به گزارش خبرگزاری مهر، جنان العبیدی در گفتگو با خبرگزاری ایتالیا (آکی) خاطرنشان کرد: در صورتی که این دو هدف محقق نشود؛ دلیلی برای امضای توافقنامه امنیتی وجود ندارد و این یعنی اینکه عراق از شورای امنیت خواهد خواست که ماموریت نیروهای چندملیتی تمدید شود.
العبیدی افزود: دولت عراق هرگز توافقنامه استراتژیکی را که مورد رضایت و موافقت مراجع دینی و گروههای عراقی نباشد، امضا نخواهد کرد.
وی در پایان گفت: هیچ گروهی در عراق وجود ندارد که دولت را برای کاهش سقف مطالباتش و سوق دادن آن به امضای توافقنامه استراتژیک نامتوازن با واشنگتن تحت فشار قرار دهد.
نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما