قدرت ایمان دانشآموزان روزهدار آمریکا در میان اکثریت غیرمسلمان
تجربه دانشآموزان مسلمان آمریکایی که ماه مبارک رمضان میان اکثریتی که روزهدار نبوده سپری کرده و شرایط آنها برای روزهداری در مقایسه با دانشآموزانی که در مدراس اسلامی تحصیل میکنند کاملاً متفاوت است.
نورا الجابی دانشآموز 15 ساله مدرسه وانیسویل دی در منطق تری استیت گفت: نکته مهم ماه مبارک رمضان به چالش طلبیدن هواهای نفسانی است. نادیا خواهر 13 ساله نورا که در ماه مبارک رمضان روزه دار است این تجربه را سخت توصیف کرد که باعث قوت ایمان فردی می شود. رومازی اکرم 15 ساله که در شهر نیوبرگ زندگی می کند گفت: در مدرسه ما هفت یا هشت دانشآموز مسلمان تحصیل می کنند که همه آنها روزه دار هستند.
به طور کلی در شهر تری استیت که در حومه نیویورک قرار دارد 200 خانواده مسلمان زندگی می کنند.دانش آموزان مسلمان اظهار می دارند که ماه رمضان به آنها کمک می کند به مشقات و دشواری هایی که فقرا و تنگدستان در سراسر ماه های سال با آن رو به رو هستند پی ببرند.
آمیرا الجابی مسلمان 16 ساله در این رابطه گفت: ما می دانیم که در پایان روز هنگام افطار می توانیم غذایی بخوریم و روزه خود را باز کنیم ، اما گرسنگان بسیاری از بخشهای جهان می دانند که هرگز نمی توانند بر این گرسنگی فائق شوند. بسیاری از همکلاسی های آنها در ماه مبارک رمضان پرسشهایی را درباره ماهیت این ماه و اسلام مطرح کرده و دانش آموزان مسلمان به آن پاسخ می دهند.
مسلمانان آمریکایی که بین 6 تا 7 میلیون نفر تخمین زده می شوند ماه مبارک رمضان را از روز دوشنبه اول سپتامبر( 11 شهریور) آغاز کردند. اقلیت مسلمان ایالات متحده آمریکا چون سایر مسلمانان جهان از این فرصت برای نزدیک تر شدن به خداوند از راه دعا و تزکیه نفس استفاده کرده و فرصت قابل توجهی را به مطالعه قرآن کریم اختصاص می دهند.
تازهمسلمانان رومانیایی میزبانان ماه مبارک رمضان هستند
تازهمسلمانان رومانی در مساجد این کشور در طول ماه مبارک رمضان نقش محوری و اصلی را هنگام افطاری و برقراری ارتباط با همتایان مسلمان خود برعهده دارند.
رابرت حسین نماینه انجمن مسلمانان رومانی در بخارست گفت: این نخستین باری است که در رومانی تازهمسلمانان مستقیماً با فعالیتهای رمضان در ارتباط هستند.
دین میچ از تازهمسلمانان این کشور اظهار داشت: برخی از ما پیش از این در رویدادها و مراسم سهیم شدن افطای با سایرین در شهرهای بزرگی که مسلمانان بسیاری زندگی میکنند سهیم بودهایم؛ اما استراتژی مابه عنوان مسلمانان جوان رومانیایی سهیم شدن افطار با سایرین در کشورهای کوچک است.
حسین در این رابطه اظهار داشت که رمضان فرصت فوقالعادهای برای افرادی است که روزه میگیرند و بهترین زمان برای شناخت یکدیگر و فعالیت در یک محیط دوست داشتنی برای رضای خداوند است.
تازهمسلمانان این کشور فعالیتهای خود را در طول ماه مبارک رمضان با مسرت خاصی توصیف میکنند و غایت آن را قوی شدن ارتباط با الله میدانند.انجمن مسلمانان رومانی تلاش میکند با تمام مسلمانان این کشور اروپایی ارتباط برقرار کند.
حدود 70 هزار مسلمان در رومانی زندگی میکنند که اکثریت آنها ترک و آلبانیاییتبار هستند. این میزان 2 درصد از 22 میلیون نفر جمیعت کشور را به خود اختصاص داده است.
مقامات مسلمان بریتانیا خواستار ممنوعیت قانونی تبعیض دینی شدند
وزیران و نمایندگان پارلمان مسلمان بریتانیا خواستار تصویب قانونی در رابطه با تبعیض نژادی به عنوان بخشی از لایحه تساوی هستند که از نظر حقوقی عموم مردم را به ترویج تساوی میان ادیان در این کشور اروپایی ترغیب کند.
صدیق خان نماینده پارلمان بریتانیا در جزوه ای ضرورت تصویب قانونی که تبعیض نژادی نسبت به نژاد، جنسیت، ناتوانی و اعتقاد دینی را یادآور شده و اظهار داشته است که این امر محدود به جامعه مسلمان بریتانیا نمی شود بلکه تمام تفاوتهایی که در جامعه وجود دارد را دربرخواهد گرفت. قانون مخالفت با تبعیض دینی می تواند به عنوان بخشی از لایحه تساوی به پارلمان ارائه شود.
این مقام دولتی اعتقاد دارد این لایحه با هدف ارائه اصول رفتار برای گروه های عمومی جامعه می تواند تبعیض برحسب نژاد، جنس و ناتوانی را از بین ببرد بنابراین باید دین را هم در خود جای دهد که این امر می تواند عامل رفع اسلام هراسی در محل کار و عدم درنظرگرفتن جامعه مسلمان به عنوان شهروند درجه دوم باشد.
این جزوه به عنوان نتیجه تحقیقات یکساله صدیق خان قرار است از سوی انجمن فابین منتشر شود ارتباط مسلمانان و دولت را دوجانبه توصیف کرده و از مقامات بریتانیایی خواسته علت ارائه تصویر نادرست از مسلمانان را جویا شوند.
در بخشی از این جزوه آمده است: رویکرد جدید به مسئله شهروندی تا زمانی که دولت سیاستهای تازه ای نسبت به شهروندی، دین و سیاست خارجی اتخاذ نکند میسر نیست، از این رو مسلمانان بریتانیا برای حضور در بخشهای سیاسی و اجتماعی جامعه بریتانیا با چالشهای متعددی مواجه می شوند.
تشکیل ستادی برای رفع باورهای نادرست علیه زنان محجبه
زنان مسلمان محجبه اغلب در معرض باورها و سوءتعبیرهای بسیاری قرار دارند که یکی از مهمترین آنها این است که آنها تحت ظلم و ستم قرار گرفتهاند، از این رو زنان مسلمان دانشگاه کانزاس از ابتدای ماه رمضان امسال ستادی را در دانشگاه خود تشکیل داده تا به رفع این باورهای نادرست بپردازند.
براساس اظهارات مارگارت راش استاد دپارتمان مطالعات دینی و کارشناس زنان در اسلام، زنان مسلمان این دانشگاه تنها به علت حجاب و پوشش خاص خود مورد باورهای نادرست قرار گرفتهاند. رسانه نیز تمایل دارد این زنان را به عنوان افرادی تحت ظلم و ستم به تصویر بکشد به طوری که اگر اتفاقی از فردی در خیابان بپرسید زندگی این زنان را ناخوشاید توصیف کرده و تمام تصور خود را به حجاب نسبت میدهد.
راش گفت: درحالی که تساوی جنسیت در خاورمیانه نیز مطرح است زنان مسلمان بیش از آنچه که مردمان غربی فکر میکنند آزاد هستند. این زنان درحال پیشترفت بوده و کارهای بسیاری در زندگی خود انجام میدهند، مسئله حجاب امری است که آنها انتخاب کردهاند و آن را براساس آموزههای اسلامی عاملی علیه استفاده ابزاری از زن میدانند.
براساس آموزههای اسلام حجاب و پوشش اسلامی برای زنان مسلمان نماد دینی یا سنت فرهنگی محسوب نمیشود بلکه اسلام حجاب را برای زنان مسلمان واجب کرده است.
این درحالی است که مسئله پوشش اسلامی و حجاب در کشورهای غربی از جمله فرانسه منتهی شده است درحالی که مسئله سوءاستفاده از حقوق زنان در سراسر دنیا یک معضل بوده و برخلاف آنچه رسانهها به تصویر میکشند زن مسلمان از آزادیهای بسیاری در زندگی شخصی خود برخوردار است که حجاب مانعی برای رسیدن به آن نیست.
این کارشناس زنان در اسلام اظهار داشت به منظور درک گسترده از زندگی زنان مسلمان محجبه باید ستادهای فرهنگی در فضاهای آکادمیک چون دانشگاه تشکیل شود.
رمضان مسلمانان بلغارستان را به یک خانواده واحد تبدیل کرده است
ماه رمضان مسلمانان کشور بلغارستان در جنوب شرقی اروپا را به یک خانواده بزرگ و شاد تبدیل کرده و که همزمان درکنار هم افطار میکنند.
در دهکده "چینتسی" ، بلغارستان هر روز یک خانواده مسلمان تمام غذای افطار را برای کل جامعه مسلمان این دهکده فراهم کرده و آنها را به حضور در مسجد برای افطار کردن دعوت می کنند، به طوری که تمام اعضای جامعه، روزه خود را در کنار هم و در مسجد دهکده خود باز می کنند.
مصطفی حاجی مفتی اعظم بلغارستان این اقدام را یکی از سنتهای زیبای ماه مبارک رمضان در بلغارستان توصیف کرد که طی آن خانواده های مسلمان در نشان دادن سخاوت خود برای فراهم کردن بهترین افطاری برای همکیشیان مسلمان از یکدیگر پیشی می گیرند.
از آنجا که دعوت کردن تمام خانواده های مسلمان برای ضیافت افطاری هزینه های بسیاری دربردارد، گاهی داوطلبان دارالفتوا در این منطقه در پرداخت برخی هزینه ها با خانواده های مسلمان سهیم می شوند.
محبوبیت این ضیافتهای افطاری که با حضور تمام اعضای یک جامعه برگزار میشود، تنها به دهکده هایی که دارای بیشترین جمعیت مسلمان هستند محدود نمی شوند.
سامی فضلیسکی از دانشجویان مسلمان شهر "رودزم" اظهار داشت بسیاری از خانواده های مسلمان در شهرهای بزرگ بلغارستان اقوام و همسایگان خود را برای صرف افطاری دعوت می کنند که این امر نشانه ای از هماهنگی اجتماعی میان مسلمانان بلغارستان در ماه مبارک رمضان است.
وی همچنین اشاره کرد که در این میان بسیاری از مسلمانان از همسایگان و دوستان غیر مسلمان خود برای حضور در مراسم افطاری دعوت می کنند و در این ضیافت آنها را با معنا و اهمیت روزه داری و همچنین تعالیم اسلام آشنا می کند.
براساس آمار رسمی مسلمانان که بیشتر آنها را مسلمانان ترک تبار تشکیل داده اند بیش از 12 درصد جمعیت 8/7 میلیونی بلغارستان را تشکیل می دهند .
این درحالی است که دارالفتوای بلغارستان این میزان را حدود 25 درصد از کل جمعیت برآورد می کند.
دانشجویان مسلمان و غیرمسلمان دانشگاه میسوری روزهداری میکنند
دانشجویان مسلمان و غیرمسلمان دانشگاه میسوری آمریکا درحالی که تجربه ماه رمضان خود را با یکدیگر سهیم میشوند طی یک اقدام ابتکاری همراه هم روزهداری کرده و مبالغی را برای سیرکردن گرسنگان جمع میکنند.
فیلیس ویلیامز از دانشجویان غیر مسلمان این دانشگاه گفت: می خواهم در این تجربه فرهنگی سهیم باشم.
به رغم اینکه این تجربه تاحدی برای دانشجویان غیر مسلمان دشورا بوده آنها از این تجربه کنار نکشیده و اظهار داشتند که می خواهند تجربه های موثق و دست اولی درباره ماه رمضان و روزه داری مسلمانان داشته باشند.
ویلیامز احساس روزه داری خود را بسیار شگفت انگیز توصیف کرد و اظهار داشت : احساس می کنم چون کودکی در انتظار کریسمس هستم.
مک کالبرن از دانشجویان سال دوم این دانشگاه نیز تجربه خود را جالب توصیف کرد و اظهار داشت که این تجربه نگاهی متفاوت در او ایجاد و باعث شده مطالب تازهای درباره روزه داری بیاموزد.
این روزهداری بخشی از برنامه سازمان دانشجویان مسلمان دانشگاه میسوری بوده که تحت " روزه بگیرید و به گرسنگان کمک کنید" برای ارتقای آگاهی عمومی درباره معضل گرسنگی برگزار شد.
ابتکار عمل " روزه بگیرید و به گرسنگان کمک کنید" به دنبال حملات یازدهم سپتابر برای ارتقای آگاهی عمومی درباره گرسنگی و شیوه زندگی مسلمانان شکل گرفت که براساس آن سازمانهای دانشجویی اسلامی از غیر مسلمانان دعوت می کنند برای یک روز روزه دار باشند. به ازای هر یک نفر روزه دار، افرادی داوطلبانه مبلغی را از طرف وی به بنیاد خیریه کمک به گرسنگان کمک می کند.
اسلامهراسی اروپائیان همچنان رو به افزایش است
پروژه تحقیقاتی جهانی مرکز پیو در سال 2008 اعلام کرد اسلامهراسی در اروپا روند رو به رشدی طی میکند و برخلاف باور بسیاری از اروپائیان تعداد مسلمانانی که از انفجارهای انتحاری حمایت میکنند بسیار معدود است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میدل ایست آنلاین، حدود 52 درصد از مردم اسپانیا، نیمی از مردم آلمان، 46 درصد از لهستان و تقریبا 4 نفر از هر 10 نفر در فرانسه با دید منفی به مسلمانان نگاه می کنند.
این درحالی است که کمتر از یک سوم روسها و یک چهارم انگلیسی ها احساسات ضد اسلامی خود را بیان می کنند.
این تحقیق همچنین نشان می دهد دیدگاه های منفی در اسپانیا و آلمان در مقایسه با سال 2006 کاهش یافته است.
از هر 10 اسپانیولی 6 نفر اظهار داشته اند دیدگاه منفی نسبت به مسلمانان در سال 2006 داشته اند که این میزان در طول سال جاری میلادی به نیمه رسیده و تعداد افراد ضد اسلام در آلمان نیز از 54 درصد به 50 درصد در طول دو سال گذشته رسیده است.
در این تحقیق بیش از 47 هزار نفر طی ماه های مارس و آوریل در 6 کشور اروپایی مورد پرسش قرار گرفته اند.
گروهها و سیاستمداران آلمان همایش ضداسلام این کشور را تقبیح کردند
بسیاری از گروهها و سیاستمداران آلمان و سراسر جهان برگزاری کنگره ضداسلام را که تاریخ برگزاری آن روز 29 شهریور اعلام شده بود، تقبیح کردند.
بسیاری از اتحادیه های تجاری، کلیساها و سایر گروه ها اعلام کرده اند در نظر دارند علیه برگزاری این همایش تظاهرات برگزار کنند.این همایش تاکنون انتقادات بسیاری را از سوی سیاستمداران و رهبران شهر کلن در پی داشته است.
یورگن راتگرز نخست وزیر ایالت نورث راین وستنفالن اعلام کرد افرادی از ابعاد جهان شهری و دموکراتیک شهر کلن سوء استفاده کرده تا از این شهر به عنوان محلی برای گردهمایی افراط گرایان راستی استفاده و همایشی را ترتیب دهند که علیه تساهل، مصالحه و انسانیت است.
شورای مسلمانان در آلمان نیز این همایش را سوء استفاده غیر موازی از آزادی دینی دانست که می تواند بیگانه هراسی را تقویت کند. این همایش از سوی گروه "پروکلن" به عنوان یک سازمان راستگرا برگزار می شود که از سال 2004 د ارای چهار جایگاه در شورای شهر کلن بوده است. این همایش نیروهای سیاسی راست گرا و برخی از جنجال برانگیزترین شخصیتهای سیاسی راست گرا از اروپا را گردهم جمع می کند.
تظاهرات آلمانیها در اعتراض به کنگره ضداسلامی کلن
هزاران نفر از مردم آلمان در تلاش برای ممانعت از گردهمایی گروههای راستگرای آلمانی که به ساخت مسجد در کلن اعتراض داشته در خیابانها مستقر شدند.
پلیس آلمان اعلام کرد که حدود 3 هزار افسر پلیس در سراسر این شهر که دارای تنوع قومیت چشمگیری است مستقر شده تا صلح را میان دو گروه برقرار کنند.
این گردهمایی علیه ساخت مسجد بزرگ گنبد داری صورت میگیرد که با مناره های 55 متری قرار است در منطقه ارنفلد ساخته شود. گروه "پروکلن" نیز در اعتراض به ساخت این مسجد همایشی را با حضور مخالفان اسلامی اروپا در این شهر با عنوان "اسلامی شدن" برگزار کرد.
مراسم افتتاحیه این همایش روز جمعه با تظاهرات مسالمتآمیزی برای ممانعت از برگزاری کنفرانس خبری این گروه در ساختمان شهرداری همراه شد که موجبات به پناه گرفتن اعضای آن را در یک قایق اجارهای روی رودخانه راین فراهم آورد. در این میان هشت نفر به علت پرتاب سنگ و گلولههای رنگی به طرف قایق دستگیر شدند.
حدود 120 هزار مسلمان در شهر کلن زندگی میکنند و این شهر به عنوان یکی از متساهلترین شهرهای آلمان شناخته میشود که اقلیت مسلمان آن بهخوبی در جامعه ادغام شدهاند.
کارگران مسلمان امریکایی به دنبال اقامه نماز از کارخانه اخراج شدند
یک کمپانی بزرگ بستهبندی گوشت در ایالت نبرسکای امریکا حدود 86 کارگر مسلمان را به علت ترک شغل برای اقامه نماز خود در طول ماه مبارک رمضان اخراج کرد.
تامارا اسمید سخنگوی کمپانی " جی بس اس سویفت اند کو" تصدیق کرده است که در ساعات پایانی روز جمعه 86 نفر اخراج شدند. وی علت این امر را ترک کار بدون اجازه عنوان کرد و از ارائه توضیحات دیگر امتناع کرد.
محمد راج رئیس سازمان جامعه سمومالیایی - آمریکایی گفت که روز پنجشنبه 70 نفر و روز جمعه 80 نفر اخراج شدند.
کارگران مسلمان که اکثر آنها سومالیاییتبار بودند خواستار اعطای تسهیلاتی شده بودند که بتوانند زمانی را به افطار و نماز مغرب خود اختصاص دهند که این امر به اعتراض و سرانجام اخراج کارگران مسلمان منتهی شد.
آنها همچنین اظهار داشتند که پیش از این پس از هماهنگی برخی از مسلمانان برای اقامه نماز مغرب کار خود را رها میکردند اما کارگران لاتین نسبت به این امر معترض بودند که چرا مسلمانان میتوانند از وقفهای برای استراحت استفاده کرده و آنها نمیتوانند از چنین مزیتی سود ببرند.
در این کارخانه حدود 2 هزار و 500 نفر فعالیت میکنند که یک پنجم آنها را مسلمانان تشکیل دادهاند.
قدرت دادگاههای شرع اسلام در بریتانیا افزایش مییابد
دادگاههای شرع اسلام در بریتانیا که سالها است در زمینه حل مشکلات و مناقشات حقوقی جامعه مسلمان فعال هستند، سرانجام از این اختیار برخوردار شدند تا بتوانند در مورد مسائل مربوط به امور مدنی حکم صادر کنند.
شیخ فیض الاقطاب صدیقی رئیس دیوان محاکمات مسلمانان در بریتانیا اظهار داشت: براساس قانون محکمه ما میتوانیم احکامی صادر کنیم که دادگاههای عالی و شهری آن را تأیید میکنند.
دولت بریتانیا رأی دادگاههای شرع را درباره موضوعات مالی و اقتصادی و موضوعات مربوط به خشونت در خانواده ممنوع اعلام کرده است. پیش از این احکامی که این دادگاهها صادر میکردند از سوی قانون به رسمیت شناخته نمیشدند.
شیخ صدیقی این انجمن را سال پیش پایهگذاری کرد تا به مسلمانان کمک کند براساس آموزههای دینی خود به حل مشکلات و مسائل پیش آمده بپردازند اما براساس قانون جدید اختیارات تازهای به این دادگاههای شرع ارائه شده است. صدیقی که خود وکیل قانون تجارت محسوب میشود گفت: این روشی جایگزین برای حل مناقشه برای مسلمانانی است که میخواهند به دادگاه شرع رجوع کنند.
شورای شرع اسلام در بریتانیا که از علمای برجسته این کشور تشکیل شده از 25 سال پیش درباره هزاران اختلاف حقوقی میان مسلمانان که نه تنها در بریتانیا بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی صورت میگیرد اعمال نظر میکند. این درحالی است که چندین سیاستمدار با ارائه اختیارات جدید با دادگاههای شرع مخالفت کردهاند.
این تسهیلات برای جامعه مسلمان چند ماه پس از توصیه رهبر انگلیکنهای انگستان در رابطه با به رسمیت شناختن برخی از ابعاد قانون شرع در نظام حقوقی بریتانیا صورت گرفته است. در ماه ژوئیه لرد نیکولاس فیلیپس رئیس کل محکمه استیناف انگلستان نیز اظهار داشت که قانون شرع اسلام میتواند در نظام حقوقی این کشور نقشی را برعهده گیرد.
نظر شما