به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی گویا امروز در برنامه خبری روز جهانی هاری با عنوان این مطلب که سال گذشته فقط 6 مورد ابتلا به بیماری هاری در کشور گزارش شد ، از دانش آموزان و روستاییان به عنوان گروههای در معرض خطر ابتلا به این بیماری نام برد.
وی افزود: هم اکنون در مراکز بهداشت و درمان تمامی شهرستانهای کشور اتاق هاری به همراه گروه آموزش دیده حضور دارند تا در صورت لزوم با تزریق واکسن و سرم ضد هاری مراقبتهای لازم صورت گیرد.
گویا از چالشهای پیش رو برای برنامه کنترل هاری را از بین بردن حیوانات ولگرد دانست و یادآور شد: در این راستا اصراری بر اتلاف حیوانات ولگرد با استفاده از سلاح گرم و سم وجود ندارد و توصیه بر شیوه موثر و کم خطرتر و بدون عارضه نظیر زنده گیری است.
وی بر ضرورت فعالیت بیشتر ستاد اتلاف حیوانات ولگرد تاکید کرد و افزود: از مسایل موجود آگاهی پزشکان درباره حیوان گزیدههاست و این که حتی در برخورد با ساده ترین گزیدگیها طبق پروتکل مناسب رفتار شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت ، مبارزه با هاری را همچنان جزو اولویتهای بهداشتی کشور برشمرد و یادآور شد: در این راستا همکاری بین بخشی با زیر مجموعههای وزارت کشور و جهاد کشاورزی که بدین ترتیب نیازمند افزایش برنامههای آموزشی، قلاده گذاری سگهای گله و خانگی، استفاده از ماده قانونی 357 برای برخورد با افرادی که در زمینه سگهای خانگی و گله همکاری نمیکنند، تقویت سازمان دامپزشکی واکسیناسیون حیوانات وحشی است.
گویا گفت: پنج مورد ابتلا به هاری در سال 83، چهار مورد در سال 84 و 6 مورد در سال 86 گزارش شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه هاری بیماری ویروسی و کاملا کشندهای است که در صورت ابتلا راه نجاتی از آن نیست، یادآور شد: سالیانه 55 هزار نفر در دنیا بر اثر ابتلا به هاری عمدتا در کشورهای آسیایی و آفریقایی جان خود را از دست میدهند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالیانه 10 میلیون نفر توسط حیوان گزیده میشوند که بر این اساس از هر یک هزار نفر جمعیت، 4 نفر در دنیا و 2 نفر در ایران گزیده میشوند.
گویا با بیان اینکه به ازای هر یک میلیون جمعیت 66/10 نفر در دنیا و 14/0 در ایران به ازای هر یک هزار نفر جمعیت جان خود را بر اثر ابتلا به هاری از دست میدهند، گفت: نظام مراقبت و امکانات موجود در ایران در کشورهای در حال توسعه کم نظیر است.
وی با تاکید بر این که کودکان، نوجوانان، دانش آموزان و روستاییان در معرض خطر ابتلا به هاری هستند، افزود: 96 درصد هزینه پیشگیری از حیوان گزیدگی در دنیا مربوط به کشورهای آسیایی است به نحوی که سالیانه 650 میلیون دلار صرف خرید واکسن و سرم ضد هاری در این کشورها میشود. این در شرایطی است که با این هزینه میتوان خدمات بهتری را ارایه کرد.
نظر شما