۲۳ مهر ۱۳۸۷، ۱۳:۴۴

مراکز مطالعات اسلامی-13

مطالعه اسلام و وضعیت اقلیتهای مسلمان در دانشگاه میشیگان

مطالعه اسلام و وضعیت اقلیتهای مسلمان در دانشگاه میشیگان

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: سالهاست که دانشگاههای مختلف مراکز یا مؤسسات مطالعات اسلامی تأسیس کرده‌اند. این مراکز با هدف ارائه فرصتی برای مطالعه ابعاد مختلف اسلام، موضوعات اسلامی، جوامع اسلامی در بافت معاصر، تاریخی و فرهنگی تأسیس شده و چون سایر عرصه‌های آکادمیک، این حوزه نیز نیازمند اتخاذ رویکردهای تحلیلی نسبت به موضوعات بین رشته‌ای خود است.

دانشگاه میشیگان براساس ادعای خود در پرداختن به اسلام به عنوان یک دین جهانی و مطالعه مسلمانان و جوامع اسلامی ژرفای ویژه ای را در تحقیق و تعلیم به کار می گیرد.

بیش از 50 نفر از اعضای دپارتمانها و دانشکده های تخصصی میشیگان درباره موضوعات مربوط به اسلام و مسلمانان فعالیت می کنند. مطالعه اسلام و جوامع اسلامی در دانشگاه میشیگان به دپارتمانهای تخصصی محدود نمی شود بلکه این امر بخشی از فعالیتها و خط مشی این دانشگاه محسوب می شود.

مطالعات اسلامی از سوی فعالان دانشگاه میشیگان در دفتر ریاست دانشگاه، مؤسسه بین المللی و کالج ادبیات، علوم و هنرهای این دانشگاه تأسیس شده است.

این گروه به اتکای اعضای علمی خود در عرصه تعلیم و تحقیق و همچنین برنامه ریزی عمومی فعالیت می کند. ابتکار عمل اسلامی با هدف استقرار دانشگاه میشیگان به عنوان طلایه دار ملی در عرصه مطالعات اسلامی فعالیت می کند. این فعالیتها همچنین برای دانشجویان مقاطع لیسانس و فوق لیسانس نیز سودمند تلقی می شود.

مطالعات اسلامی در مؤسسه بین المللی مستقر شده و با ریاست گاتفرید هاگن ( مطالعات خاور نزدیک)، الکساندر نیش ( مطالعات خاور نزدیک) و اندرو شریوک( انسان شناس) اداره می شود.

گروه مطالعات اسلامی دانشگاه میشیگان از پروژه ها و تحقیقاتی که در رابطه با موضوعات مربوط به جوامع اسلامی و اقلیت مسلمان در غرب انجام می شود حمایت می کند، این گروه همچنین به طور خاص آثار میان رشته ای و گروهی را ترغیب می کند که زمینه های جهانی و بین دینی را بررسی کرده و اسلام در این زمینه ها نقشی پویا برعهده دارد.

کد خبر 764882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha