جهانشاه صدیق در گفتگو با مهر گفت: گوشت دام عشایر قابل عرضه به بازار مصرف، توسط شرکت پشتیبانی اموردام، واسطه ها و یا مقامات مرتبط محلی خریداری می شود، ضمن اینکه به منظور جلوگیری از باقی ماندن دام قابل عرضه در جامعه عشایری، شرکتها و اتحادیه های تعاونی عشایری نسبت به خرید اقدام می نمایند.
رئیس سازمان امور عشایر شرکتها و اتحادیه های عشایری را تسهیل کننده خرید دام از عشایر خواند و افزود: این شرکتها و اتحادیه های تعاونی عشایری در سطح کشورعلاوه بر خرید گوشت دام عشایر نسبت به معرفی مشتریان جهت خرید دام آنان اقدام می کنند، به نحویکه هم اکنون برخی از مراکز نظیر نیروهای انتظامی، مراکز اداری، برخی دانشگاه ها و بیمارستانها و یا تعاونی های کارمندی که اطلاع از عرضه گوشت به قیمت مناسب از طریق اتحادیه عشایر دارند، بدون واسطه گوشت دام عشایر را خریداری می کنند.
وی با تاکید بر سیاست سازمان مبنی برعرضه مستقیم گوشت دام عشایربه بازار مصرف عنوان کرد: عرضه گوشت دام عشایر به قیمت مناسب در5 نقطه تهران و در بیش از20 نقطه در سطح استانها از سوی شرکتهای تعاونی مرکزی عشایری و اتحادیه عشایر استانها صورت می گیرد.
صدیق اظهارداشت: سالانه حدود 180 هزار تن گوشت قابل عرضه به بازار مصرف از سوی عشایر تولید می شود، که تنها بخشی از آن به منظور ایجاد ارتباط میان عشایر عرضه کننده و بازار مصرف توسط شرکتها و اتحادیه های عشایری توزیع می شود.
وی اعلام کرد: سالانه بالغ بر 150 تا 180 هزار تن گوشت دام عشایر وارد بازار مصرف می شود ، که 300 تا 500 تومان پایین تر ازقیمت بازار آزاد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد: قیمت هر کیلو بره توسط شرکت پشتیبانی امور دام معادل 2 هزارو 450 تومان تعیین شده، این در حالی است که شرکتهای تعاونی عشایری و اتحادیه ها تا کیلویی 2 هزار و 800 تومان نیز گوشت دام عشایر را خریداری کرده اند.
وی با بیان اینکه هم اکنون عشایر فاقد مشکل عرضه دام هستند، افزود: گوشت دام عشایر به صورت نقدی از آنان خریداری می شود و در حال حاضر برای تامین علوفه مورد نیاز، جبران خسارات ناشی از خشکسالی و بازسازی مراتع باید فعالیتهای عمرانی در جامعه عشایری انجام شود، ضمن اینکه پرداخت یارانه به تامین علوفه، ادامه تولید را برای عشایر امکانپذیر می کند.
صدیق تصریح کرد: در حال حاضر علوفه 100 تومان ارزانتر از سوی شرکت پشتیبانی امور دام در اختیار مصرف کنندگانی همچون عشایر و روستاییان قرار می گیرد.
نظر شما