به گزارش خبرنگار مهر مجتبی نوروزی امروز به مناسبت روز جهانی دامپزشکی در نشستی با خبرنگاران گفت: به مناسبت روز جهانی دامپزشکی در 14 مهر ماه سال جاری، بالغ بر16 پروژه در 14 استان کشور با گذاری ارزی و ریالی بیش از 700 میلیارد ریال در سطح کشور افتتاح می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به راه اندازی کشتارگاه صنعتی طیور ماکیان در استان تهران بیان کرد: این کشتارگاه با اشتغالزایی حدود 700 نفر با سرمایه گذاری بالغ بر37 میلیارد تومان و با ظرفیت استحصال روزانه حدود 200 تن گوشت مرغ و با توانایی تولید 20 تن غذای آماده به صورت تازه و منجمد، به مناسبت روز جهانی دامپزشکی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی از افتتاح کشتارگاه صنعتی آمل طیور با سرمایه گذاری 7 میلیارد تومان و کشتارگاه دام سنگین در استان سیستان و بلوچستان با سرمایه گذاری حدود 2 میلیارد تومان و کشتارگاه الشتر در استان لرستان با سرمایه گذاری یک میلیارد تومان در روز 14 مهر ماه سال جاری خبر داد و افزود: به مناسبت این روز مرکز بررسی بیماریهای طیور با محوریت آنفلوآنزای فوق حاد طیور در استان مازندارن با پیشرفته ترین سیستمهای آزمایشگاهی برای تشخیص به موقع بیماریهای طیور راه اندازی می شود.
نوروزی با اشاره به تشکیل 16 شرکت ممیزی نظارت بهداشتی دامپزشکی با اشتغالزایی بالغ بر 70 نفر بازرس و ناظر بخش خصوصی عنوان کرد: تشکیل این شرکتها در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی در استان تهران خواهد بود و افزایش تعداد آنها به 200 شرکت در دستور کار سازمان قرار دارد، که صدور گواهی نامه های بهداشتی به اماکن عرضه گوشت از طریق این شرکتها صورت خواهد گرفت.
وی در خصوص روز جهانی هاری در روز 13 مهر ماه سال جاری اظهارداشت: جمعیت تحت پوشش واکسیناسیون علیه بیماری هاری در سال 85 بالغ بر 200 تا 250 هزار قلاده بود، که در سال گذشته در راستای هدفمند کردن یارانه ها این تعداد به بیش از 400 قلاده افزایش یافت و با توجه به جمعیت سگهای صاحب دار که حدود 900 تا یک میلیون قلاده است، این آمارحاکی از تحت پوشش 50 درصد رقم مذکور است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه 75 درصد جمعیت سگهای کشور تحت پوشش واکسیناسیون قرار می گیرند افزود: هدفمند کردن یارانه ها به منظور پیشگیری از بیماری هاری در کشور انجام شده، که به مناسبت روز جهانی هاری کنگره فارماکلوژی با حضور اندیشمندان کشورهای مختلف در تهران برگزار می شود.
وی با اشاره به آلوده شدن 50 تا 60 نفر از طریق یک راس گاو مبتلا به بیماری تب مالت تصریح کرد: به منظور توسعه پوشش خدمات واکسیناسیون، جمعیت قابل توجهی از گاو، گوساله، گوسفند و بزتحت پوشش قرار گرفته اند، به نحویکه در سه ماهه سال جاری میزان مبتلایان به این بیماری در کشور از 8 هزار و 697 نفر در کشور به 3 هزار و 342 نفر کاهش یافته است.
نوروزی بیان کرد: در 5 ماهه سال گذشته میزان کانونهای تب برفکی در کشور معادل 665 کانون بوده، که در مدت مشابه سال جاری به 267 کانون کاهش یافته است، ضمن اینکه بالغ بر180 طرح در قالب هزار و 456 پروژه در سراسر کشور در برنامه بهداشت دام در حال اجرا است، که تاکنون از پیشرفت 98 درصدی برخوردار بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون یک میلیارد و 100 میلیون قطعه پرورش طیور به شکل صنعتی در کشور صورت می گیرد، افزود: بیش از 2.5 درصد بیماریها و تلفات در سطح طیور صنعتی کشور کاهش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واگذاری 100 درصدی امور درمان در حوزه دامپزشکی به بخش خصوصی افزود: در حوزه پیشگیری از طیور و ماکیان 100 درصد امور به بخش خصوصی واگذار شده و در حوزه دامی حدود بیش از 75 درصد توسط بخش خصوصی انجام می شود.
وی اظهارداشت: در سال گذشته بالغ بر 103 مرکز مایه کوبی جدید با اشتغالزایی 750 نفر در کشور افتتاح شد، ضمن اینکه توسعه مراکز بررسی و تشخیص بیماریهای طیور، دام و آبزیان که 10 مرکز قرنطینه ای و 5 مرکز بین المللی در این زمینه راه اندازی شده است.
نوروزی همچنین از ایجاد تغییر در نحوه ثبت داروهای دامی و طیور و واردات و نیز برخورد با شرکتهای متخلف خبر داد و گفت: در سال گذشته و امسال حدود 340 میلیارد ریال تسهیلات جهت کمک به بخش خصوصی پرداخت شده است.
وی با اشاره به 15 مصوبه در سفرهای ریاست جمهوری به استانها خاطرنشان کرد: بالغ بر 22 پروژه مصوب هیئت دولت با اعتبار 140 میلیارد ریال در حال انجام است، که بسیاری از آنان نیز به اتمام رسیده است.
نظر شما