۱۳ مهر ۱۳۸۷، ۱۳:۰۳

دامپزشکی پایه گذار امنیت غذایی است

مشهد - خبرگزاری مهر: همزمان با فرارسیدن ١٤ مهرماه، روز ملی دامپزشکی، مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی، با اشاره به وظایف قانونی دامپزشکی در جهت ارتقای بهداشت عمومی، دامپزشکی را پایه گذار امنیت غذایی خواند.

دکتر سید محسن دستور در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد اظهار داشت: تولید سالیانه 55 هزار تن گوشت قرمز و کسب رتبه  اول توسط استان در این زمینه، وجود بیش از هشت میلیون و 200 هزار راس دام سبک و سنگین، فعالیت بیش از هشت هزار مرکز عرضه فرآورده های خام دامی در استان و نیز نظارت بهداشتی بر صادرات و واردات فرآوردهای پروتئینی و تعداد زیاد مزارع پرورش دام و طیور و نیز گسترش فعالیتهای بخش خصوصی و لزوم نظارت صحیح بر این بخش و سبب شده است تا دامپزشکی به طور روزانه با انبوهی از وظایف روبرو بوده که این موضوع با توجه به عدم همخوانی حجم امکانات و نیروی انسانی موجود کار بسیار طاقت فرسایی است.

وی تصریح کرد: در جهت نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآرده های خام دامی استان، از ابتدای سال تا کنون بیش از ٧٣ هزار و ٥٠٠ مورد بازدید توسط بازرسین بهداشتی دامپزشکی صورت گرفته است که حاصل آن کشف و ضبط بیش از ١٥٥ تن انواع فرآوردهای خام دامی شامل گوشت سفید و قرمز و .. بوده است.

دکتر دستور، تعداد موارد پلمب اماکن متخلف در زمینه عرضه فرآورده‌های پروتئینی را طی شش ماهه ابتدای سال جاری بیش از ٢٩ مورد دانست و افزود: در راستای برخورد قاطع با متخلفین عرصه بهداشت عمومی تا کنون ٩٠٠ پرونده تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به نظارت دامپزشکی در تمامی مراحل تولید تا عرضه فرآورده های خام دامی به ویژه در کشتارگاه‌ها، تصریح کرد: طی مدت یاد شده، نظارت بهداشتی بر کشتار بیش از یک میلیون و ١٢٠ هزار راس دام سبک و سنگین صورت گرفته و ١٣ هزار و ٦٠٠ لاشه به وزن ٢٤٨ هزار کیلوگرم به دلیل غیر قابل مصرف بودن ضبط و از چرخه مصرف حذف شده است.

وی با اشاره به وجود ١٣ کشتارگاه صنعتی در استان، خاطرنشان کرد: علاوه بر نظارت بهداشتی در کشتارگاه های دام و طیور، نظارت شرعی بر ذبح نیز تحت نظر دفتر نمایندگی ولی فقیه در این اداره کل انجام می‌شود.

دکتر دستور، میزان کشتار در کشتارگاههای طیور را در مدت مذکور بیش از ٢٥ میلیون قطعه و وزن گوشت استحصالی را 42 هزار تن دانست و تصریح کرد: پس از اعمال کنترلهای بهداشتی لازم ١٩١ هزار قطعه نیز به وزن ٢١١ هزار کیلوگرم ضبط شده است.

وی ضمن با اهمیت شمردن نظارت بر مراحل مختلف تولید تا عرضه فرآورده های خام دامی تصریح کرد: هر دو بخش دولتی و غیر دولتی در این زمینه فعال بوده به طوری که برای کلیه مراکز بسته بندی و... توسط این اداره کل بیش از ١٣٨ نفر ناظر بهداشتی از  بخش خصوصی پروانه اشتغال به کار دریافت کرده‌اند.

دکتر دستور با اشاره به واگذاری عملیات درمانی به بخش غیر دولتی نیز گفت: تاکنون مجوز راه اندازی ٢٤٥ مرکز شامل بیمارستان عمومی و تخصصی، درمانگاه، مرکز مایه کوبی، داروخانه و آزمایشگاه صادر شده که اشتغال مستقیم ٤٩٠ را در پی داشته است و بخش دولتی نیز در جهت نظارت بر مراکز یادشده در مدت مذکور بیش از ١٩٠٠ مورد بازدید را داشته است. 

وی میزان صادرات فرآورده های خام دامی را طی ٦ ماهه ابتدای امسال بیش از ٢٨ میلیون دلار ذکر کرد و اظهار داشت: عمده این فرآورده ها شامل تخم مرغ خوراکی، جوجه یکروزه، پرنده زینتی و ... بوده که پس از دریافت محوزهای لازم و اخذ گواهی حمل دارای برچسب اطمینان از دامپزشکی به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای مشترک المنافع و شیخ نشینهای حاشیه خلیج فارس حمل شده اند.

کد خبر 759171

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha