۱۳ مهر ۱۳۸۷، ۱۶:۲۴

در کشور محقق شد:

سنتز پپتید ضد سرطانی از سوی محققان ایرانی

سنتز پپتید ضد سرطانی از سوی محققان ایرانی

"پپتید ضد سرطانی" ضد باکتریایی با روش سنتز شیمیایی فاز جامد برای نخستین بار در کشور در دانشگاه تربیت مدرس سنتز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، برای اولین بار در کشور و با هدف روشن شدن مکانیزم عمل پپتیدها به منظور استفاده از خواص ضد سرطانی و ضد باکتریایی آنها در داروسازی، این ماکرومولکول توسط دانشجوی دکتری زیست شناسی تربیت مدرس سنتز شد.

"صفیه صوفیان" در خصوص هدف تحقیق خود گفت: آیورین 2/1 یک پپتید 13 اسید آمینه ای است که خواص ضد سرطانی و ضد باکتریایی آن پیش از این ثابت شده بود و در این تحقیق برای اولین بار در ایران سنتز شد. هدف نهایی این پژوهش به زبان ساده گردآوری اطلاعات بیشتر برای طراحی دارو از پپتیدهایی است که پتانسیل دارویی بالایی دارند.

دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس در ادامه گفت: هر ماکرومولکول که دارای خواص دارویی باشد تا زمان تبدیل شدن به دارو مراحل بسیاری را طی می کند. از شروع مراحل اولیه تحقیق در آزمایشگاه تا بازار مصرف حداقل 15 سال طول می کشد. پپتید مورد سنتز این تحقیق، ماکرومولکولی است که توجه بسیاری را به خود جلب کرده و در مقیاس آزمایشگاهی نیز بسیار تاثیر گذار بوده است.

وی اضافه کرد: در این پژوهش برای نخستین مرتبه در ایران روش سنتز مارکرومولکولها را یافتیم که بدون شک گامی مهم در جهت دستیابی به داروهای ضد سرطان برگرفته از پپتیدها است. این داروها در حال حاضر بسیار گران و پرهزینه هستند.

صوفیان با اشاره به همکاری گروههای شیمی و بیوفیزیک در این پژوهش یادآور شد: جهت بررسی دقیقتر دو ماکرومولکول شبیه به پپتید طبیعی تولید کردیم و یک آنالوگ معکوس را نیز مورد بررسی قرار دادیم. در مطالعات صورت گرفته متوجه شدیم که آنالوگ G1F3/RW به علت وجود اسید آمینه ارژنین و ایجاد میانکنش قویتر با بار منفی غشا فعالتر از آنالوگ F3W است. آنالوگ F3W  با ایجاد تغییرات اندک از فعالیت بهتری برخوردار شد. اما آنالوگ معکوس غیر فعال بود.

وی خاطرنشان کرد: در بخشی از تحقیق سعی کردیم تا علت فعال نبودن آنالوگ معکوس را بیابیم. برای توضیح تفاوت درعملکرد پپتید طبیعی و آنالوگ معکوس ، شبیه سازی دینامیک مولکولی در راستای بررسی ساختاری این آنالوگ و فرم طبیعی در مخلوط آب و TFE انجام شد. نتایج نشان داد که معکوس کردن باعث می شود که فعالیت پپتید از دست برود. همچنین تحقیق نشان داد که عواملی که باعث پایداری پپتید می شود می تواند منجر به کاهش فعالیت شود.

کد خبر 759434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha