مسلمانان و مسیحیان باید برای حفظ بنیان خانواده همکاری کنند
رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان واتیکان روز جمعه 29 شهریور ماه در پیامی به مناسبت پایان ماه مبارک رمضان تصریح کرد که مسلمانان و مسیحیان باید برای حمایت از ارزشها و بنیان خانواده بایکدیگر همکاری کنند.
در این پیام سنتی که واتیکان هرساله به مناسبت پایان ماه مبارک رمضان صادر می کند، کاردینال "ژان لویی توران" رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان از پیروان هر دو دین خواسته به منظور حفاظت از کرامت خانواده امروز و آینده با یکدیگر همکاری کنند.
این پیام روز جمعه 29 شهریور ماه منتشر و به امضای کاردینال "ژان لویی توران" رئیس شورای گفتگوی ادیان واتیکان و اسقف اعظم "پیر لوئیجی سلاتا" دبیر این شورای پاپی رسیده است.
این پیام یادآور شده است که توسعه انسانها و جوامع تا حد زیادی به سلامتی خانواده وابسته است.
در ادامه این پیام آمده است: با توحه به احترام بسیاری که مسلمانان و مسیحیان برای خانواده قائل هستند می توان مناسبات بسیاری در این زمینه مشترک فراهم کرد که این مناسبات دامنه وسیعی از محلی تا بینالمللی را دربر می گیرد. خانواده محلی است که عشق، زندگی و مهمان نوازی در آن رشد کرده و به واقع سلول بنیادین جامعه تلقی می شود.
کاردینال "توران" تأکید کرده است: باید یادآوری کنم خانواده نخستین مدرسه ای است که فرد در آن احترام به دیگران، توجه به هویت و تفاوت با دیگری را می آموزد و گفتگوی بین ادیان و تجربه شهروندی نیز از این امر بهره می گیرد.
انتقاد اسقفاعظم توتو از سکوت جوامع غربی نسبت به رنج مردم فلسطین
اسقف اعظم آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل غرب را به سهیم بودن در رنج فلسطین متهم کرد .
اسقف اعظم دسموند توتو، اسقف بازنشسته آفریقای جنوبی از کلیسای انگلیکن پس از ارائه گزارش خود به شورای حقوق بشر مستقر در ژنو درباره بمباران مهلک اسرائیل در شهر بیت حانون در سال 2006 در جمع خبرنگاران گفت: غرب از رویکردهای پیشین خود نادم است و قیمت این ندامت به واسطه رنج مردمان فلسطین پرداخت می شود.
اسرائیل از ماه ژوئن گذشته نوار غزه را بسته و ورود غذا، سوخت و تهجیزات پزشکی به این شهر را ممنوع کرده است.
با حمایت ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا تصمیم به ارائه کمک به غزه هنوز هم در مرحله جوهر خشک شده روی کاغذ باقی مانده است، کمکهای انسان دوستانه سازمانهای غیر دولتی و افراد نیز در مرز مصر با غزه به حالت تعلیق باقی مانده است.
دسموند توتو اسقف اعظم آفریقای جنوبی است که به فعالیتهای ضد آپارتاید خود در آفریقای جنوبی شهرت یافته و جایزه صلح نوبل را برای وی به ارمغان آورد گفت: غرب تنها به علت مسئله هولوکاست، اسرائیل را برای انجام چنین اقداماتی مورد انتقاد قرار نمی دهد.
اسقف اعظم دسموند توتو جامعه جهانی را برای ناکامی در اشاره صریح به مسئله رنج نوار غزه که حدود 5/1 میلیون فلسطینی زندگی می کنند را مورد انتقاد قرار داد.
وی به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که جامعه جهانی نتوانسته نقش خود را از احترام به رنج مردم غزه تحقق بخشد. در مقابل رخدادهای این منطقه جامعه جهانی تنها سکوت اختیار کرده و این سکوت خود به نوعی سهیم بودن در جرم است.
این برنده جایزه صلح نوبل ابراز امیدواری کرد شهروندان عادی در غرب بیدار شده و از شرکت در این سکوت امتناع کنند.
تقاضای خرید انجیل در سطح جهان رو به کاهش است
بزرگترین ناشر انجیل اعلام کرد: میزان تقاضا برای خرید کتاب انجیل به شدت رو به کاهش گذاشته و علت خاصی نیز نمیتوان برای آن عنوان کرد.
انجمن انجیل برزیل که سالانه در 100 کشور جهان 7/7 میلیون انجیل منتشر می کند گزارش داد که فروش خارجی انجیل طی دو سال گذشته به شدت کاهش یافته است.
این گروه 60 ساله غیر انتفاعی اعلام کرد که علت دقیق این افت فروش را نمی داند و حتی نمی تواند پیش بینی کند این کاهش در تقاضا چه مدت به طول خواهد انجامید.
این درحالی است که امی سیبرت رئیس بخش ارتباطات و اقدامات اجتماعی اظهار داشت که موانع عرفی در برخی از بازارها به همراه افزایش رقابت به ویژه در چین ممکن است در این کاهش فروش انجیل نقش داشته باشد.
اوایل امسال چین با همکاری انجمنهای متحد انجیل تسهیلات انتشارات جدیدی برای چاپ و نشر انجیل در شهر نینجینگ چین فراهم آورد. چین این تسهیلات را به عنوان بزرگترین مرکز چاپ انجیل در دنیا توسعه داده و به نوعی شهر نینجینگ را به پایتخت چاپ انجیل جهان تبدیل کرده است.
در سال 2007 شرکت چاپ و نشر "ایمیتی" به عنوان تنها ناشر مطالب مسیحی مورد قبول دولت 6 میلیون انجیل تولید کرد. اما اکنون این تسهیلات جدید می تواند تا 12 میلیون انجیل طی سال منتشر کند.
نیمی از انجیلهایی که در برزیل چاپ می شود در خود کشور به فروش می رسد و نیم دیگر در سراسر جهان توزیع می شود.
روزهداری ده روزه اسقف لندن برای تأکید بر مبارزه با فقر جهانی
اسقف لندن ابتکار عمل ده روز روزهداری و نیایش را از روز یکشنبه 24 شهریورماه آغاز کرده تا توجه افراد بسیاری را به اهداف توسعه هزار سوم جلب کرده و تلاشهایی را که برای ریشهکن کردن فقر جهانی صورت میگیرد،قوت بخشد.
این ابتکار عمل در مراسمی با عنوان " زمانی برای خلقت خداوند" در کلیسای جامع و تاریخی سنت پل بریتانیا آغاز شد.
ابتکار عمل روزه داری و نیایش اسقف لندن که با عنوان " فکر کن: روزه بگیر" همکاری مشترکی با سازمان "چالش میخا" انجام میشود یک جنبش جهانی مسیحی است که در دولتهای مختلف برای مبارزه با فقر اعمال نفوذ میکند. این سازمان همچنین مطالب آموزشی را برای کمک به نیایش، تعمق و افزایش درک مسیحیان از فقر فراهم میکند.
این اقدام تا روز 3 مهرماه که طی آن اسقف "ریچارد چارترس" یک روز کامل روزه دار خواهد بود ادامه خواهد یافت، چرا که فردای آن رهبران جهانی در اجلاس فقر جهانی سازمان ملل شرکت خواهند کرد.
کاردنیال "کورمک مورفی اوکانر" رهبر کلیسای کاتولیک انگلستان و ولز، "جوئل ادواردز" رئیس سازمان بین المللی "چالش میخا" نیز در این ابتکار عمل شرکت میکنند. دکتر "چارترس" اسقف لندن همچنین در نظر دارد پیام عمومی برای ترغیب "گوردون براون" نخست وزیر بریتانیا پیش از شرکت در اجلاس سازمان ملل صادر کند.
وی در این رابطه گفت: در دنیای امروز که ارتباطهای متقابلی وجود دارد عشق به همسایه در خانه آغاز میشود اما سرانجام در سراسر جهان گسترش مییابد. نمیتوان درباره عشق به همسایه صحبت کرد، اما نیازهای فقیرترین و آسیبپذیرترین اقشار مردم در جامعه را نادیده گرفت.
اسقف لندن یادآور شد: حمایت از اهداف توسعه هزاره سوم، عشق به همسایه به شیوه قرن بیست و یکم است. تاکنون وعدههایی ارائه شده و رهبران جهان باید این وعدهها را اجرایی کنند.
مؤمنان باید مرگ را در ساعت مقرر شده خداوند بپذیرند
پاپ بندیکت شانزدهم روز دوشنبه 25 شهریور ماه به عنوان آخرین روز از سفر خود به شهر لورد، فرانسه در جمع کاتولیکهایی که در زیارتگاه سنت برنادت جمع شده بودند گفت: مردم باید مرگ را در ساعتی که خداوند مقرر کرده بپذیرند.
این اظهارات در زیارتگاهی که همواره افراد بیمار و حتی در حال احتضار را جذب می کند به نوعی ضد اتانازی تعبیر می شود.
پاپ از بیماران خواست کرامتی که هرگز فرد بیمار را ترک و رها نمی کند به خاطر داشته باشند.
پاپ این اظهارات را در موعظه خود ایراد کرد که بیمار باید دعا کند تا به موهبت و پذیرش بدون ترس یا تلخی دست یابد تا این جهان را در ساعتی که خداوند مقرر کرده ترک کند.
در جمع مخاطبان این سخنرانی افرادی حضور داشتند که روی صندلی چرخدار نشسته و از طریق کپسول های اکسیژن تنفس می کردند.
رهبر 81 ساله کاتولیکهای جهان پس از سخنرانی خود بیمارانی که روی صندلی چرخدار نشسته بودند را تقدیس و آنها را با روغن مقدس تدهین کرد.
این رویدادها بخشی از سفر چهار روزه پاپ به فرانسه بود که با هدف دیدار از زیارتگاه حضرت مریم(س) شهر لورد صورت گرفت، زیارتگاهی که 150 سال پیش برنادت سوبیروز قدیس گفته بود در این مکان با حضرت مریم دیدار کرده است.
این معبد که در دامنههای کوهستان پیرنه قرار دارد سالانه با 6 میلیون زائر رو به رو می شود که بسیاری از آنها اعتقاد دارند آب چشمه لورد قدرت شفا دادن داشته و حتی تاکنون معجزاتی را به آن نسبت داده اند.
پیام ضد اتانازی پاپ پس از مرگ زن فرانسوی صورت گرفت که تومور مغزیش داخل سرش رشد کرده بود و صورت وی را به نوعی از شکل خارج کرده بود.
بلژیک و هلند اخیراً اتانازی را قانونی کرده اند اما فرانسه تنها اجازه اتانازی به بیمارانی می دهند که بیماری آنها لاعلاج بوده و از درمان برای زنده ماندن امتناع می کنند.
نظر شما