگ صدام به ایران به نمایش در می آید .
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران خاطر نشان کرد: تالار حیرت و حقانیت نیز ملتی را نشان می دهد که بعد از انقلاب ، متحمل جنگ و شوک بزرگی شد که حقانیت آن نشان می دهد از ابتدا قرار نبوده است که ما جنگ کنیم و در ادامه نیز تالار دفاع خواهد بود که در این بخش ساختار دفاعی مملکت شکل می گیرد و عمیات مختلف به نمایش در می آید .
وی افزود : بخش دیگری از باغ موزه تالار آرامش است که از سویی جنگ را نشان می دهد و از سوی دیگر کشوری را نشان می دهد که باید ساختار خود را شکل بدهد و در تالار شهادت نیز که اوج باغ موزه دفاع مقدس و اصلی ترین و بزرگ ترین تالار خواهد بود به موضوع شهدا در هفت قسمت پرداخته می شود.
تشکری نیا گفت: بخش دیگر این مجموعه مربوط به یادمان دفاع مقدس است و فضاهای جانبی نیز مانند کتابخانه ، سالن غذا خوری و آمفی تئاتر با ظرفیت 500 نفر و قابلیت برگزاری جشنواره دفاع مقدس و هم چنین دره باغ که دریاچه تداعی کننده هور است به عنوان سایر بخش های باغ موزه دفاع مقدس در نظر گرفته شده است .
وی اعتبار پیش بینی شده برای این مجموعه را 50 میلیارد تومان عنوان کرد و از افتتاح کامل آن در بهمن ماه سال جاری خبر داد .
به گفته تشکری نیا برای احداث باغ موزه دفاع مقدس میان ارگان های مربوطه مانند بنیاد حفظ آثار ، میراث فرهنگی و غیره هماهنگی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران تصریح کرد: نگاه باغ موزه به سمت آینده است و بسیاری از برنامه های جدید به مرور زمان در آن اتفاق می افتد و ایجاد می شود.
وی با بیان این که در طرح جامع برای اراضی عباس آباد فقط کاربری مراکزاجتماعی و فرهنگی تعریف شده است ، افزود: در اراضی عباس آباد هیچ خودرویی رفت و آمد نمی کند و سرویس های ویژه برای تردد شهروندان پیش بینی شده و در اطراف اراضی پارکینگی برای خودروهای شخصی در نظر گرفته شده است و ساختمان باغ موزه نیز پارکینگ جداگانه نخواهد داشت.
نظر شما