۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۱۵:۲۴

کودکان بزهکار نباید طرد شوند

کودکان بزهکار نباید طرد شوند

کرج - خبرگزاری مهر: رئیس اداره کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا گفت: فقط تعدادی اندکی از کودکان متهم به جرم نیازمند مداخله قضایی هستند و نباید با ارتکاب جرم، آنها از سوی جامعه و خانواده طرد شوند.

دکتر فردوس قماشچی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: جوانی کردن بخشی از روند رشد و تکامل انسان است و در برخی مواقع در صورت مواجه شدن با حرکات و کارهایی ناصحیح از نوجوانان و کودکان نباید آنها را سرزنش کرد.

وی افزود: اکثر تخلفات کودکان جدی نیست و در اکثر موارد ارتکاب به اشتباه، اغلب کودکان از وضعیت بزهکار بودن خارج می شوند.

 این مسئول خاطرنشان کرد: برچسب مجرم زدن به کودکان و نوجوانان منجر به ایفای نقش متناسب به آن صفت در نوجوان می شود همچنین در بسیاری از موارد مجازاتهای شدید موثر نیستند.

قماشچی بیان داشت: بریتانیا دارای بالاترین نرخ زندانیان در اروپای غربی است اما در این کشور حبس گرایی هیچ تاثیری در پیشگیری از جرائم نداشته است.

رئیس اداره کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا عنوان کرد: در برخورد پلیس با کودکان معارض با قانون رویکرد روانشناختی و مددکاری بسیار موثر است.

وی یادآور شد: هدف از تشکیل پلیس مددکار ویژه کودکان، برخورد با ریشه های جرم، فقر و محرومیتهای اجتماعی، نظامهای موثر حمایت از کودک و خدمات مربوط به کودکان است همچنین یک کودک که مرتکب به جرم می شود باید اصلاح شود نه مجازات.

این مسئول افزود: ایجاد ارتباط عاطفی متناسب با کودک، درک عواطف، احساسات و رفتار کودک، حضور پلیس مددکار همراه کودک در جلسات دادرسی، جلب اعتماد کودک، انجام مصاحبه تخصصی، اجرای تستهای تشخیصی و بازدید از محل سکونت و تحصیل کودک از اقدامات پلیس مددکار ویژه کودک در نیروی انتطامی است.

قماشچی در بخش دیگری با ارائه تعریفی مشخصی از کودک آزاری اظهار داشت: هرگونه آسیب جسمی، فکری، جنسی، سوء استفاده، بی توجهی و بدرفتاری با کودکان زیر 18 سال توسط فردی که حضانت و سرپرستی کودک را به عهده دارند، معنای کودک آزاری است.

رئیس اداره کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا گفت: آزار جسمانی، روانی، عاطفی، جنسی و بی توجهی نسبت به کودک از جمله انواع کودک آزاری است.

وی افزود: صدمات وارده به کودکان می تواند تجاوز جنسی، آسیبهای فیزیکی، عدم تامین نیازهای اولیه کودک و عیب جوییهای مداوم باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: آزار غیر ارادی و فقدان رفتارهای عاطفی در والدین است که احساس مورد قبول بدون عشق، امنیت و خود ارزشمند پنداری را در کودک سرکوب می کند.

 

کد خبر 764248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha