۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۱۰:۰۶

جزئیات برخورداری نوآوران از امکانات دستگاههای اجرایی/ تعریف نوآور

جزئیات برخورداری نوآوران از امکانات دستگاههای اجرایی/ تعریف نوآور

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تشریح مصوبه دولت مبنی بر استفاده نوآوران از امکانات دستگاههای اجرایی گفت: 100شرکت دولتی، 200 دانشگاه و چند صد موسسه دیگر مانند بانکها، بیمه های دولتی و .. باید امکانات خود را در اختیار نوآوران قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده در نشست مطبوعاتی به منظور تشریح جزئیات مصوبه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات علمی و فناوری دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و پژوهشگاهها، بانکها، بیمه ‌ها و مؤسسات اعتباری افزود: یک اقدام علمی برای پیشبرد نوآوری در نیمه امسال، ابلاغ مصوبه دولت در مورد تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات بود. این مصوبه در جلسه دولت و نخبگان در 6 شهریور ماه به تصویب رسید و تنظیم نهایی آن در یک ماه گذشته در جریان بود که هم اکنون به شکل نهایی درآمده و ابلاغ شده است.

وی اظهار داشت: سوق دادن استعدادها به سمت محفوظات و کسب دانش یکی از مشکلات کشور بوده است و خلق ایده های جدید و عملیاتی کردن آنها یک کمبود مزمن در کشور شده بود که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری این مشکل برطرف می شود و نیروهای با استعداد در خلق ایده های جدید نیز پیشگام می شوند.

معاون علمی ریاست جمهوری مهمترین نیاز نوآوران را فراهم کردن فضای مناسب و امکانات برای عملیاتی کردن نوآوری دانست و گفت: فرهنگ نوآوری و ترویج آن با نامگذاری امسال به نام نوآوری و شکوفایی فراهم شده و امکانات لازم نیز توسط دولت برای نوآوران فراهم می شود.

وی با بیان اینکه آیین نامه اخیر، امکانات بسیار گسترده موجود در کشور را تحت ضابطه در اختیار نوآوران قرار می دهد اظهار داشت: صدها هزار میلیارد تومان امکانات سخت افزاری در کشور وجود دارد و ما برآورد می کنیم که 100 هزار میلیارد تومان از این امکانات باید برای نوآوران قابل دسترسی باشد از این رو آیین نامه به دنبال این است که این اعتبار را در اختیار نوآوران قرار دهد.

واعظ زاده افزود: 100 شرکت دولتی، 200 دانشگاه، پژوهشگاه و پارک علم و فناوری و چند صد موسسه دیگر مانند بانکها، بیمه های دولتی و .. شامل آیین نامه می شوند که آزمایشگاهی گسترده ای را در اختیار دارند.

وی به تعریف نوآور پرداخت و گفت: نوآور به شخصی گفته می شود که ایده جدید دارد و برای اجرایی کردن آن کوشش کرده و به نتیجه مشخصی رسیده است لزومی ندارد که این نوآور مدرک یا درجه خاص و یا عضویت بنیاد را داشته باشد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره امکاناتی که دستگاههای مشمول قانون باید در اختیار نوآوران قرار دهند افزود: بر اساس قانون این امکانات شامل تجهیزات، دستگاهها، مجموعه های فنی منابع پژوهشی اطلاع رسانی مانند کتابخانه ها، پایگاههای اطلاع رسانی و مدارک علمی می شود و نوآوران می توانند در فضا و امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی این دستگاهها مستقر شوند.

وی افزود: همچنین دستگاهها باید از نتایج مطالعات و پژوهشهایی که در گذشته انجام شده است در اختیار نوآوران قرار دهند و امکان بازدید از کارخانجات آزمایشگاهها و کارگاهها و .. را برای نوآوران فراهم کنند.

واعظ زاده گفت: تمامی دستگاههای اجرایی و پژوهشگاه و پارکهای علم و فناوری و ... باید دستورالعمل حمایت از نوآوران را برای خود تنظیم کرده و آن را به تأیید معاونت علمی برسانند.

وی اضافه کرد: دستگاهها باید از زمان ابلاغ آیین نامه به مدت یک ماه اطلاعات خود را بررسی و معین کنند که چه خدماتی را برای چه مدتی می توانند در اختیار نوآوران قرار دهند.

معاون علمی ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه بر اساس آیین نامه دستگاهها موظف هستند که اسرار نوآوری نوآوران را حفظ کنند گفت: دستگاهها باید خدمات علمی و فناوری خود را مطابق اعلامی که به نوآور کرده اند در اختیار آنها قرار دهند و نوآور نیز باید رعایت دقت را در استتفاده از امکانات داشته باشد.

وی اظهار داشت: بر اساس آیین نامه تمام مالکیت فکری نوآوری به خود نوآور تعلق دارد و دولت بدون هیچ چشم داشتی مگر در صورت داشتن تفاهم نامه مشترک مالکیت فکری نوآوری را نمی تواند تصاحب کند.

واعظ زاده درباره تأمین اعتباراین آیین نامه گفت: معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جهوری اعتبارات این آیین نامه را در بودجه سالانه درج می کند و نظارت بر حسن اجرای این اعتبارات نیز بر عهده معاونت علمی قرار دارد.

وی اظهار داشت: برای امسال نیز پیش بینی شده است که به پیشنهاد مشترک معاونت برنامه ریزی راهبردی و معاونت علمی از محل اعتبارات پیش بینی نشده اعتباراتی را برای این منطور در نظر گرفته شود.

وی تأکید کرد: دستگاه باید گزارش عملکرد خود را در اجرای آیین نامه به معاونت علمی ریاست جمهوری ارائه دهد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد: پس از اجرای آیین نامه تحولی در کشور اتفاق بیفتد و امکانات بیت المال از مالکیت اختصاصی دستگاهها خارج شده و دیگر نوآوری وجود نداشته باشد که به دلیل کمبود امکانات از انجام ایده خود دست بکشد.

کد خبر 764054

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha