۱۹ آبان ۱۳۸۷، ۱۵:۵۳

تغییرات جشنواره فیلم فجر ـ 3 /

جشنواره فیلم فجر باید به هر قیمت قانونمند شود

جشنواره فیلم فجر باید به هر قیمت قانونمند شود

عبدالله اسفندیاری ایستادگی روی قانون پذیرش فیلم‌های جشنواره فجر در زمان مقرر را حتی به بهای کم‌رونق شدن یک دوره جشنواره اتفاقی مفید برای سینمای ایران دانست.

مسئول بخش معناگرای بنیاد سینمایی فارابی درباره تاثیر افزایش سیمرغ‌ها بر ارزش جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: دلیل افزایش تعداد سیمرغ‌ها اضافه شدن بخش‌هایی تازه به جشنواره بوده است. با اضافه شدن بخش‌های جلوه‌گاه شرق، سینمای معناگرا و... جشنواره گسترده‌تر شد و در هر بخش حداقل سه سیمرغ به جوایز اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در برخی سال‌ها مدیران تصمیم به کاهش جوایز گرفته‌اند افزود: در دوره‌ای تصمیمی عکس امروز گرفته شده بود. در دوره سیف‌الله داد و محمدمهدی عسگرپور بخشی از جوایز جشنواره فیلم فجر حذف شد و حذف جوایز آنونس، عکس و پوستر اعتراض افراد فعال این عرصه را در پی داشت. البته افزوده شدن این جوایز موجب رشد بخش‌های تبلیغاتی سینما شد.

اسفندیاری گفت: نمی‌توان به صورت مطلق گفت افزایش جوایز خوب است یا بد. به هر حال به دلیل گستردگی بخش‌های جشنواره فجر افزایش جوایز اجتناب‌ناپذیر است. اضافه شدن جوایز در بعضی موارد ضروری است، اما برخی هم چندان لزومی ندارد. اینکه در جشنواره فیلم فجر به فیلم‌های بخش مهمان جایزه داده شود، درست نیست.

این تهیه‌کننده ادامه داد: بخش مهمان از قدیم بخشی غیر رقابتی در جشنواره فیلم فجر بوده به فیلم‌هایی که در آن پذیرفته شوند فقط دیپلم حضور داده می‌شود که مدرکی از پذیرفته شدن در جشنواره فیلم فجر داشته باشند. جایزه دادن به فیلم‌های این بخش را چندان منطقی نمی‌دانم، چون اصل غیر رقابتی بودن بخش مهمان را زیر سئوال می‌برد.

اسفندیاری جشنواره فیلم فجر را جشن خرمن سینمای ایران نامید و گفت: در جشنواره محصول یک سال سینمای ایران ارزیابی و قضاوت‌های آن باعث ارتقای کلی سینمای ایران می‌شود. به این شکل میانگین رشد و افت سینمای ایران به دست می‌آید. اما برای رسیدن به این مسئله به داوری همه فیلم‌ها حتی فیلم‌های بخش مهمان نیست.

وی درباره تغییر زمان و مهلت پذیرش فیلم‌ها گفت: امیدوارم این قانون به مرحله عمل برسد، زیرا اجرای آن به حال جشنواره فیلم فجر مفید خواهد بود. به این شکل هیئت انتخاب و داوران فرصتی طولانی‌تر برای قضاوت در مورد آثار خواهند داشت و امکان مراجعه دوباره داوران به آثار برای قضاوت دقیقتر به وجود می‌آید.

مسئول بخش معناگرای بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: اصولاً ما تا شب آخر برای رسیدن آثار منتظر می‌شویم. اگر در یک دوره روی اجرای قانونی که اعلام شده سختگیری شود، حتی به این بها که یک دوره از جشنواره را کم‌رونق برگزار کنیم، جشنواره فیلم فجر در سال‌های بعد با نظم بهتر برگزار می‌شود.

اسفندیاری در پایان درباره جدا شدن بخش‌های بین‌الملل و سینمای ایران جشنواره گفت: مخاطبان بخش بین‌الملل با مخاطبان آثار ایرانی تفاوت دارند. در بخش بین‌الملل بیتشر دانشجویان، منتقدان و علاقمندان سینمای جهان به سینما می‌روند. با اینکه معتقد به متفاوت بودن مخاطبان این دو بخش هستم، اما در عین حال نمی‌توانم نظر قعطی در مورد خوب یا بد بودن این تصمیم بدهم.

کد خبر 761495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha