به گزارش خبرگزاری مهر، محققان اعلام کردند زهر نوعی خاص از عقرب را می توان به عنوان دارو برای درمان سرطانهای مهلک مغز مورد استفاده قرار داد.
این عقرب خطرناک با نام علمی "Leiurus quinquestriatus" در خاورمیانه زندگی کرده و محققان دانشگاه کمبریج با تجزیه سم این جاندار که تاثیر مستقیمی بر روی سیستم عصبی دارد، ماده ای را یافتند که برای انسان سمی نبوده و از فعالیت گیرنده ای که تنها در سلولهای تومورهای مغزی یافت می شود، جلوگیری می کند.
در بررسیهای آزمایشگاهی این ماده - پپتید -علاوه بر اینکه تومورهایی که در نسوج مختلف بدن از جمله نسوج سینه، پوست، مغز و شش وجود داشت را مورد حمله قرار دادند، تاثیری بر سلولهای سالم این نسوج نیز بر جا نگذاشتند.
برای بررسی امکان انتقال میزان مهلکی از مواد رادیواکتیو به سلولهای سرطانی و سنجش میزان تاثیر آنها بر مرگ تومورها، دانشمندان مقداری از ایزوتوپ ید رادیواکتیو را به این ماده متصل کرده و آن را به صورت مستقیم به درون تومورهای سرطانی تزریق کردند.
محققان با بررسی نتایج دریافتند که به صورت میانگین، طول عمر افرادی که تزریق روی آنها انجام شده بود به نسبت افرادی که داروهای عادی را مورد مصرف قرار می دادند با سه ما افزایش رو به رو شده است.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان دانشگاه شیکاگو دوره درمانی جدیدی را با تزریق ماده TM601 ترکیبی از پپتید و میزان بیشتری از مواد رادیو اکتیو به درون جریان خون افراد آغاز کرده اند تا بتوانند میزان قدرت کشتن تومورها را توسط این ماده مورد بررسی قرار داده و شیوه ای جدید برای کنترل و درمان این بیماری مهلک بیابند.
نظر شما