به گزارش خبرگزاری مهر، مهندسان و کارگران برج میلاد ، آنها که سالها طلوع و غروب خورشید را از کنار برج نظاره کردند، ، آنها که جوانی شان را با برج گره زدند و آن ها که تهران را در این سال ها از ورای دغدغه هایش نظاره می کردند ، شب گذشته دور هم جمع شدند تا آخرین روزهای با هم بودن را به ثبت برسانند . مراسم هنوز آغاز نشده است.
اشک در چشمان خیلی ها حلقه زده بود . در کنار هم با دستی که بر گردن یکدیگر حلقه می کردند عکس یادگاری می گرفتند. پای برج میلاد دیشب حلقه های کوچک بزرگ مردانی تشکیل شده بود که نشان از عزم راسخ و بلندای همتشان داشت. " میلاد " از آن بالا تمام این مهربانی را نظاره گر بود نور فلاش ها در پای برج میلاد این لحظه های به یاد ماندنی را ثبت می کرد.
برخی از کارکنان با فرزندانشان آمده بودند تا پسر، غرور پدر را ببیند و دستان پرتوانش را مایه سربلندی ایران بداند. آمده بودند تا پا جای پای پدرانشان بگذارند و آمده بودند این افتخار را با پدرانشان به سرور بنشینند.
هر کاری از دستم برآمده انجام دادم
لبخند از چهره هیچ کدام برنمی خواست حتی از چهره عبدالله مراد پور 70 و اندی ساله که سه سال از عمرش را در برج میلاد گذرانده بود و چقدر خوشحال بود " هر کاری از دستم برآمده انجام دادم هم بالای برج کار کردم هم پایین برج ، کار خوبی بود . از رفتن به آن بالا هم نمی ترسیدم همه چیز خوب بود و خوشحالم که کار به خوبی انجام شده است."
دلم برای میلاد تنگ می شود
مرادپور با پسر جوانش در برج میلاد مشغول بودند. پسرش جوان 33 ساله ایست که ده سال پیش از همان آغاز عملیات احداث با برج همراه بوده و سرپرست کارگاه جوشکاری را به عهده داشته است .محمد می گوید : ما با خود برج بالا رفتیم، با این کار بزرگ شدیم . آن بالا رفتن هیجان داشت. خوشحال هستم که این کار را خودمان انجام دادیم . قالب لغزنده را خودم زدم . کل کار بتنی سازه با این سیستم انجام شد.
محمد از جوشکاری برج میلاد به عنوان کاری دشوار یاد می کند اما باز هم آرزو می کند اگر روزی قرار به انجام چنین پروژه ای شد بازهم حضور داشته باشد. اما حالا دلش گرفته " دلبستگی خاصی به این کار دارم ، دلم برایش تنگ می شود. "
اولین روزی که محمد از بلندای برج میلاد به تهران نگاه کرده هیچ گاه از یادش نمی رود " من تا به حال سوار هواپیما نشده ام ، اولین بار که از بالای برج به تهران نگاه می کردم حس پرواز داشتم . این اولین مرتبه ای بود که شهر را از بالا نگاه می کردم، حس خوبی به من دست داد. "
محمد مرادپور دو سال به عنوان کارگر نمونه انتخاب شده و در کنار لوح های تقدیرش ، ماکتی از برج را هم با افتخار نگهداری می کند." خیلی مراقب این تندیس هستم، آن را در جعبه ای شیشه ای گذاشته ام تا به خوبی محافظت شود."
زیباترین خاطره ؛ نجات یک دوست
داریوش قهرمانی اهل کرمانشاه است . 5 سال پیش به جمع کارکنان برج بلند میلاد پیوسته و در بخش سازه های فلزی مشغول شده است . چهره اش جوانتر از 36 سال می زند " استیج 1 سازه فلزی سخت ترین کاری بود که انجام دادم در ارتفاع حدود 300 متر . کار کردن در آن ارتفاع ترس داشت ولی ما تمام تلاشمان را کردیم که همه کارها به خوبی انجام شود و یک روز به خوبی به پایان رسد . " زیباترین خاطره قهرمانی نجات یافتن یکی از دوستانش است " از بالای برج سقوط کرد ، اما کمربند ایمنی او را معلق در هوا نگه داشت و نیروهای امداد به کمکش آمدند."
با آغاز مراسم و پخش سرود ملی همه از جای برمی خیزند و در مقابلشان تصویر بزرگی از یک غرور ملی است ، یک افتخار ملی.
حلالیت طلبی به حکم سنتی پسندیده
مهندس سید رضا میر صادقی مدیر عامل شرکت یادمان سازه و مجری پروژه برج میلاد که اولین سخنران مراسم است ، اظهار داشت : خدا را شاکرم که در آستانه آغاز بهره برداری آزمایشی از فاز یک پروژه بین المللی برج میلاد ، فرصتی فراهم شد تا کارگران ، کارکنان ، پیمانکاران و مشاوران این پروژه عظیم گردهم آمده تا ضمن تجلیل از تلاش ها ، مجاهدت ها و در یک کلمه ایثار همکاران ، خاطره ای دیگر از باهم بودن را تجربه کنیم.
میر صادقی در ادامه ، افتخارات حاصل از تلاش محموعه فعال در برج میلاد را برشمرد و گفت : عمق بخشی به کارکردهای برج میلاد ، تغییر نگاه به سوی مهندسی ارزش و رویکرد سرمایه ای، شکل گیری تفکر سیستمی، مدیریت ریسک در چارچوبی از خلاقیت ، ساخت پروژه ای بومی و ملی متناسب با معماری ایرانی و اسلامی و بر اساس استانداردهای به روز شده ، فایق آمدن بر شرایط و اقتضائات بین المللی و تحریم ها و محدودیت ها ، ارتقای توان داخلی در فعالیت ها و تکنیک های مهندسی و تدوین سند فرهنگی از جمله این موارد است .
مجری پروژه برج میلاد در ادامه ضمن تقدیرو تشکر از تمامی همکاران در این مجموعه نقش تاریخی آنان در خلق این سازه بزرگ و منحصر به فرد ایرانی را ستود و ظهار داشت : به حکم سنتی پسندیده از تمامی همکاران حلالیت می طلبم و می خواهم قصور، کوتاهی ها و عتاب و خطاب های مدیریتی اینجانب و سایر مدیران مجموعه را به دیده محدودیت ها و مشکلات بزرگ مدیریتی نگریسته و ما را حلال کنند.
افتخار آفرینی امروز ، ریشه در معماری گذشته ایران دارد
در ادامه مراسم معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز پیش از اهداء لوح تقدیر به کارکان پروژه برج میلاد طی سخنانی اظهار داشت : وظیفه خود می دانم برج میلاد را به نام مدیریت امروز مصادره نکنم ، و از همه کسانی که برای این پروژه زحمت کشیدند ، قدردانی کنم.
مهندس احمد دنیا مالی ضمن بیان این مطلب با اشاره به دشواری کار در ارتفاعات برج اظهار داشت : اگر کسی تنها یک روز در آن ارتفاع قرار بگیرد ، یکسال حقوقش حلال است و جوان های ما با رشادت این ریسک را پذیرفتند و در آن ارتفاع مشغول به کار شدند.
وی همچنین با بیان اینکه این افتخار امروز ، ریشه در معماری گذشته ایران دارد به احداث بنای 7 طبقه چغازنبیل در 13 قرن قبل از میلاد و نفش این بنا در سیستم آبرسانی به بالا دست اشاره کرد و افزود: اگر مهندسان ما امروز در این جایگاه ایستاده اند به یمن یادگارانی است که از نیاکان مان داریم و ما مرهون کسانی هستیم که در این کشور رنج کشیده اند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران اظهار داشت : این نوید را به شهروندان می دهم که پروژه بزرگ دیگری چون تونل توحید و تونل صدر - نیایش را نیز خواهیم داشت که امیدوارم باقیات و صالحاتی برای تمام آن هایی باشد که در این راه زحمت کشیده اند.
دنیا مالی در ادامه با بیان اینکه این پروژه با همت کارگران و مهندسان این مرزو بوم به انجام رسیده است ، اظهار داشت : از تلاش همه عزیزان ، حتی آنهایی که شاید امروز در میان ما نباشند قدردانی می کنم.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران بعد از پایان سخنانش به نشانه احترام و تقدیر از تلاش بی وقفه کارکنان و مهندسان پروژه برج میلاد ، در برابر آنها تعظیم کرد .
در ادامه مراسم دکتر محمد هادی ایازی ، سخنگو شهرداری و مشاور عالی شهردار ، احمد دنیا مالی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و مهندس سید رضا میر صادقی مدیرعامل شرکت یادمان سازه با اهدای لوح تقدیر و از دست اندرکاران این پروژه قدردانی کردند.
نظر شما