۴ مهر ۱۳۸۷، ۹:۳۵

سفره‌های افطاری رمضان، عامل وحدت مسلمانان و غیرمسلمانان؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

سفره‌های افطاری رمضان، عامل وحدت مسلمانان و غیرمسلمانان؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: برگزاری ضیافت افطاری ماه رمضان با حضور نمایندگان اتحادیه اروپا در مقر پارلمان اروپا جهت تفاهم میان ادیان مختلف، درخواست نخست‌وزیر مالزی برای مشارکت غیرمسلمانان در مراسم افطار مسلمانان، همچنین گستراندن سفره‌های افطاری در اوکراین جهت وحدت مسلمانان از مهمترین اخبار هفته گذشته بودند.

توسعه محل طواف در خانه خدا / راه اندازی قطار بین مکه، مدینه و جده

دکتر اسامه البار دبیرکل مکه مکرمه از پروژه‌های توسعه‌سازی مسجدالحرام خبر داد و با اشاره به اینکه به علت وجود کعبه قبله مسلمانان در مکه مکرمه، تعدادی طرح برای توسعه مکه مکرمه به عنوان شهر مهم اسلامی در نظر گرفته‌ایم، اظهار داشت: طرحهایی مانند توسعه محل سعی، توسعه مسجدالحرام، توسعه سازیهای دیگر را آغاز کرده‌ایم. با بیشتر پروژه‌ها نیز موافقت شده و کار آنها نیز آغاز شده است و برخی دیگر نیز در حال گرفتن موافقت هستیم.
 
دکتر البار افزود: توسعه محل سعی از دیگر طرحهای خدماتی به شمار می‌رود که جهت کاهش ازدحام جمعیت در مناسک حج انجام می‌شود. مساحت حیاط مسجدالحرام را نیز توسعه می‌دهیم تا زائران بهتر بتوانند از این فضا بهره‌مند شوند. اما توسعه محل طواف نیاز به وقت بیشتری دارد. زیرا مسجدالحرام ساختمانی معمولی نیست که بتوان آن را تا پایان بازسازی بسته نگهداشت. بلکه ضمن اینکه در طول 24 ساعت باید باز نگهداشته شود، در همان زمان مراحل اجرایی ساختمانی و توسعه سازی نیز در آن انجام گیرد.

وی همچنین راه‌اندازی فرودگاه مکه مکرمه و جده را تکذیب کرد و گفت: قرار است که قطاری مدینه منوره را به جده و سپس به مکه مکرمه مرتبط کند.

نخست وزیر مالزی خواستار مشارکت غیرمسلمانان در مراسم افطار شد

نخست وزیر مالزی از مسلمانان این کشور خواست از غیرمسلمانان دعوت کنند تا جهت همبستگی و اتحاد در مراسم افطار مسلمانان شرکت کنند.

عبدالله بدوی نخست وزیر مالزی اظهار داشت: این کار باعث احیای روح اتحاد و وحدت میان مسلمانان و غیرمسلمانان می‌شود.
نخست وزیر مالزی ماه مبارک رمضان را فرصتی برای تعمیق وحدت مسلمانان و غیرمسلمانان خواند و افزود: مشارکت در کارهای گروهی آنان باعث احترام به ادیان، فرهنگها و تمدنهای مختلف می‌شود و در برقراری صلح جهانی نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مسلمانان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به کارهایی مانند نماز، صدقه، قرائت قرآن و کارهای خیر دیگر می‌پردازند، خواستار کمک مالی به نیازمندان این کشور شد تا آنها نیز از این فرصت به منظور تقرب به خداوند استفاده کنند.

ضیافت افطاری ماه مبارک رمضان در مقر پارلمان اروپا برگزار شد

ضیافت افطاری ماه مبارک رمضان به مناسبت انتخاب سال 2008 "سال گفتگوی بین فرهنگها" با حضور نمایندگان اتحادیه اروپا با هدف تثبیت ارزشهای دینی و تفاهم میان ادیان مختلف در مقر پارلمان اروپا در بروکسل برگزار شد.

در این ضیافت افطاری که به مناسبت ماه مبارک رمضان در بروکسل مقر پارلمان اروپا برگزار شده بود، سیاستمداران، دیپلماتها، نمایندگان گروههای مختلف دینی و فرهنگی و روزنامه نگاران حضور داشتند.

این ضیافت افطاری ماه مبارک رمضان با حضور نمایندگان اتحادیه اروپا با نظارت سازمان گفتگوی تمدنها با هدف تثبیت ارزشهای دینی و تفاهم میان ادیان و احترام به دیگران در مقر پارلمان اروپا در بروکسل برگزار شد.

سال " گفتگوی بین فرهنگها" طی مراسمی در اسلوانی رئیس کنونی اتحادیه اروپا آغاز شد که مقامات اروپایی اعلام کردند: قصد دارند در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا برنامه‌ها و رویدادهایی با هدف نزدیک شدن گروههای ملی، زبانی، دینی به یکدیگر برگزار کنند.

سفره‌های افطاری اوکراین؛ سمبل وحدت مسلمانان این کشور

رمضان فرصتی گرانبها برای مسلمانان اوکراین است که بتوانند ضمن بهره‌مند شدن از برنامه‌های دینی و فرهنگی متنوع، از سفره‌های افطاری که در مساجد گسترده می‌شوند، استفاه و وحدت و همبستگی خود را نشان دهند. رمضان فرصتی گرانبها برای مسلمانان اوکراین به شمار می رود که بتوانند در این ایام از برنامه های دینی و فرهنگی متنوعی که مراکز اسلامی تنظیم کرده اند، استفاده کنند.

آنها در طول روز به مساجد می روند و در دوره های روزانه آموزش و قرائت قرآن کریم و آشنایی با سیره نبوی شرکت و از سخنرانیهای فرهنگی و دینی و نماز تراویح که به این ماه اختصاص دارد، بهره مند می شوند. کودکان همچون بزرگان در دوره های آموزشی ماه مبارک رمضان شرکت می کنند و مناسک عبادی خود را مانند نماز، روزه و قرآن به خوبی برگزار می کنند و حتی آموزشهای لازم را برای ادغام در جامعه اوکراین می بیینند.

ماه مبارک رمضان و گستراندن سفره های رمضانی فرصتی مهم برای مسلمانان این کشور به شمار می رود که بتوانند همبستگی و وحدت خود را نشان دهند. آنها به خانواده های فقیر و نیازمد و یتیمان از ابتدای ماه مبارک رمضان تا عید سعید فطر کمک می کنند تا اصول و مبانی همبستگی و همکاری را به خوبی به جا آورند.

امیر علی ابلایف مفتی یکی از مناطق اوکراین اظهار داشت: ماه مبارک رمان ماه خوش یمنی است. مسلمانان زیادی در این ایام به مساجد می آیند و از برنامه های فرهنگی و دینی که مراکز اسلامی برای آنها تدارک دیده اند بهره مند می شوند و در این میان سعی می کنند ابعاد مختلف روحی و معنوی خود را توسعه دهند.

برگزاری مسابقات قرآن از دیگر برنامه های این ایام به شمار می رود که با استقبال زیاد مسلمانان به ویژه نوجوانان رو به رو می شود. 2 میلیون مسلمان در اوکراین زندگی می کنند که این تعداد 4 درصد جمعیت 48 میلیونی این کشور را تشکیل داده است. در کشور اوکراین 200 مسجد و 20 مرکز اسلامی وجود دارد.

سحرخوانی ؛ سنتی رو به فراموشی

سحرخوانی سنتی دیرینه در بسیاری از کشورهای اسلامی است که با حلول ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود، اما امروزه با توسعه تکنولوژی معاصر و وسایل ارتباطی پیشرفته بیم آن می‌رود که این سنت دیرینه فراموش شود. سنت سحرخوانی در ماه مبارک رمضان از سنتهای دیرینه و قدیمی در بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی به شمار می‌رود که همزمان با ماه مبارک رمضان با آداب خاصی آغاز می‌شود. فانوس و طبل و صدای خوب و حافظه قوی از وسایل حفظ این آداب به شمار می‌روند که در زندگی اجتماعی مسلمانان راه پیدا کرد و با گذشت قرنها همچنان جایگاه ویژه‌ای نزد مسلمانان دارد.

محمد فاناس 37 ساله یکی از ساکنان صیدا در لبنان که در خیابانها و محله های و کوچه های شهر صیدا مردم را برای سحری از خواب بیدار می کند تا سحری خورده و بتوانند روزه بگیرند، گفت که نام تمامی ساکنان منطقه را حفظ است و به خانه هر کسی که می‌رسد، توقف می‌کند و آنها را صدا می‌زند تا از خواب بیدار شوند. مدتها است که به کار سخرخوانی مشغول است، اما تکنولوژی جدید مانند تلفن همراه و خدماتی مانند پیام کوتاه و یا بلندگوهای بزرگ این سنت را تهدید می‌کند. وی از 15 سالگی به این کار مشغول بوده و واقعاً این به آن علاقمند است.

او می گوید: در ماه مبارک رمضان لباس سنتی مخصوص سحرخوانی را می‌پوشم و با طبل و فانوس در کوچه‌ها راهی می‌شوم و مردم را برای سحر از خواب بیدار می‌کنم. هر شب مشخص است که به کدام نقطه باید بروم و مردم را از خواب بیدار کنم. حتی از مناطق مسیحی‌نشین و یهودی‌نشین نیز عبور می‌کنم. تلاش می‌کنیم تا این سنت در همه استانهای لبنان حفظ شود، زیرا میراث به جا مانده از دوران اسلامی است که باید احیا شود. اما اینک به علت پیشرفت تکنولوژی و سروصدایی که در خیابانها وجود دارد، سحرگو نمی‌تواند کار خود را به‌خوبی انجام دهد.

از سوی دیگر پیام کوتاه از طریق تلفن همراه به سرعت منتقل می‌شود و در یک دقیقه 100 نفرا را از خواب بیدار می‌کند تا جایی که کار سحرگو را با مشکل مواجه کرده است. من بعد از سالها سحرخوانی بهترین طبل زن شدم و بیشترین شعر را در این زمینه حفظ هستم که به مناسبتهای مختلف خوانده می‌شود. به طوری که در شبهای آخر ماه مبارک رمضان مراسم وداع برگزار می‌شود که با گروه موسیقی کوچک خود در خیابانها رفته و سرود وداع با ماه مبارک رمضان را برای مردم می‌خوانم.

پخش سریال "ماه بنی هاشم" در برخی کشورهای اسلامی

پخش سریال "ماه بنی هاشم" که به زندگی حضرت محمد(ص) اختصاص دارد، همزمان با ماه مبارک رمضان در بسیاری از کشورهای اسلامی آغاز شده است. پخش سریال "ماه بنی هاشم" به کارگردانی محمد شیخ نجیب از سوریه همزمان با ماه مبارک رمضان از شبکه های ماهواره ای برخی کشورهای اسلامی آغاز شد.

این سریال 30 قسمتی از وفات هاشم بن عبد مناف، عبدالله بن عبدالمطلب، وفات آمنه بنت وهب تا زمان مبعث، وحی، هجرت به مدینه، غزوات و حج حضرت محمد (ص) را نشان می دهد. این سریال پس از دوبله به زبانهای ترکی و انگلیسی، قرار است در کشورهای ترکیه، مالزی، پاکستان، بنگلادش، هند و ایران نیز پخش شود.

مجموعه تلویزیونی فوق در پاسخ به اهانتهای مکرر به حضرت محمد (ص) از سوی غربیها ساخته و سعی شده چهره اسلام و مسلمانان و پیامبر اسلام به درستی نشان داده شود. بخشی از این سریال که یک مسیحی نقش "اسماء دختر ابو بکر" را باز می کند، با انتقاد بسیاری مواجه شده که علت آن حضور یک مسیحی در یک سریال اسلامی عنوان شده است.

نگاهی به مراسم شب قدر در موریتانی

مسلمانان موریتانی معتقدند که شب قدر در دهه آخر ماه مبارک رمضان قرار دارد و به احتمال قوی شب بیست و هفتم، شب قدر است که در این شب تا صبح بیدار بوده و با شب زنده‌داری، عبادت می‌کنند. ماه مبارک رمضان در موریتانی ماه عبادت و توبه به شمار می‌رود. مسلمانان از چند روز پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به استقبال این ماه می‌روند و خود را برای این ایام آماده می‌کنند. مردم این کشور سعی می‌کنند از جو معنوی و ایمانی این ماه جهت همبستگی و تسامح بهره‌مند شوند.

ماه مبارک رمضان در میان موریتانی ماه عبادت است و غیرمسلمانان نیز مانند مسلمانان به استقبال این ماه می‌روند. آنها بر اساس توان مالی خود مواد غذایی می‌خرند و نیازهای خود را برطرف می‌کنند. پیش از رسیدن ماه مبارک رمضان مسلمانان به بازار می‌روند و مواد غذایی می‌خرند و آنچه را که در طول ماه نیاز دارند خریداری می‌کنند.

با وجود غذاهای سنتی متداول در ماه مبارک رمضان، وعده‌های افطار و سحر از تنوع ویژه ای برخوردار بوده و اهمیت بسیاری دارد. آنها با خرما و سوپ جو یا گندم و همچنین ذرت و باقالی سودانی افطار می‌کنند. اما در وعده سحر آنان بیشتر برنج و شیر و گوشت در کنار سوپ و انواع حبوبات و ذرت می خورند. خوردن سوپ شیر از بهترین غذاهای آنان به شمار می رود که پس از آن چای سبز می نوشند.

موریتانی در ماه مبارک رمضان در شب قدر، شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان به مکانهای خاصی می‌روند و در چادرهایی که برپا کرده اند، جمع می شوند و دعا و قرآن می خوانند. ختم قرآن در میان مردم موریتانی فرصتی مناسب برای رجوع به عادتها و سنتهای دیرینه دینی آنان به شمار می‌رود که ختم قرآن آنها باعث رحمت و مغفرت آنان می‌شود.

بر اساس دیدگاههای مسلمانان موریتانی شب قدر در یکی از شبهای دهه آخر ماه مبارک رمضان واقع شده است. اما بیشتر آنها شب بیست و هفتم را شب قدر می‌ دانند و به شب زنده‌داری و بیداری و عبادت می‌پردازند. برخی از آنان در دهه آخر ماه مبارک رمضان در مساجد این کشور معتکف می‌شوند.

جمع‌آوری فطریه در الجزایر از نیمه رمضان آغاز شده است

وزارت امور دینی و اوقاف الجزایر با اشاره به اینکه جمع‌آوری زکات فطر از نیمه ماه مبارک رمضان آغاز شده، از مسلمانان خواست این سنت حسنه را جدی جدی بگیرند. وزارت امور دینی و اوقاف الجزایر با اشاره به اینکه زکات فطر از نیمه ماه مبارک رمضان آغاز شده است، اظهار داشت: پرداخت زکات فطر گامی جهت حمایت از مسلمانان بوده و احتیاجات نیازمندان و فقیران را پیش از فرا رسیدن عید سعید فطر برطرف می کند.

وی از ائمه مساجد خواست با همکاری با رؤسای کمیته های دینی در جمع آوری زکات کمک کرده و با شناسایی نیازمندان یک یا دو روز پیش از فرا رسیدن عید سعید فطر، زکات را میان آنان توزیع کنند تا آنان در روز عید سعید فطر در شادی مسلمانان شرکت کنند.

عملکرد یونسکو مورد انتقاد رهبر جنبش اسلامی فلسطین قرار گرفت

شیخ رائد صلاح ضمن انتقاد از عملکرد سازمان یونسکو در مقابل اشغال قدس از سوی صهیونیستها، آن را یکی از کمیته‌های رژیم اشغالگر توصیف کرد. شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین به جانبداری یونسکو از رژیم اشغالگر قدس از سال 1967 اشاره کرد و اظهار داشت: یونسکو در گزارشهای خود به استفاده رژیم اشغالگر از مواد شیمیایی به منظور حفر زیرگذری در مسجدالاقصی خبر داد، اما پس از آن در مقابل این تدابیر سکوت کرد و هیچ اقدامی نداشت.

رهبر جنبش اسلامی فلسطین افزود: یونسکو در سال 2007 گزارشی درباره تخریب راه باب المغاربه نوشت، اما یونسکو ضمن بیان توجیهاتی، باز هم سکوت کرد. در واقع یونسکو با صراحت به صهیونیستها اجازه داده تا فعالیتهای مخربانه خود را ادامه دهند. شیخ صلاح از یونسکو خواست دلیل این سکوت را توضیح دهد.

قدس تا سال 2050 خالی از شهروندان فلسطینی می‌شود

رهبر جنبش اسلامی فلسطین با بیان اینکه خطرناک‌ترین اقدام صهیونیستها در مسجدالاقصی خالی کردن قدس از شهروندان مسلمان است و قدس تا سال 2050 از وجود فلسطینیها پاک می‌شود، گفت: آنها برای دستیابی به این اهداف به تخریب و مصادره خانه‌ها و زمینهای شهروندان فلسطینی اقدام کرده‌اند.

شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین پرده از اقدامات اخیر رژیم اشغالگر اسرائیل برداشت و با بیان اینکه خطرناک‌ترین اقدام صهیونیستها در مسجدالاقصی خالی کردن قدس از شهروندان یهودی است، تصریح کرد: با فعالیتهای مستمر صهیونیستها تا سال 2020 قدس قدیم از وجود فلسطینیها خالی می شود و تا سال 2050 کل قدس از وجود فلسطینیها پاک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر اسرائیل به منظور دستیابی به اهداف خود به طرد آنها، تخریب خانه‌ها و مصادره زمینهای آنها اقدام کرده است، اظهار داشت: صهیونیستها درصدد هستند تا ساختمانها و مؤسسات آنها را نیز یهودی کنند و با توجه به سیاست پاک سازی نژادی، با شیوه‌های مختلف اقدام می‌کنند.

رهبر جنبش اسلامی فلسطین با تأکید بر اینکه در این شرایط بیشترین وقت باید صرف دفاع از مسجدالاقصی شود، چرا که آنان به تدریج مسجدالاقصی را تخریب می‌کنند و رؤیای سیاه خود در بنای هیکل را محقق می‌کنند، یادآور شد: عملیات حفاری شبکه‌های زیرزمینی در مسجدالاقصی، طرحهای تخریبی در باب المغاربه، ساخت پل نظامی، سیطره بر تمامی درهای مسجدالاقصی از طریق نیروهای امنیتی و نظامی، ارتباط کنیسه با دیوار غربی و جنوبی مسجدالاقصی، تبدیل قبرستان رحمت چسبیده به دیوار شرقی مسجدالاقصی به گردشگاه از دیگر اقدامات در این راستا به شمار می‌روند و همانطور که گفتم با آرامش به تخریب تدریجی مسجدالاقصی اقدام می‌کنند تا رؤیای سیاه خود را محقق  سازند. عملیات حفاری رژیم اشغالگر اسرائیل که در زیر یا بالای مسجدالاقصی انجام می‌گیرد، از سال 1967 آغاز شده است و تا امروز هم ادامه دارد. توقف این تدابیر جز با نابودی رژیم اشغالگر اسرائیل محقق نمی‌شود.

شیخ صلاح در ادامه به تعرض صهیونیستها به اندازه واقعی مسجدالاقصی اشاره کرد و افزود: مسجدالاقصی با همه ساختمانهای آن 144 هزار متر مربع مساحت دارد که شامل قبه الصخره، مسجد قبله‌ای (که نزد مسلمانان به مسجدالاقصی معروف است)، ساختمان نمازخانه مروانی، ساختمان قدیمی مسجدالاقصی، ساختمان مسجد البراق، ساختمان نمازخانه ای که زیر آن قبه الصخره قرار دارد و دیگر ساختمانها می‌شود. اما صهیونیستها همه اینها را نمی‌شناسند و فقط مساحت الاقصی را در محدوده قبه الصخره و مسجد جامع قبله‌ای می‌شناسند.

روز جهانی صلح؛ گامی جهت حمایت از ادیان و فرهنگها

21 سپتامبر (31 شهریور) به عنوان روز جهانی صلح از سوی سازمان ملل متحد انتخاب شده است. بنابراین کشورهای مختلف سعی می‌کنند جهت حمایت از صلح جهانی و کمک به گفتگوی فرهنگها، ادیان و تمدنها فعالیتهای مناسبی را انجام داده و با هر وسیله‌ای به دفاع و حمایت از این پدیده برآیند. 

شورای حقوق بشر وابسته به سازمان ملل متحد طی نشستی راههای مبارزه با اهانت به ادیان را بررسی کرد. در این نشست هشام بدر نماینده مصر در سازمان ملل متحد در ژنو با اشاره به اینکه جدول فعالیتهای شورای حقوق بشر درک جوامع بین المللی را از این پدیده منعکس می‌کند، اظهار داشت: عملکرد سازمان ملل متحد در همزیستی مسالمت‌آمیز میان ملتها و تمدنها تأثیر بسیاری در برقراری صلح جهانی دارد.

کشورهای مختلف به منظور مبارزه با اهانت به ادیان و برقراری صلح جهانی تدابیری اندیشیده‌اند. جشنواره سینمایی بین المللی دبی که قرار است از 11 تا 18 دسامبر ( 21 تا 28 آذر) برگزار شود، فیلم مستند "یک روز پس از صلح" را به منظور حمایت از صلح جهانی و کمک به گفتگوی فرهنگی بر اساس تفاهم و احترام متقابل با زبان سینما مورد توجه قرار داده و پخش می‌کند. این جشنواره سال گذشته فیلم "درخت صلح" و "دو زن" را با هدف تشویق گفتگو و احترام متقابل میان ادیان و فرهنگهای مختلف پخش کرد.

شیخ خلیفه بن سلمان آل خلیفه نخست وزیر بحرین با اشاره به اینکه تحقق صلح بین المللی از تحقق صلح در خاورمیانه که یکی از مهمتری مناطق به شمار می رود، جدا نیست، اظهار داشت: باید بر اساس قوانین بین المللی مسئله فلسطین به شکل عادلانه ای رفع شود. به مناسبت روز جهانی صلح باید فرهنگ صلح ترویج یافته و برنامه سازمانهای مختلف بر اساس آن محقق شود.

سخنان قرضاوی اختلاف میان مسلمانان را افزایش می‌دهد

مرجع تقلید شیعیان لبنان درباره سخنان ضدشیعی یوسف القرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان گفت: سخنان او تفرقه و اختلاف میان مسلمانان را بر می‌انگیزد و با مقاصد اتحادیه جهانی علمای مسلمان در تعارض است. علامه محمد حسین فضل الله از علمای برجسته لبنان و از مراجع تقلید شیعیان درباره سخنان ضد شیعی شیخ یوسف القرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان یاد آور شد: سخنان او تفرقه و اختلاف میان مسلمانان را بر می‌انگیزد و با مقاصد اتحادیه جهانی علمای مسلمان در تعارض است.

حسن صفار عالم شیعه و برجسته عربستان اظهار داشت: واکنشهایی که در جهان اسلام شاهد هستیم به علت حد و اندازه این عالم در جهان است که وی شخصیتی مهم و جایگاهی بلند دارد. از این رو سخنان او واکنشهایی را از سوی علمای شیعه در پی داشته است که نشانه تأثیر او در جهان اسلام است. بنابراین می‌بایست از سخنانی استفاده کند که اختلاف‌انگیز نباشد. ما به اختلاف میان شیعه و سنی که تاریخی است، اعتراف می‌کنیم که از 14 قرن پیش وجود داشته است. مسئله مذهب و اختلافات مذهبی در جهان اسلام در غیاب طرحهای واحد است که سنیها، شیعیان و ادیان دیگر را زیر یک پرچم قرار می‌دهد.

هانی فحص از اندیشمندان شیعی لبنان در این باره تصریح کرد: آنچه که امروز به آن نیاز است، تقریب میان سنی و شیعه است. تجربه ثابت کرده که تلاشها جهت تقریب مسلمانان نتیجه می دهد و ارتباط مسالمت آمیز آنان را افزایش می دهد. باید از مصالح مشترک میان سنی و شیعه سخن گفت و از مناقشه‌های تاریخی برحذر بود.

یوسف القرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان طی گفتگو با روزنامه مصری "المصری الیوم" شیعیان را بدعتگر نامید و مدعی تلاش آنها برای گسترش تشیع در بین اهل تسنن با توسل به منابع مالی و نیروهای تبلیغی شد. این سخنان افراطی واکنشهای مختلفی را از سوی شیعیان جهان در پی داشت

قرضاوی بر دیدگاههای افراطی خود تأکید کرد

رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان چهارشنبه 27 شهریورماه بار دیگر بر دیدگاههای افراطی خود درباره شیعیان تأکید کرد.

یوسف القرضاوی با تأکید بر دیدگاه افراطی خود مبنی بر بدعتگری شیعیان مدعی شد: شیعیان با کارهایی مانند قمه زنی درعاشورا و و توسل جستن به اهل بیت (ع) در دین بدعت ایجاد کرده‌اند. سخنان قرضاوی که از اخبار کذب و دیدگاههای افراطی او ناشی می شود منجر به واکنشهای بسیاری از سوی شیعیان جهان شده است.

 آیت الله محمدعلی تسخیری نایب رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان و دبیرکل مجمع بین المللی تقریب مذاهب اسلامی با انتقاد از اظهارات ضد شیعی او گفت : این سخنان با اهداف اتحادیه جهانی علمای مسلمان که خود وی با تلاشهای زیاد آن را به منظور از بین بردن تعصبات، تفرقه، تبلیغ میانه روی و اعتدال تأسیس کرده و در میثاق اسلامی این اتحادیه مشهود است سازگار نیست.

محمد باقر المهری معاون مراجع دینی شیعیان کویت نیز در پی اظهارات ضد شیعی قرضاوی طی بیانیه ای یادآور شد : همه اعضای اتحادیه خواستار عزل و کناره گیری او از منصب ریاست هستند، زیرا وی برای این کار ساخته نشده و صلاحیت ریاست منصب این اتحادیه را ندارد.

درخواست حکم بازداشت قرضاوی از سوی فعالان شیعه

در پی شکایت علیه سخنان ضد شیعی یوسف القرضاوی، گروهی از فعالان و وکیلان شیعی خواستار بازداشت او شدند. گروهی از فعالان و وکیلان شیعه کیفرخواستی علیه یوسف القرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان به دادگاه قانونی دوحه پایتخت قطر ارائه کردند. آنها اعلام کردند که قرضاوی شعله‌های فتنه میان سنیان و شیعیان را برانگیخته است.

این گروه از فعالان و وکیلان حقوقی به ریاست امین طاهر بدیوی از عربستان این کیفرخواست را به دادگاه قطر ارائه کردند که طی آن خواستار مجازات قرضاوی، لغو تابعیت قطری، اخراج او از قطر و بازداشت او شدند.

این گروه نامه‌ای نیز به شیخ حمد آل ثانی امیر قطر ارسال و اعتراض خود را به شیخ یوسف القرضاوی اعلام کردند که او از روی تعمد میان مسلمانان فتنه‌انگیزی می‌کند، چهره نادرستی از اسلام ارائه می‌دهد، به مسلمانان و مذاهب آنها تعرض می کند. از این رو خواستار طرد قرضاوی و باطل کردن تابعیت او شدند.

ایمان و علم باید جهت بیداری دینی به کار گرفته شوند

محمد ششم با اشاره به اهمیت ایجاد نظم اخلاقی در کشورهای اسلامی گفت: ایمان و علم باید در خدمت انسان باشند و رسالت بیداری و اطلاع‌رسانی را به عهده داشته باشند، چرا که نظم اخلاقی دارای ابعاد دینی و انسانی است که از انسانیت حمایت می‌کند.

محمد ششم پادشاه مراکش با اشاره به اهمیت ایجاد نظم اخلاقی در میان کشورهای اسلامی اظهار داشت: ایمان و علم باید در خدمت انسان باشند و بتوانند رسالت بیداری و اطلاع رسانی را به طور کامل اجرا کنند. نظم اخلاقی دارای ابعاد دینی و انسانی است، ما نیاز به نظم اخلاقی علمی داریم تا به واسطه آن از انسانیت حمایت کرده و از تجاوزات مخرب و خصمانه جلوگیری کنیم.

پادشاه مراکش با اشاره به اینکه انسان درصدد دستیابی به مفاهیم مشترک جهت برقراری توازن، آرامش، صلح و عدالت در جهانی است که به سرعت متحول می شود، یادآور شد: منطق و عقل تأثیرهای بسیار مثبت و سازنده ای بر روی انسان می گذارند. روح بازبینی هستی با تمسک به هویت انسان نشانه تاریخ همزیستی مسالمت آمیز فرهنگها و ادیان است که حماسه انسانی را غنا بخشیده است.

تحکیم زبان گفتگوی بین ادیان و فرهنگها ضروری است

بشار اسد در دیدار با هیئتی از کلیسای دانمارک در دمشق بر آموزه‌های صلح و تسامح در اسلام تأکید و به ضرورت تحکیم زبان گفتگو میان ادیان و فرهنگهای مختلف اشاره کرد.

بشار اسد رئیس جمهور سوریه در دیدار با هیئتی از کلیسای دانمارک در دمشق بر ضرورت تمرکز نسل آینده بر آموزشهایی جهت ارتباط با دیگران و فهم دیگری با احترام تأکید کرد.

وی نقش علمای دین را در این خصوص مورد تأکید قرار داد و گفت: علمای دین می‌توانند در ساخت نسل آینده نقش به‌سزایی ایفا کنند و روح تسامح، اعتدال و میانه روی را زنده نگهدارند.

نوای قرآن در کاهش بحرانهای روانی تأثیر بسیاری دارد

مطالعات روانشناسی در یکی از دانشگاههای آمریکا نشان داده تلاوت قرآن کریم در وضعیت بیمارانی که از بحرانهای روحی و روانی رنج می‌برند، تأثیر بسیار مثبت داشته و وضعیت آنان را بهبود می‌بخشد. رجب عبدالحکیم بریسالی مدیر بیمارستان بهداشت روانی طائف و عضو کمیته پزشکی بیمارستان ملی عربستان اظهار داشت: شنیدن آیات قرآن کریم از سوی بیمارانی که زبان عربی را نمی دانند و به این زبان سخن نمی گویند، تأثیر مثبتی بر روح و روان آنها داشته است.

وی با اشاره به اینکه این تحقیق بر روی غیرمسلمانان و کسانی که تاکنون قرآن را نخوانده و نشنیده اند، گفت: آنها از بحرانهای شدید روانی رنج می بردند، هنگام خواب آیات قرآن برای آنها پخش شد که کاهش بحرانهای روانی و روحی آنها را در پی داشت. شنیدن قرآن تأثیر عجیب و مستقیمی در کاهش میزان بحرانها و نگرانیهای روانی داشته و باعث بازگرداندن آرامش به شخص شده که آیه "الا بذکر الله تطمئن القلوب" را محقق می کند.

آمادگی قیروان برای پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009

در پی انتخاب شهر قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009 از سوی آیسیسکو، تونس آمادگی خود را برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی، دینی، تمدنی اعلام کرد. مسئولان تونس اعلام کردند: به مناسبت انتخاب قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009، حدود 2 میلیون دلار برای تزئین برجسته‌ترین اثر تاریخی شهر قیروان  اختصاص داده‌اند تا طی طرحهای مختلف، زمینه بازدید بازدید کنندگان را فراهم کنند.

مراسم رسمی پایتخت فرهنگی از آغاز سال آینده با برگزاری جشنواره‌ها، همایشهای بین‌المللی، نمایشگاهها، مسابقات، نمایشها، فیلمهای سینمایی و مستند، شب شعر، دوره‌های آموزشی هنرهای مختلف افتتاح می‌شود. سرودهای اسلامی، سرودهای صوفیانه، جشنواره مدهای اسلامی، نمایشگاه ترویج میراث معماری و هنر تزئینات اسلامی از برنامه‌های دیگر تونس در این زمینه به شمار می‌روند.

تاریخ قیروان به سال 50 هجری ( 670 میلادی) بازمی‌گردد. از این رو یکی از قدیمی‌ترین شهرهای اسلامی به شمار می‌رود. قیروان در اصل کلمه ای فارسی است که وارد زبان عربی شده و به معنای جای اسلحه، ارتش و مکان جمع شدن مردم در جنگ است. ساخت شهر قیروان در آغاز تاریخ تمدن اسلامی انجام شد که نقش مهمی در جهاد و اشاعه اسلام به عهده داشت. قیران در 160کیلومتری تونس پایتخت تونس قرار دارد که مسجد عقبه ابن نافع از قدیمی‌ترین آثار تاریخی این شهر به شمار می‌رود.

نام "محمد" در صدر نامهای نوزادان بروکسل

بر اساس سرشماریهای رسمی نام "محمد" در صدر نامهای تازه‌متولدان بروکسل بلژیک در سال 2007 قرار گرفته است. دفترسرشماری بلژیک اعلام کرد که والدین 235 نوزاد متولد شده در سال 2007 نام "محمد" را بر آنها گذاشته‌اند. با توجه به مهاجرتهای فراوانی که پس از جنگ جهانی دوم در بلژیک انجام شد که بیشتر مهاجران از شمال افریقا به این کشور وارد شده‌اند، توجه به نام محمد نشان از اهتمام به اسلام و تأکید بر علاقه به پیامبر اکرم (ص) دارد.

اگر چه موج اسلام‌هراسی در کشورهای غیر اسلامی رو به افزایش است، اما تأکید بر این نام و انتخاب این اسم بر روی کودکان تازه متولد شده مسلمان در کشورهایی چون: ایتالیا، دانمارک، بریتانیا، تونس، لبنان، نیجریه و دیگر کشورها خبر از واکنشهای مثبت نسبت به اسلام‌هراسی و احساس وفاداری به پیامبر (ص) می‌دهد.

کد خبر 755040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha