۲۱ مهر ۱۳۸۷، ۱۵:۳۹

نامه توکلی به لاریجانی:

نمایندگانی که به وام احتیاج ندارند آن را برگردانند

نمایندگانی که به وام احتیاج ندارند آن را برگردانند

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه ای به علی لاریجانی خواستار ان شد که نمایندگانی که به مبلغ وام اعطایی مجلس احتیاج ندارند آن را بازگردانند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، احمد توکلی در این نامه خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس تاکید کرد: اگر قانون خوب و عادلانه بر مناسبات مردم با یکدیگر و مردم و دولمردان حاکم شد می توان آزادی، عدالت و رفاه را انتظار داشت ، قانونگرایی جامعه را از عوامل مختلفی متاثر می شود که مهمترین آن وجود قوه قانونگذاری سالم، کارآمد و از همه مهمتر مورد اعتماد است.

توکلی تاکید کرد : اگر به هر دلیل اعتماد مردم به قانونگذاران کاهش یابد اعتماد به سلامت و عادلانه بودن قوانین مخدوش می شود و میل به قانونگریزی تقویت می گردد در حکومت مردم سالاری دینی علاوه بر آسیب مذکور اعتماد به دین به عنوان عامل نجات جاودانی و رستگاری دنیا و آخرت نیز متزلزل می گردد.

وی در نامه خود افزوده است : بنابراین هیئت رئیسه مجلس و ما نمایندگان وظیفه سنگینی پیدا می کنیم که با دنیا و آخرت مردم و حتی نسل های آینده سروکار دارد. همه ما نه تنها نباید اقدامی مغایر قانون یا مصلحت حفظ اعتماد مردم مرتکب شویم بلکه باید از هر کاری که نمایندگان را در موضوع اتهام سوء استفاده شخصی از قدرت قرار می دهد بپرهیزیم.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه در داستان تصمیم هیئت رئیسه برای کمک یکصد میلیون تومانی به نمایندگان جهت تهیه مسکن و خودرو به روشنی این قاعده مسلم شکسته شد، تصریح کرد: به ویژه آنکه خبر به شکل ناقص منتشر شد و واکنش ها چنان بود که گویا جنابعالی هیئت رئیسه مجلس و برخی نمایندگان نگران انتشار آن شده اند این حالت موضع اتهام را قوی تر ساخت و اکنون در باور عمومی قضاوت منفی تندی علیه مجلس در حال شکل گیری است.

توکلی با اشاره به بند 11 ماده قانون آیین نامه داخلی مجلس خاطر نشان کرد: حفظ شان و منزلت و اقتدار مجلس یکی از وظایف هیئت رئیسه می باشد در جهت انجام این وظیفه و برای جبران آسیب وارد شده پیشنهاد می کنم که سخنگوی هیئت رئیسه موضوع را بی کم و کاست و به شکل مشروح در جمع خبنرگاران کنجکاو و شجاع رسانه ها تشریح کند باید به همه پرسش های جامعه که بر زنان خبرنگاران جاری می شود پاسخ روشن و بدون مجامله داده شود و جریان این گفتگو در ساعات پربیننده سیما پخش شود هدف از این کار روشنگری افکار عمومی و عذر خواهی در موارد لازم است.

وی درادامه این نامه آورده است: مشکلات کارنمایندگی وزحمات پاسخ به ارباب رجوع و گرفتاری های نمایندگان باید به روشنی برای مردم توضیح داده شود. به ویژه نمایندگان شهرستانی که از روز اول مسئولیت همراه با کارمجلس تماس با مسئولان اجرایی و پاسخ به متقاضیان باید به فکر اسکان، انتقال و جایابی در مدارس برای فرزانه و مشابه آن نیز باشند.

توکلی با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) به مالک اشترکه اگر مردم درامری به تو سوء ظن پیدا کردند با صراحت عذرخویش را برایشان بیان کن، تصریح کرد: مردم باید بدانند که نماینده آنان با چه موانعی درایفای وظیفه تعهد شده روبروست و چه الزاماتی باید فراهم شود تا بتوانند در خدمتگزاری موفق شود.

وی ادامه داد: اگر مردم شریف ومنصف ما بدانند که نمایندگان شهرستانی با مراجعات ناخواسته مردمی در منزل خویش روبرویند ، دیگر به تهیه یک مسکن مناسب با رفت و آمد غیر متعارف اعتراض نمی کنند. یا اگر یادآوری شود که نمایندگان شهرستانی در هر ماه 10 روز به ماموریت حوزه انتخابیه می روند و اغلب آنها آخر هفته های کاری مجلس را نیز به حوزه ها سفر می کنند و در حوزه های خویش نیز اکثرا در حال بازدید از مناطق مختلف هستند در این صورت داشتن خودروی محکم و مناسب را مجاز می شمارند البته مردم به حق انتظار دارند که درتهیه مسکن و خودرو از تجمل پرهیز شود و به ضرورت اکتفا شود و اگر نماینده ای در تهران مسکن دارد و یا از خودروی عمومی استفاده می کند دیگر توقع دریافت هزینه مسکن و خودرو را نداشته باشد.

نماینده تهران در مجلس اضافه کرد: کلیه الزامات نمایندگی و هزینه های آن از طرف مجلس راسا تامین و مصرف شود، چه دلیلی دارد که نماینده یک شهرستان را مسئول تهیه ملزومات نمایندگی کنیم این کار مدیریت مجلس است که خانه تهیه کند و در اختیار نماینده قرار دهد و در پایان چهار سال ماموریت نمایندگی نیز خانه را تخلیه کند یا خانه سازمانی بسازد و برای دوره های متوالی مشکل مجلس را حل نماید در حالیکه واریز پول نقد به حساب نماینده مین بدنامی ها را در پی دارد.

توکلی ادامه داد: همین طور درباره سایر هزینه های ضروری که اگر به درستی و کاملا شفاف تامین نشود نماینده برای رفع نیاز در خدمت به مردم یا باید از ادارات دولتی و شهرداری ها کمک بگیرد که ناقض شان نظارتی اوست یا باید بدون نیاز به مسکن و یا خودرو پولش را بگیرد و به آن زخم بزند هر دو روش غلط است. چرا هیئت رئیسه شفاف، دقیق و صادقانه تمام هزینه های نمایندگی را البته در حد ضرورت و با رعایت صرفه و صلاح به گردن نگیرد و به افکار عمومی عرضه نکند و نمینده را از زحمت و اتهام رها نسازد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس درادامه این نامه آورده است: در صورت رعایت توصیه بند 3 هیئت رئیسه باید از تمام نمایندگی که بدون نیاز به مسکن یا خودرو آن 100 میلیون را دریافت کرده اند بخواهند آن را بازگردانند نمایندگان نیازمند مسکن و خودرو نیز که هنوز موفق به رفع نیاز نشده اند نیز ملحق به آنان هستند. کارپردازان مجلس نیز بحمدالله سه نماینده با سابقه تقنینی و اجرایی قوی هستند سازمان اداری را بیشتر فعال کنند و بند 3 را به تمام و کمال با تصویب هیئت رئیسه به انجام برسانند.

توکلی در پایان نامه آورده است: اگر این اتفاق به اصلاح روش ها در پشتیبانی از خدمت نمایندگی و تسهیل انجام وظیفه نمایندگان و شفاف شدن مسائل مالی قوه قضائیه منجر شود باید از این تقدیر الهی سپاسگزار بود چرا که به خوش سرانجامی می رسد.

همچنین توکلی در پاورقی به لاریجانی نوشته است: اینجانب به همین دلیل نه در دور هفتم ونه در این دوره هزینه مسکن و خودرو نگرفته ام ، البته تنها من نیستم که چنین وظیفه ای را انجام داده ام نمایندگان بسیاری این کار را کرده اند.

کد خبر 763658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha